Logo

DAW won zijn thuiswedstrijd met ruime cijfers van Sparta’18, met rust was de stand al 3-0, na negentig minuten 4-0. Corik Megens was met drie treffers de gevierde man.

Het eerste gevaar komt van Corik Megens die vanaf rechts de doelman onder vuur neemt. Doelman Yannick Vullings kan redelijk eenvoudig pakken. Twee minuten later weer Corik Megens, passeert twee spelers, in de korte hoek is doelman Vullings attent. Aan de andere zijde na een dik kwartier een enorme scrimmage, uiteindelijk ruimt Robyen van der Heijden tweemaal op. Halverwege het eerste bedrijf, goede kaats Corik Megens, de uithaal van Freek van Boekel is mooi maar keeper Vullings redt. Na een dik half uur vrije trap Freek van Boekel aan de rechterkant, de kopbal van Corik Megens is doeltreffend, 1-0. Een minuut voor rust, Bart Vos op Robyen van der Heijden, het schot, van Robyen verdwijnt in de rechterbenedenhoek, 2-0. Vanaf de aftrap komt DAW wederom in balbezit Corik Megens stuit in eerste instantie op doelman Yannick Vullings, maar in de rebound bolt het net wel, 3-0.

Na de pauze, hoekschop Freek van Boekel, de kopbal van Corik Megens wordt van de lijn gehaald. Na vijf minuten, Bart Schouten komt vrij voor Rick van Aalst. De keeper redt subliem. Na klein uur hoekschop Freek van Boekel, Corik Megens torent hoog boven iedereen uit en kopt de bal tegen de touwen,4-0 Aan de andere kant, Bram Wijnhoven vrij voor doelman van Aalst, wederom een prima redding. Even later inzet Bart Schouten, redding Jaap Maathuis, de aansluitende corner, weer een knappe redding van Rick van Aalst. Het slotakkoord is voor DAW maar het vliegende schot van Siem van Merwijk, na een pass van Mike van de Ven, zeilt over de kruising. Eindstand 4-0.

Een mooie en belangrijke overwinning. Volgende week, op de “Duitse Mittag”, komt hekkensluiter SC Irene uit Tegelen op bezoek. Niets anders dan winst wordt van DAW Schaijk verwacht, en ja, eindelijk, het wordt voorjaar! Tjusch.

Realisatie De Graauw Webdesign - Copyright © 2000-2023 DAW Schaijk - Alle rechten voorbehouden.