In deze fase van de competitie is er maar één remedie, drie punten. We spelen nog een inhaalronde, voor de tweede periode, gewonnen door SSS’18. De wedstrijd werd vanwege de storm afgelast. Zondag lekker op het grasveld van veld 1. Rob van der Ven over zondag.

Rob; “Komende zondag de eerste van vier belangrijke wedstrijden deze maand. Feit is dat we in Vierlingsbeek zijn overklast door een veel scherper Volharding. Destijds moesten we nog enkele belangrijke spelers missen, nu lijkt de groep op Jaap na compleet te zijn. Ook Mark Megens sluit gelukkig weer aan. Volharding heeft de laatste weken prima resultaten geboekt, maar in eerste instantie zullen we vooral naar ons zelf moeten kijken. We hebben het de laatste tijd onze tegenstanders enorm lastig gemaakt, maar uiteindelijk gaat het om de punten en schiet je met de vele gelijke spelen niet zo gek veel op. Komende zondag wordt het weer eens tijd voor drie punten. Maar dat dit een flinke uitdaging gaat worden en dat het beter moet dan de tweede helft tegen Sportclub Irene mag duidelijk zijn”.

Jaap Maathuis heeft één wedstrijd schorsing gekregen. DAW speelt nog vier wedstrijden waarvan er drie in eigen huis. naast zondag Volharding nog thuis tegen Emplina, uit naar Venhorst en thuis tegen Real Lunet. Juist nu kan de ploeg het thuisvoordeel gebruiken. Het is zeer spannend onderin zoals je kunt zien. Scheidsrechter deze middag is de hr de Graaf uit Venray. Namens de gehele staf tot zondag.

Zondag 5 mei
Vianen Vooruit-Venhorst
DAW Schaijk-Volharding
Emplina-EVVC
Sportclub Irene-Sparta'18

Donderdag 9 mei
Sportclub Irene-Berghem Sport

De stand onderin.

7.Helvoirt 23-33 (+2)
8.Venhorst 22-27 (-3)
9.DAW Schaijk 22-26 (-2)
10.EVVC 22-26 (-4)
11.Emplina 22-25 (-5)
12.Sportclub Irene 21-24 (-14) (nacomp.)
13.Berghem Sport 22-23 (-14) (nacomp.)
14.Sparta'18 22-16 (-22) (degrad.)

Voor een plek in de nacompetitie geld het doelsaldo.