• Gepubliceerd in Voetbal Heren 1

DAW was vandaag de bovenliggende partij in het “zwembad” van Udenhout. Het won uiteindelijk maar met 1-2, maar de score had veel hoger uit kunnen vallen als de hele en halve mogelijkheden beter zouden werden uitgespeeld. Niemand in Schaijk zal erom treuren, de broodnodige drie punten ging welverdiend mee in de “tas” naar Schaijk.

Het kunstgrasveld was zelfs doorweekt en de bal viel door de vele regen dan weer stil en dan weer gleed hij door. De eigenschappen van het plastic is toch echt een doorn in het oog voor de ware voetballiefhebber. In dit geval was DAW de betere vandaag, de technische vaardigheden van de oranjehemden waren veel beter dan die van de verassende koploper.

Eerste kans is voor de thuisploeg, het schot van Ramon dekkers gaat echter voorlangs. Na tien minuten aan de andere zijde, Roel Janssen bedient Bart Vos, de schuiver gaat ook voorlangs. Drie minuten later, Rick van Aalst trapt uit, Noah van Deijne op Bart Vos, Bart geeft mee aan Roel Janssen die het schot geblokt ziet. Na een klein half uur, balverovering Roel Janssen, geeft mee aan Siem van Merwijk. Siem steekt de bal door het hart van de defensie op Noah van Deijne, de afronding is doeltreffend, beheerst langs de doelman, 0-1. Net voor rust tikt Rick van Aalst de bal net uit de kruising na een schot van Ramon Dekkers. Rust 0-1.

Na een uur spelen tegenaanval DAW, Roel Janssen komt alleen voor de keeper, het stifje wordt doorzien door de doelman. Een kwartier voor tijd Roel Janssen, aan de linkerkant, speelt Bart Vos aan, Bart vindt in het midden invaller Marc van Heesch, de schuiver in de rechterhoek, gezien vanuit de keeper, is raak, 0-2. Tien minuten voor tijd, uitblinker Siem van Merwijk haalt uit van 22 meter, de Udenhoutse doelman tikt de bal uit de bovenhoek. Twee minuten voor tijd, uit het niets schiet Stefan Dekkers de bal onhoudbaar in de verre hoek de aansluittreffer, 1-2. DAW houdt stand en na vier minuten “billenknijpen” fluit de uitstekende scheidsrechter van Daal de spelers naar de warme douche.

DAW opgelucht en met drie punten op zak. Volgende week een thuisduel tegen Emplina, de ploeg uit Empel verloor vandaag dik, met 0-3 tegen Vianen Vooruit.