SCHAIJK - Het vaandelteam van DAW Schaijk heeft één punt aan het totaal toegevoegd als resultaat uit de confrontatie met Emplina uit Empel. Een uitslag waar DAW mee kan leven. De wedstrijd werd opengebroken met het doelpunt van Bart Vos. In de tweede helft was er voor de supporters in de herfstzon meer te beleven. Vernoemenswaardig is ook de rentree van Corik Megens. De spits speelde een half uur mee met de Schaijkse ploeg.

In de eerste helft waren er weinig wapenfeiten te noteren van beide ploegen. In de 8e minuut wordt met een snel genomen vrije trap de rechtsvoor van Emplina gelanceerd. Zijn schot gaat over het doel. Daarna is het lang wachten tot de volgende dreigende situatie. Dat is dan wel meteen een doelpunt. We schrijven de 29e minuut. Met een individuele actie van Noah van Deijne wordt het hele veld opengetrokken. Noah geeft de bal op een presenteerblaadje aan Bart Vos. De Schaijkse spits blijft koel en scoort: 1-0. Niet veel later ontstaat een mooie kans op de tweede treffer. Siem van Merwijk weet Noah van Deijne te bereiken. De Empelse keeper komt uit zijn doel wat Noah de kans biedt om 2-0 te maken. Noah ziet zijn inzet echter naast het doel gaan. Richting het rustsignaal laat Emplina van zich horen. In de 36e minuut wordt een van richting veranderd schot van Thomas van de Horst knap gepareerd door Rick van Aalst. Niet veel later wordt een schot van de rechtsback, Jordi Heuverling, onschadelijk gemaakt.

Na de thee zijn de intenties van Emplina duidelijk. Zij gaan nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Met combinatiespel wordt vooral de voetbalnomade Guillermo Le Couvreur gezocht. De routinier legt de bal af op Bas Mol die zijn inzet nog over het doel verdwijnen, maar kort daarna is het raak. Een snel genomen, korte corner, wordt voor het doel gebracht. De bal komt voor de voeten van Thomas van der Horst. Zijn inzet verdwijnt op de paal. Bas Mol is attent en werkt de rebound binnen: 1-1. Emplina scoort als resultaat van een sterke fase waarin het zich bevindt. Dat weet de ploeg daarna geen vervolg te geven wat DAW de kans geeft van zich te laten horen. In de 69e minuut belandt een voorzet van Roel Janssen bij Siem van Merwijk. Siem drukt af maar schiet met zijn buitenkant wreef over het doel. Een handvol minuten later wordt invaller Corik Megens diep gestuurd door Robyen van der Heijden. Corik weet de bal af te drukken, maar ziet zijn schot worden gepareerd door Tom Stuprs. In de 81e minuut is DAW dicht bij de voorsprong. Een mooie actie van Siem van Merwijk over de linkerkant resulteert in een voorzet. De bal komt bij Robyen van der Heijden die op zijn beurt de bal voor trekt. Bart Vos kopt de bal op de deklat. De rebound van Corik Megens hobbelt tergend langsgaan langs het doel. DAW kom vervolgens zelf ook met de schrik vrij. Een corner van Emplina wordt bij de tweede paal tegen het aluminum gekopt.

Komende zondag speelt DAW Schaijk 1 uit bij Helvoirt. Deze ploeg bevindt zich op de 12e plaats op de ranglijst. Voetnoot hierbij is dat zij tot heden slechts twee wedstrijden hebben gespeeld en daarmee twee wedstrijden achterstand hebben in het wedstrijdprogramma. DAW bevindt zich in een brede middenmoot met 4 punten uit 4 wedstrijden.