Logo

DAW Schaijk 1 delft onderspit in derby: 2-3

Al vroeg in de wedstrijd liepen de oranjehemden achter de feiten aan. Na een handvol minuten spelen was het namelijk Joël van de Berg die een voorzet van Edwin Huibers tegendraads wist binnen te koppen: 0-1. Die score werd binnen het half uur zelfs verdubbeld nadat Donny van Herpen vanaf 11 meter een toegekende strafschop wist te scoren. DAW stichtte weinig gevaar in het eerste bedrijf en had enigszins geluk dat Van Herpen een verkeerde terugspeelbal niet wist af te straffen. In het tweede bedrijf kwam de Schaijkse formatie terug in de wedstrijd. Een hoekschop van Noah van Deijne belandt bij Corik Megens. Waar Corik doelman Denny Witjes op zijn weg vond, wist broer Mark de goalie wel te passeren: 1-2. Berghem Sport wist in de 63e minuut de marge weer terug te brengen naar twee. Lars van der Kwartel schoot een afgeslagen hoekschop fraai met binnenkant voet in de rechter bovenhoek: 1-3. Zo’n tien minuten voor tijd komt DAW wederom terug in de wedstrijd. Een voorzet van Roel Janssen wordt door Mark Megens teruggekopt op broer Corik. De Schaijkse spits rondt met een dropkick in het dak van het doel fraai af: 2-3. Dan is de tijd aangebroken voor het slotoffensief. DAW krijgt kansen op de 3-3. Invaller Robbert Knipping is als stormram dichtbij en in de laatste minuut gaat zelfs doelman Rick van Aalst mee naar het front. Het mocht niet baten. De 2-3 eindstand bleef op het scorebord staan.

Het is bijzonder spannend in de stand. Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer laatst is slechts negen punten. Volgende weekend vindt de inhaalwedstrijd tussen Helvoirt en Heeswijk plaats. Bij puntverlies van Heeswijk is de periodetitel voor Berghem Sport. DAW Schaijk neemt het na de onderbreking op tegen Olympia ’18.

1. Berghem Sport 8-16
2. Vianen Vooruit 8-15
3. Olympia'18 8-15
4. Prinses Irene 7-12
5. Heeswijk 6-10
6. Venhorst 7-10