Aan de hand van een aantal vragen en antwoorden informeert de KNVB over de actuele ontwikkelingen met betrekking tot het digitaal wedstrijdformulier (DWF). In het voorjaar van 2014 heeft de uitrol in de categorie B plaatsgevonden en daarmee is het papieren formulier verleden tijd in het veldvoetbal.Welke categorieën maken vanaf seizoen 2014/’15 gebruik van het DWF?

Alle categorieën veldvoetbal maken gebruik van het DWF, zowel in de competitie als in de beker. Ten opzichte van vorig seizoen zijn hier nu ook de G-voetbalteams bijgekomen.

Wat moet ik doen ter voorbereiding op het gebruik?
Om het invoerwerk op de wedstrijddag snel te laten verlopen, is het belangrijk dat je de bondsteams zo volledig mogelijk van te voren vult met de juiste teamspelers. Leg, ten behoeve van de trainerslicentiecontrole, de trainer-coach vast in het bondsteam met de functie 'trainer-coach'. Je kunt in hoofdstuk 4 van de handleiding lezen hoe dit in zijn werk gaat.

Zijn er wijzigingen doorgevoerd in het DWF?
Jazeker! Als gevolg van doorgevoerde veranderingen met betrekking tot het registreren en afhandelen van tuchtzaken zijn de volgende zaken aangepast in het DWF:

• Invoeren gele kaart (A-categorie): standaard krijgt deze de strafcode 1, de enige overgebleven strafcode bij een gele kaart.
• Invoeren rode kaart: de scheidsrechter krijgt de mogelijkheid te kiezen uit een vereenvoudigde set van zeven strafcodes. De speler (of teamofficial), die de rode kaart heeft gekregen, krijgt de mogelijkheid zijn juiste e-mailadres in te voeren ten behoeve van de digitale correspondentie over de tuchtzaak.
• Invullen vragenlijst rode kaart: de verenigingsscheidsrechter vult na het invullen en versturen van het DWF IN Sportlink Club een vragenlijst in met aanvullende informatie over de toedracht van de overtreding(en). Een bondsscheidsrechter gaat dit vanaf dit seizoen doen via het Official Portal. Deze vragenlijsten komen in de plaats van het formulier ‘Verklaring van de scheidsrechter’.

Wat moet ik doen als het door storingen niet lukt het DWF in te vullen?
Voor noodgevallen als gevolg van bijvoorbeeld internet- en computerstoringen bij Sportlink of bij de vereniging, is er digitaal een noodformulier beschikbaar. Dit formulier is een PDF-bestand, dat digitaal is in te vullen met Adobe Reader en vervolgens kan worden gemaild naar de KNVB*. Ook is het mogelijk het formulier te printen, in te vullen en per post te versturen. Als je nu nog in bezit bent van papieren formulieren, kun je deze ook gebruiken in noodgevallen.

Tagged under Voetbal