Voetbalnieuws

DAW gelijk in Overloon

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 189

DAW speelde met 1-1 gelijk tegen SSS’18. In de eerste helft was het een op en neer golvend spelbeeld. In het tweede bedrijf had DAW duidelijk de overhand.

DAW had al in de eerste minuut op achterstand kunnen staan, strakke voorzet over de linkerkant gaat aan iedereen ternauwernood voorbij. Halverwege de eerste helft eerste kans DAW, Freek van Boekel richting tweede paal vanaf de linkerkant, de volley van Hidde van der Heijden gaat voorlangs. Twee minuten later diepe bal Huib van Merwijk op Jacco van der Heijden de inzit, vrij voor de doelman is te zacht. Weer twee minuten later, goede actie Mike van de Ven over de rechterkant voorzet, Hidde van der Heijden met de kopbal, redding doelman Cornelissen. Na een half uur voorzet van SSS’18, geschreeuw en gedoe, Koen Voesten valt voorover, scheidsrechter geeft aan getrek, strafschop 1-0 SSS’18. Willem Verstraaten is de doelpuntenmaker. Zeven minuten voor rust nog een vrije trap van Freek van Boekel de omhaal van Corik Megens gaat naast de paal rust 1-0.

Twee minuten na de rust de verdiende gelijkmaker, Corner Jacco van der Heijden, Mark Megens torent hoog boven iedereen uit en kopt raak, 1-1. Na een uur wederom een kopbal Mark Megens via een verdediger over het doel, de opvolgende hoekschop, vrije kopkans Hidde van der Heijden over het doel. Na zeventig minuten vangt Siem van Merwijk de afvallende bal op de volley een meter naast het doel. Het is eenrichtingverkeer.  SSS’18 verdedigt massaal houd soms één man voorin soms niemand. DAW blijft met veel mensen achterin. Er komen nauwelijks kansen een overmacht aan “gele” verdedigt het gelijkspel met succes. Zonder een echte kans te krijgen pakt SSS’18 een punt.

Een hardwerkend DAW had meer verdiend. SSS’18 was de gelukkigste deze middag volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop voor de competitie. Dan thuis tegen medekoploper Olympia’18. Prachtig affiche.

uitslagen

4-12-2022

uitslag

     

SSS'18

DAW

1-1

Eendracht '30

Groesbeekse Boys

2-2

Olympia'18

Sparta'25

1-2

Heeswijk

Rhode

0-1

Prinses Irene

Schijndel

1-2

Volkel

Boekel Sport

4-0

Olympia'18

10-18

+5

Sparta'25

10-18

+5

DAW Schaijk

10-15

+2

Heeswijk

10-14

+4

SSS'18

10-14

-2

Eendracht'30

10-13

+4

Volkel

10-13

-3

Schijndel

10-13

-3

Prinses Irene

10-12

-1

Rhode

10-11

-2

Boekel Sport

10-11

-6

Groebeekse Boys

10-10

-3

DAW op bezoek in Overloon

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 135

Sport Staalt Spieren het zou zomaar een quizvraag kunnen zijn. DAW gaat zondag as (aftrap 14.00 uur) op bezoek bij SSS’18. De club speelt zijn thuiswedstrijden op sportpark De Raay. SSS’18 won haar laatste drie wedstrijden, DAW is gewaarschuwd rob van der Ven over zondag.

Rob; “Afgelopen zondag een complete offday tegen Eendracht dat vanaf de eerste minuut wel scherp was met Schnorrenberg en van Ooijen als motors van het elftal.  Iedere wedstrijd in deze klasse is een finale en even lekker een potje voetballen op zondagmiddag is ook dit seizoen niet mogelijk.  Dat besef leek er zondag niet te zijn, ook al was er dan geen sprake van onwil, we werden in de eerste helft wel op alle fronten afgetroefd en persoonlijke fouten werden direct afgestraft.  Het is leuk om te bal te hebben, maar als je onnauwkeurig bent in de passing en te weinig in beweging bent om vrij te komen dan kom je er niet doorheen.  Als je daarnaast (mede door de tussenstand) hoog druk wilt zetten, maar dit niet als team doet, de afstanden tussen de linies te groot worden en steeds te laat komt om een duel te winnen, dan wordt het een lastig verhaal.  In de tweede helft hebben we dit redelijk goed opgepakt, maar op dat moment hoefde Eendracht ook niet meer en was de wedstrijd in feite al gespeeld.  Zondag treffen we SSS’18 dat aan een sterke opmars bezig is. Na een stroeve start van het seizoen, zijn ze terug naar de basis gegaan en winnen ze de laatste drie wedstrijden overtuigend tegen de betere teams uit onze klasse.  Ook wij zullen even terug moeten naar de basis en als collectief het veld op moeten stappen. Het aantal tegendoelpunten de laatste wedstrijden is te veel en het aantal kansen dat we afdwingen momenteel te weinig.  Daarnaast zal het rendement omhoog moeten. Uiteindelijk hebben we meer dan voldoende kwaliteit in de spelersgroep, wordt op de trainingen een hoog niveau behaald, maar gaat het erom dat we dit ook op de zondagmiddag laten zien.  Een mooie uitdaging om dit zondag tegen de ploeg in vorm direct te laten zien. 

DAW in het verleden.

5-11-1961

SSS'18

DAW

1-1

Piet Lange 1X

11-2-1962

DAW

SSS'18

4-2

Mari van der Heijden 2X Gerrit van Griensven 1X Willy van Boekel 1X

7-9-1969

DAW

SSS'18

3-1

onbekend 3X

1-3-1970

SSS'18

DAW

1-3

Joep Langendijk 2X Albert Wingens 1X

22-11-1970

DAW

SSS'18

2-1

onbekend 2X

2-5-1971

SSS'18

DAW

2-1

onbekend 1X

31-3-2019

DAW

SSS'18

0-2

 

7-4-2019

SSS'18

DAW

1-1

Bart Vos (A Corik Megens)

Programma

4-12-2022

aanvang

     

SSS’18

DAW Schaijk

14.00

Eendracht’30

Groesbeekse Boys

14.00

Olympia”18

Sparta’25

14.00

Heeswijk

Rhode

14.00

Volkel

Boekel Sport

14.00

Prinses Irene

Schijndel

14.00

Stand

     
       

Olympia'18

9-18

+6

 

Sparta'25

9-15

+4

 

DAW Schaijk

9-14

+2

 

Heeswijk

9-14

+5

 

SSS'18

9-13

-2

 

Eendracht'30

9-12

+4

 

Prinses Irene

9-12

0

 

Boekel Sport

9-11

-2

 

Schijndel

9-10

-4

 

Volkel

9-10

-7

 

Groebeekse Boys

9-9

-3

 

Rhode

9-8

-3

 
           

Feniksen van Das Zehnte herrijzen uit hun as

 • Geschreven door Ton Reijnen
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 119

De witte zakdoekjes vinden de laatste weken gretig aftrek bij De Marskramer. Directe aanleiding is de beroerde uitslagenreeks van onze lokale voetbaltrots: Das Zehnte. Met nul punten uit de laatste veertienduizend wedstrijden begon het geduld van onze anders zo trouwe achterban zo langzaamaan te versplinteren, zodat alleen een overwinning het vege lijf van De Chiller nog kon redden. Geluk bij een ongeluk: Das Zehnte mocht dit weekend uitgerekend aantreden tegen het nog puntloze EGS 12, een ploeg die tijdens onze bekercampagne al op een (kleine) nederlaag werd getrakteerd.

Toen de grootste verbazing over het op tijd arriveren van de gebroeders Van Hal was gaan liggen, stond de Chiller alweer voor een volgende uitdaging: stervlaggenist Lijk van Lith was afwezig. Nu de objectieve vlagverdeelsleutel luidt “De witste vlagt”, was bij afwezigheid van ons lijk Mister Bookmaker de dankbare pisang. Met het wegcijferend vermogen van een afgestudeerd altruïst nam hij echter zonder commentaar de vlag ter hand, om met het natuurlijk gezag van een doorgewinterde leraar Frans, 96 minuten lang de ballen uit zijn broek te vlaggen.

De kelderkraker tussen EGS en Das Zehnte was de hele wedstrijd aardig in balans, maar met name Das Zehnte stichtte via enkele knappe tegenstoten het meeste gevaar. Het liet zich daarbij niet afleiden door de statige en eigengereide leidsman, die er met name wat betreft het leerstuk ‘hands’ een geheel eigen lezing op nahield. Gelegenheidszehntenaar Burgt sr. dacht de beste man even te slim af te zijn, door na een stijlvolle buiteling de meest onterechte penalty sinds de invoering van de strafschop te claimen, maar tot meer dan een bijzonder kansrijke nominatie voor de Theo d’Or leidde dat niet. Nadat de leidsman kort voor de theepauze opnieuw niet affloot voor een opzichtige handsbal, ging Capitano Zeger met de beste man in het zwart in gesprek. Dat ‘gesprek’ duurde ongeveer 9 seconden, waarna de Zeger het restant van de eerste helft met een Gelbe Karte op zak vanaf de zijlijn mocht toekijken. Halbzeit.

Als gevolg van de alsmaar toenemende druk op ons diep gekoesterd technisch hart, zijn de lontjes van een aantal gevoelige spelers in onze Selecao niet meer zo lang als ze geweest zijn. Zo kon het, dat het tijdens ons kwartiertje theetijd tot een onderling spelersfittie kwam, dat gelukkig al snel in de kiem werd gesmoord. In verband met het unierechtelijk beschermd recht op privacy van de betrokkenen, worden de namen van kokkieloze Peppie en Van Hal jr. hier niet vermeld.

Of het daarmee van doen had, dan wel met het uitvoerig uitrusten van de Zeger, is niet bekend, maar Das Zehnte stoomde in de tweede helft dominanter uit de startblokken dan het dit hele seizoen heeft gedaan. EGS werd van het virtuele kastje naar de virtuele muur gestuurd. Ook Van Hal sr. deelde in het geluk en strooide met de ene geslaagde actie na de andere. Toch kwam Das Zehnte tegen alle verhoudingen in alsnog bijna op achterstand, toen een vijandelijke spits de bal vanaf hoek zestienmeter in de verre hoek op het aluminium liet landen. Eenmaal van die schrik bekomen liet Das Zehnte zich echter de Emmentaler niet meer van van het tijgerbrood beroven. Geïnspireerd door de vijand nam Conference van Dijk even later de paal aan de overkant van het veld onder vuur en een klein kwartier voor tijd kreeg Das Zehnte alsnog het zeer verdiende loon naar het noeste werk: na een fijne bal van Burgt jr. sloeg Jeroen ‘Caspers het spookje’ onnavolgbaar aan de wandel met het witte leder, om uiteindelijk in de korte hoek feilloos binnen te prikken: 0-1!

Ondanks een minimaal slotoffensiefje van de thuisploeg kwamen de drie punten daarna niet meer in gevaar, zodat selecao en technische staf met een goed gevoel terug naar Schaijk konden reizen voor een kort bezoekje aan de jaarlijkse Wildwinterkermis. Daar werd na een pilsje of anderhalf eindelijk het al maandenlang rondzingend mysterie van de roze tangaslips en hemels blauwe voetbalpanty’s van de Zeger onthuld: Ruud en Sanne blijken in het diepste geheim te zijn gestart met een spannend uitwisselingsproject. Daarover ongetwijfeld later meer, uiteraard opnieuw binnen de grenzen van wat volgens Grondwet en Algemene Verordening Gegevensbescherming zonder consequenties met derden gedeeld kan worden.

Gastspelers, veel dank voor het meedoen en tot volgende week.

Kansloze middag voor DAW Schaijk

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 257

DAW verloor vandaag kansloos tegen een sterker Eeendracht’30 uit Mook. In de eerste helft werd de eindstand bereikt dit viel samen met een gebrek aan strijd, werklust aan DAW zijde. Te weinig spelers hebben een over een lijk mentaliteit. Het gebrek aan inzet werd DAW uiteindelijk fataal. Eendracht was voetbalend ook nog eens beter. Sterk verdedigen, snelle en goede opbouw van achteruit, een gevaarlijke voorhoede. 0-3 eindstand.

Al in de derde minuut de eerste waarschuwing, de kopbal van Tim van Ooijen gaat voorlangs. Na negen minuten laat de keeper van Limbeek de bal van zijn voet springen, Corik Megens kan net niet profiteren. Twee minuten later slippertje Huib van Merwijk, over de linkerkant gaat Daley Hoogakker goed door de voorzet is op maat Robin Rafael , vrij voor het doel, schuift de bal binnen 0-1. Na een half uur de 0-2, voorzet vanaf de rechterkant de bal wordt weggewerkt, komt voor de voeten van Ruben Jassen die onberispelijk afwerkt. Vier minuten later voorzet Siem van Merwijk, Mark Megens legt terug met het hoofd, reuzekans Corik Megens, geen doelpunt. Zeven minuten voor de rust Daley Hoogakker wordt diep gestuurd. Rick van Aalst dwingt de Mookenaar naar de achterlijn. De boogbal die de aanvaller in huis heeft is fabuleus, vanaf bijna de achterlijn draait de bal in het doel. prachtig doelpunt. 0-3 rust.

In de rust geen wissels! DAW komt wel anders uit de kleedkamer is feller en creëert wat mogelijkheden. Twee minuten na de pauze hoekschop van de linkerkant de inzet van Bart Vos wordt gekeerd. Na een uur hoekschop Freek van Boekel, bal schiet door, inzet van de lijn gehaald. In tweede instantie Siem van Merwijk in het zijnet. Na driekwart wedstrijd komen de wissels, Noah van Deijne en Rens Vogels komen in het veld Mark Megens gaat naar de spitspositie. Met Name Noah van Deijne brengt gevaar de voorzetten zijn scherp. In eerste instantie kan Mark Megens er net niet bij. Bij de tweede voorzet we zitten tien minuten voortijd, de kopbal van Hidde van der Heijden, Mark Megens verrast door de plotselinge kans. Een minuut later strakke voorzet Noah van Deijne, Mark Megens mist de bal op een haar de inzet van Rens Vogels gaat naast het doel eindstand 0-3.

Volgende week nieuwe kansen dan tegen het opkomende SSS’18 het won vandaag voor derde keer op rij en schiet door de ranglijst omhoog. DAW is gewaarschuwd.

Programma

27-11-22

uitslag

     

DAW

Eendracht '30

0-3

Groesbeekse Boys

Prinses Irene

3-0

Sparta'25

SSS'18

0-3

Heeswijk

Olympia'18

0-0

Boekel Sport

Rhode

0-3

Schijndel

Volkel

0-1

Stand

     
       

Olympia'18

9-18

+6

 

Sparta'25

9-15

+4

 

DAW Schaijk

9-14

+2

 

Heeswijk

9-14

+5

 

SSS'18

9-13

-2

 

Eendracht'30

9-12

+4

 

Prinses Irene

9-12

0

 

Boekel Sport

9-11

-2

 

Schijndel

9-10

-4

 

Volkel

9-10

-7

 

Groebeekse Boys

9-9

-3

 

Rhode

9-8

-3

 
           

Doelpunten per 27-11

 

Assist per 27-11

 

 

 

   

Mark Megens

5

Freek van Boekel

3

Roel Janssen

2

Siem van Merwijk

3

Jacco van der Heijden

2

Jacco van der Heijden

1

Corik Megens

2

   

Siem van Merwijk

1

   

Huib van Merwijk

1

   

Hidde van der Heijden

1