Voetbalnieuws

Breaking nieuws!

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 426

Vandaag is bekend geworden dat er een extra promotieplek te vergeven is voor de 2e klasse. De verliezend finalist van DAW – Berghem Sport heeft dan een extra kans op promotie. Deze verliezende finalist, zal op zondag 24-6 op neutraal terrein, een wedstrijd spelen tegen de verliezende finalist van de wedstrijd  VV ALFA SPORT – Heksenberg


Waarom? Zie bericht hieronder!

Vandaag is door De Graafschap bevestigd dat zij na dit seizoen niet meer met hun beloftenteam deelnemen aan de piramide. Dit betekent dat hierdoor een open plaats ontstaat in de hoofdklasse zondag. Consequentie hiervan is dat op zondag 24 juni op neutraal terrein een beslissingswedstrijd wordt ingepland tussen de verliezend finalisten van de nacompetitie. De winnaar plaatst zich voor de Hoofdklasse zondag. De verliezer plaatst zich voor de 1e klasse. Als gevolg daarvan is landelijk geloot dat district Zuid2 vanuit de nacompetitie voor de extra opvulling van de 1e klasse en lager moet zorgen.

DAW WalkingFootball (veel) te sterk voor PSV

 • Geschreven door Martijn de Graauw
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 114

Op woensdag 13 juni speelde DAWWF een minitoernooi op de Herdgang in Eindhoven met natuurlijk PSV als tegenstander. Via contacten tussen Jan van Maasdijk en Jan van Rossum was deze uitwisseling tussen PSV en DAW tot stand gekomen. Voltallig, dwz met geblesseerden Jos Manders, Ad Appelhof en scheids Leo Kling (en bijgestaan door mevrouw de Louw), vertrokken de Schaijkse Old Stars richting Eindhoven. Na een kopje koffie en ontvangst door Harm werden de teamindelingen bekend gemaakt en kon de warming up plaatsvinden op het Van Bommelcourt, waarop ook het minitoernooi gespeeld zou gaan worden. Door blessures, waaronder Jan van Rossum, verkeerde PSV in ondertal waarna vier DAWWF- spelers het shirt van PSV mochten aantrekken: Martin Spijkers, Ruud van Breda, Martien de Louw en Harry van Tiel.

De eerste wedstrijd DAWWF1 (Jan van Maasdijk, Wim Lange, Niek van Casteren, Frans v/d Zanden, Wim Boeyen, Ad van Krey en Fons Roelofs) tegen PSV1 ging gelijk op en eindigde onder de resolute leiding van Jan van Rossum na 10 minuten met de beginstand. De tweede wedstrijd tussen DAWWF2 (Henk v/d Zanden, Jan v/d Hoogen, Tini Verbruggen alias Messi, Jan Zomers, Martien v/d Heijden “de schilder” en Tonny v/d Hoogen) en PSV2 werd een gemakkelijke zege voor de mannen uit Schaijk 4-1. De score had hoger kunnen zijn, maar het vizier stond nog niet op scherp. Het winnende team DAWWF2 mocht blijven staan en aantreden tegen PSV1 en dat bleek gezien de uitslag van de eerste wedstrijd een taaiere tegenstande,r zeker niet in de laatste plaats door de inbreng van Festilent-corryfee Harry van Tiel. Deze strijd kende een eindstand van 1-1. Hierna mochten de mannen van DAWWF1 het 2e team de Eindhovenaren van de mat spelen. Bij 5-0 voor de Schaijkse Old Stars hield de scheids het voor gezien.

Deze uitslagen betekenden dat de finale gespeeld zou gaan worden tussen DAWWF1 en DAWF2. Aangezien de spreekwoordelijke eer op deze heilige (voor sommigen dan!) grond op het spel stond werd er met volle inzet en op het randje gespeeld. Uiteindelijk was DAWF2 de terechte winnaar, 2-1, en kon de douche en kantine worden opgezocht. Na nog een foto gemaakt te hebben, vertrok het gezelschap voldaan terug naar Schaijk.

Finale nacompetitie! DAW 1 kan historie schrijven.

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 471

DAW 1 kan zondag, ten koste van Berghem Sport promoveren naar de 2e klasse, het zou voor het eerst in de historie zijn, dat deze stap gemaakt wordt. DAW is er klaar voor, de wedstrijdselectie is geheel fit en beschikbaar. Zoals jullie gewend zijn, blikt trainer Rob van der Ven vooruit.

Rob; “Toen we na een goede competitiestart in november de eerste periode pakten, hadden we nog de hoop om mee te kunnen doen om het kampioenschap. Naarmate de tweede seizoenshelft bleek dat we hiervoor te wisselvallig waren, het meeste scoorde van alle teams, maar te gemakkelijk de doelpunten tegen kregen. Vervolgens hebben we de focus gelegd op de nacompetitie en staan we zondag in de finale om ons zelf te belonen voor de laatste weken. Als we tegen Berghem Sport hetzelfde kunnen brengen als tegen SV Budel en H.B.S.V. dan kan het een historische zondag worden. Maar dit zal absoluut niet vanzelf gaan. Berghem heeft niet voor niets na de winterstop twaalf van de zeventien (na)competitiewedstrijden gewonnen en maar twee verloren. We zullen qua arbeid en beleving minimaal hetzelfde moeten brengen als Berghem, alleen dan kunnen we voetballend het verschil maken. Dat er bij Berghem wellicht enkele jongens ontbreken, maakt voor ons geen verschil. We moeten vooral naar ons zelf kijken, alle andere zaken zijn van ondergeschikt belang”.

DAW scoorde de laatste drie wedstrijden veertien doelpunten en kreeg er geen enkele tegen. De oranjehemden spelen goed, barsten van het zelfvertrouwen en zijn in vorm, nu de kans om het af te maken. Mooie omstandigheden, niet te heet en een prima grasmat met veel publiek en ongetwijfeld een goede sfeer langs het veld. Mannen pak die kans! Het zal ongetwijfeld druk worden, dus als het maar enigszins kan kom op tijd en op de fiets. Scheidsrechter deze middag is de hr Heuts, deze zal geassisteerd worden door de heren Grosveld en Custers. Mocht er na 90 minuten een gelijke stand op de borden staan, komt er een verlenging van tweemaal 15 minuten. Is de stand na de verlenging nog gelijk, volgen er strafschoppen. De wedstrijd begint zoals gebruikelijk om 14.30 uur, iedereen een fijne en sportieve wedstrijd toegewenst. Tot zondag!

Das Vierte zwaait coryfeeën uit met nederlaag in Geffen

 • Geschreven door Ton Reijnen
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 126

Een verdronken kalf kan wel uit de sloot getrokken worden, maar een koe wordt het niet meer. Met die wrange doch troostende gedachte reisden de gedegradeerde Gladiatoren van Das Vierte deze zondag af naar het land van Nooit Gedacht 3. Bevrijd van alle druk vanuit de media lag een grote uitzege voor onze Selecao voor de hand. Dertien spelers en een trainer propten zich gemoedelijk met tassen, ballen, bidons, pionnen en een hectometerpaaltje – bij het van huis gaan vermoedelijk verward met een fles Badedas De Luxe – in drie auto’s, dus aan teambuilding geen gebrek.

Alles wees erop dat het een normale zondag zou worden: Jaap ‘Soesjeschef’ Jans moest werken, er was iemand te laat en Ton ‘Mister Bookmaker’ Reijnen was geblesseerd. Toch kende dit affiche een zwart randje. Aan het einde van de wedstrijd zou namelijk een slordige 28 jaar aan Das Vierte-ervaring het schip definitief verlaten. Naast de Soesjeschef (acht jaar) en Mister Bookmaker (tien jaar) houdt namelijk ook Willy ‘Hauptstormfuhrer’ van der Zanden (tien jaar) het na dit seizoen voor gezien. Van heinde en verre stroomden de bezoekers dus in grote getale toe om dit one-of-a-kind spektakel bij te wonen. Door een slordige typefout in het plaatselijk krantje ‘De Geffense Zadeltas’ verscheen het overgrote deel daarvan helaas 2,5 uur te laat op het strijdtoneel, waardoor zij het gedesillusioneerd moesten doen met een onbeduidend zomeravondpotje tussen de eerste elftallen van Geffen en Berghem.

In de openingsfase verliep alles nog niet even soepel aan de kant van Das Vierte en de Geffenaren hadden duidelijk de overhand. Toch was de eerste grote kans van de wedstrijd voor Das Vierte. Gelegenheidslinkshalf Thomas ‘Gordon’ van Boekel zoefde als een haas langs de zijlijn en verscheen tot eigen schrik oog in oog met de doelman. Koelbloedig wist hij vorige week nog koppend onze NostraDaanus te verschalken, maar een keeper van de tegenstander bleek helaas teveel gevraagd waardoor het persoonlijk doelsaldo van ‘Theo’ dit seizoen op -1 blijft steken. Aan de overkant wist Geffen wel net te vinden, na een matig tot zeer matige samenwerking tussen Leijs van Larsen en Teun ‘geen eenden maar’ Zwaans in de achterhoede.

Even later vond de Helm het tijd voor een partijtje fopduiken, maar daar trapte de scheidsrechter uiteraard niet in. Ook de Grote JVL was dit keer wél scherp en beoordeelde de cabaretvoorstelling van Rickett met een schamele 4. Dat was wel heel teleurstellend voor de torenhoge theaterambities van de Helm en hij liet zich abrupt wisselen. Vanachter die zijlijn zag hij hoe de thuisploeg ook de 2-0 op het bord kreeg. Goalie NostraDaanus had weinig vertrouwen in zijn uittrap en wilde een achterbal dan ook ten koste van alles vermijden. Ook ten koste van een tegengoal. Als een omgekochte tennisser dook hij de bal die op weg was naar het veilige gedeelte van de achterlijn in zijn goal, waarmee ook NostraDaanus in de eeuwige lijst van Mister Ed terechtgekomen is. Das Vierte kon daar aanvallend weinig tegenover stellen, al kreeg het met een schotkans van de Grote JVL en een gevaarlijke aanval via Teun Laurant Verstegen Ruijs Henst van der Velden Jubbega nog wel kansjes om wat terug te doen. Halbzeit

Vroeg in de tweede helft werden de aanwezigen geschokt door één van de invallers van Geffen. Hij zag de tattooage op de wang van zijn eigen keeper waarschijnlijk aan voor een pudding van Danoontje of een waterijsje Festina, want hij vond het nodig om de wang van de goalie eens goed af te likken. Ook aan Das Vierte kwam een markante invaller binnen de lijnen, want de soesjeschef was op tijd afgewerkt om zijn carrière bij Das Vierte op een waardige manier af te sluiten. Tot bijzonder kansrijke aangelegenheden leidde dat niet en dus moest er in de 87e minuut een list uit de hoge hoed getoverd worden: Mister Bookmaker! Met een ingescheurde knieband waagde hij zich binnen de lijnen om zijn uitzwaaiwedstrijd nog enig cachet te geven en met beide routiniers binnen de lijnen en de Hauptstormführer op zijn vaste post langs de zijlijn creëerde Das Vierte direct zijn beste kans van de wedstrijd. Mister Bookmaker legde de bal ondanks zijn kreupele knie onberispelijk af op de soesjeschef, die het spel op adembenemende wijze naar de rechterflank verlegde. Uit de daarop volgende voorzet wist Glen ‘mar(gar)ine’ Willems helaas net niet te scoren. Nu ook het laatste konijn uit de hoge hoed getoverd was verdween de hoop uit de aderen van Das Vierte en dat werd nog pijnlijk symbolisch duidelijk gemaakt door een derde treffer van Geffen in de slotseconden. Met een boogbal van ruim dertig meter stond de pijnlijke 3-0 eindstand op het bord.

Na twee publiekswissels en een waardig afscheid van Hauptsturmführer Van der Zanden trok onze volgepakte karavaan weer naar Schaijk om daar nog even uitgebreid stil te staan bij de vergrote kampioenschapskansen voor volgend seizoen. Het bleef door de uitzege van ’t Urste nog lang gezellig, waarbij de Helm – die eerder vandaag in de basis begon, vervolgens tot twee keer toe gewisseld werd en vlak voor tijd nóg een keer binnen de lijnen kwam – voor een tweede bijzonderheid zorgde: hij bewandelde als enige op het sportpark de omgekeerde weg door zijn fiets naar huis te brengen om de auto te halen. Nu de Helm normaal gesproken iedere zondag tot ver in de late uurtjes in de Raaf te vinden is, begrijpt uw reporter dat de soms toch al ter discussie staande geloofwaardigheid van zijn verslagen daarmee verder aan waarde inboet. Door de uitslag van Van Der Zanden

Met het afscheid van Mister Bookmaker komt ook een einde aan de lange serie wedstrijdverslagen van Das Vierte. Mogelijk krijgt de verslagenreeks volgend seizoen een doorstart onder de vlag van ‘Das Zehnte’ maar die contractbesprekingen lopen nog. Hoe het ook zij: veel dank aan de trouwe lezers van de verslagen van Das Vierte.