Voetbalnieuws

Voorbeschouwing Helvoirt1 - DAW Schaijk1

 • Geschreven door Gerard Manders
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 107

As zondag speelt DAW1 een uitwedstrijd tegen Helvoirt1.

Beide teams zijn goed aan de competitie begonnen.

Onze hoofdtrainer Rob van der Ven blikt vooruit:

"Uiteraard zijn we tevreden met het resultaat na de eerste drie wedstrijden. Nu zullen we echter door moeten pakken en ons verder moeten verbeteren.

Over ons spel zijn we namelijk nog absoluut niet tevreden. De eerste helft tegen Volkel was bijvoorbeeld gewoon slecht van onze kant. 

In de tweede helft, met name na de invalbeurt van Corik, weten we het verschil te maken en winnen we uiteindelijk wel volkomen verdiend.

En dat ondanks de afwezigheid van vier belangrijke spelers (Mike, Niels, Robyen en Roel). Goed om te zien dat we in de breedte dan sterk genoeg zijn om dit op te kunnen vangen.

De wedstrijd van 4 oktober 2020 uit tegen Helvoirt ligt bij de meeste mensen nog vers in het geheugen. De tweede, maar ook direct laatst gespeelde wedstrijd van het seizoen. Daarnaast ook de wedstrijd waar we twaalf minuten voor tijd nog met 0-2 voor staan, maar uiteindelijk alsnog met 3-2 verliezen. Dat geeft wel aan dat we komende zondag wederom een zware wedstrijd kunnen verwachten.

Of dat de vier afwezigen er komende zondag wel weer bij zullen zijn valt nog te bezien. Hopelijk kan in ieder geval Roel weer aansluiten en zijn goede spel van de eerste wedstrijden een vervolg geven. Het herstel van de andere drie zal waarschijnlijk nog wat langer gaan duren."

 

Er wordt voor komend weekend mooi voetbalweer voorspelt: droog en een graadje of 15. 

De wedstrijd begint om 14.30 uur. 

Adres sportpark Helvoirt: Sportlaan 1A - 5268 HS - Helvoirt.

DAW Schaijk1 de baas over Volkel1

 • Geschreven door Gerard Manders
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 228

In zijn 2e thuiswedstrijd van het seizoen heeft DAW Schaijk 1 een verdiende overwinning behaald op  Volkel 1. De hoogtepunten in de 1e helft waren spaarzaam.  In de 14e minuut profiteert Bart Vos van een kardinale fout in de Volkel-defensie.  De bal huppelt langzaam maar zeker over de doellijn: 1 - 0.

Het duurt tot de 33e minuut voordat het volgende moment van opwinding valt te noteren: Siem van Merwijk breekt door over links, zijn schot wordt fraai gestopt door de Volkel-doelman.

Verder weinig te genieten in de 1e helft: meest opvallend zijn de 4 foute ingooien die door scheidsrechter van Westing worden teruggefloten.

In de 2e helft komt DAW Schaijk beter voor de dag. In de 48e minuut komt Jacco vd Heijden vrij voor de keeper. De keeper van Volkel heeft een prima redding in huis.

In de 68e minuut wordt de ingevallen Corik Megens onregelmentair gestopt door een Volkel-verdediger: de scheidsrechter is onverbiddelijk. Strafschop voor DAW: een klusje voor Mark Megens: 2-0.

Volkel gaat meer risico's nemen maar weet geen kansen te creëren:  aan de andere kant komt er meer ruimte voor de DAW-aanvallers. Opnieuw komt Jacco vd Heijden in de 73e minuut vrij voor de keeper. Opnieuw is de Volkel-keeper de  baas.

In de 80e minuut valt de beslissing in de wedstrijd. Freek van Boekel stuurt Corik Megens diep, die schudt een verdediger van zich af en blijft oog-in-oog met de Volkel doelman ijzig kalm en prikt de bal in het uiterste hoekje. 3-0. Wedstrijd gespeeld.

DAW Schaijk sluit met 7 punten uit 3 wedstrijden aan bij de koplopers, Volkel bivakeert  met 0 uit 2 voorlopig in de staart van de ranglijst.

Volgende zondag speelt DAW uit bij Helvoirt. We gaan zien of de goede seizoen-start een vervolg krijgt bij deze lastige oppontent.

DAW is gewaarschuwd! Volkel thuis.

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 201

Niets gaat vanzelf en zeker niet in het voetbal, keihard werken en de beloning kan er zijn na twee helften strijd. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen zal trainer Rob van der Ven denken.

Rob; "Vier punten uit twee wedstrijden is natuurlijk geen verkeerd begin, maar de goede start is pas compleet als we zondag om half vijf met zeven uit drie staan.

Veel mensen denken dat we Volkel wel even zullen verslaan. Ik weet echter zeker dat we een zware wedstrijd tegemoet gaan. Dat besef zal er ook bij de spelers moeten zijn. Gezien de wisselvalligheid in fases van wedstrijden kunnen wij van iedereen winnen, maar ook zomaar van elke tegenstander in deze klasse verliezen.

We hebben Volkel voor de beker tegen Olympia '18 bekeken en daarin kunnen zien dat Volkel steeds lastiger te bespelen is. Ook tegen Emplina in de eerste competitiewedstrijd hadden ze meer verdiend, aldus beide trainers. Volkel geeft weinig weg en heeft voorin met Bart Teeuwen een speler die het verschil kan maken.

Zelf zullen we helaas nog enkele spelers moeten missen. Mike en Niels zijn nog geblesseerd en daarnaast zullen we deze week moeten kijken hoe enkele andere spelers uit de wedstrijd tegen Emplina zijn gekomen".

Rob doelt met name op Robyen van der Heijden en Mark Megens die gewisseld werden, zijn zij voldoende hersteld is de vraag? De weersomstandigheden zijn een bezoek aan Den Heuvel waard zou ik zeggen, met een temperatuur van een graadje of 16 uitstekend voetbalweer.

Op 26-1-2020 won DAW ruim in Volkel 1-6 De doelpunten werden door de gebr. Megens mooi verdeeld drie om drie.

Hieronder de thuishistorie;

DAW - Volkel,

04-02-2018     3-2 Corik Megens 1X Mark Megens 2X

19-03-2017     1-2 Mark Megens 1X

20-03-2016     1-1 Robbert Knipping 1X

26-10-2014     0-4

22-03-2009     0-0

11-05-2008     3-2 Joris Lange 1X Bart van der Velden 1X Tom Appelhof 1X (nacomp)

13-10-2005     1-2 John van Ras 1X

 

Emplina en DAW in evenwicht.

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbalnieuws
 • Hits: 347

Mooie voetbalomstandigheden, slechte omstandigheden om de wedstrijd te bekijken, nat, guur, geen tribune, de diehards kregen een vermakelijk duel voorgeschoteld van een goed niveau. Geen winnaar aan het eind en daar konden beide ploegen mee leven.


DAW begon ijzersterk aan de wedstrijd , in de tiende minuut stuurt, vanuit achteren, Robyen van der Heijden, prachtig, Roel Janssen diep over de rechterflank. Roel, wederom een beresterke wedstrijd, is veel te snel voor de verdediging, de afronding, niet goed, recht op de keeper. Corik Megens is in de rebound een stuk efficiënter, snoeihard verdwijnt de bal in de verre hoek. 0-1. Na een dik kwartier Roel Janssen oog in oog met de doelman op aangeven van Corik Megens maar wederom redding doelman Schouten. Na een kwart wedstrijd geeft Martijn van Helvoort vanaf de linkerflank voor, bij de tweede paal rond Vincent Lathouders knap af 1-1. Nog voor rust had Emplina op 2-1 moeten komen een uitbraak via Lathouders, van Boxtel en Teun de Bresser, Robyen van der Heijden staat er alleen voor maar werpt zich voor het schot na een prima uitgespeelde counter. Rust 1-1.


Na een uur spelen krijgt Jaap Maathuis de bal ongelukkig tegen de arm, de strafschop van Martijn van Helvoirt is overtuigend de bal verdwijnt snoeihard laag in de rechterhoek. Het spel golft op en neer, bij Emplina vloeien de krachten langzaam weg. DAW gooit er met Bart Vos en Noah van Deijne verse aanvallers in. Drie minuten voor tijd, Corik Megens kopt een hoekschop van Emplina weg, een beauty van een counter zal volgen, Bart Vos steekt op het juiste moment Roel Janssen weg, Roel legt prima af op Noah van Deijne, Noah is onberispelijk en schiet de 2-2 eindstand op de borden. Naar de kachel!!


Volgende week Volkel thuis, DAW’er Michiel Jans komt dan met zijn Volkel naar den Heuvel. Aanvang 14.30 zoals gebruikelijk.


Overige uitslagen;

Helvoirt – Volkel afg.
Real Lunet – CHC 1-4 (zat)
Vianen Vooruit – SVSSS 4-4
Prinses Irene – Volharding 0-3
Heeswijk – Venhorst 2-1
Olympia’18 – EVVC 4-1