Voetbalnieuws

Das Zehnte Wint Heel Verdienstelijk: 0-11

 • Geschreven door Ton Reijnen
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 146

Met de aangename gevolgen van het broeikaseffect op ons dak toerde het wagenpark van Das Zehnte dit weekend naar Loosbroek voor de uitwedstrijd tegen WHV 4. Even voor het sportpark sloeg een wagen met trailer en paard net te vroeg rechtsaf. Dat bleek zonde, want een kudde paarden hadden we gerust kunnen gebruiken om het helmgras onder de rook van De Lunenburg iets bij te punten. Nadat we Dirkje ‘XXS’ Bongers huilend tussen de grassprieten terug hadden gevonden kon de wedstrijd beginnen.

De thuisploeg begon alleraardigst, maar na zes minuten Werd Het Volgens verwachting toch 0-1. Het AFAS Fixet Theater had zijn oogkleppen op, maar door uitstekende coaching vanaf de zijlijn Wist Hij Vervolgens toch invaller Koen van Galen te vinden, die opstoomde over de rechterflank en overtuigend binnen roste. Na een politieke fopduik van ons strijKeijzer wist Das Zehnte Wel Heel Vlug ook 0-2 te maken. Waar Merk van der Linden nog de lat raakte, was Koele Koen er als een leghen bij om binnen te tikken. Kort daarna voorkwam de thuisvlaggenist met een Wel Heel Verdacht vlagsignaal een doelpunt van de Keijzer, maar dat liet Merk niet gebeuren. Na een inworp van de Rem ‘het beest op voetbalschoenen’ Co Wervelde Hij Vliegensvlug langs de zijlijn om met een prachtige dreadlock alsnog de 0-3 binnen te krullen. Van de zijde van de Loosbroekers Was Het Verdacht stil en als ze dan toch de oversteek eens waagden werden ze afgestopt door onze Weergaloze Heerser Van de achterhoede: Nicky van Son.

In religieuze circuits gaat nogal eens gerucht dat de Heilige Christus in Nazareth herrezen is, maar in Loosbroek weten ze beter. Door eerdere historische pijnigingen aan zijn ledematen liep hij niet meer zo soepel, maar voor iemand van 2018 jaar oud viel het positief op dat hij nog niet zijn Weelderige Haarbos Verloren had. Zijn mindere dag Werkte Hoogst Verraderlijk uit op onze selectie, want ook onze eigen Verlosser, Ruud ‘Oktoberfest’ Zegers’ had een moeizame middag. Tussendoor werden de talloze toeschouwers vermaakt door een optreden van ‘Circus Rens meets Goede Tijden Slechte Tijden’: het AFAS Fixet Theater. Met het acterend vermogen van een Winderige Holle Vinvis kroop hij door het helmgras om zijn Oscarwaardige kunsten daarna bij de dug-out verder door te zetten. Dat Werkte Heel Verfrissend, want na een Barceloniaanse aanval en een Messiaanse steekbal van De Hommel op Merk werd de 0-4 binnen geschoven.

Daarna profiteerde Soesjeschef Jans van goed ingrijpen van De Hommel en gefrot van de geelzwarte vijand, want ver op de helft van de tegenstander stond hij Wel Heel Vrij en hij omspeelde vakkundig de kiepert: 0-5! Daarmee was de koek niet op voor ons Torfantom, Want Hij Viste even later creatief een bal met zijn nek uit de lucht en als een ware kok maakte hij gebruik van een beproefd recept, Want Hij Verschalkte opnieuw de keeper. Voor de goal stond De Hommel al klaar en dus had onze kok met K-O-K maar één optie: zelf scoren in de korte hoek, 0-6! Even later kreeg Das Zehnte een corner en toen waren we Wel Heel Verbaasd: de scheids zette het op een lopen, Wow! Hij Verliet het veld zoals een Windhaas Het Veldbloemenveld uit rent. Even leek het helemaal Loos in zijn Broek, maar dat viel mee: hij ging de bal halen. Halbzeit!

Ook E.D. liet de tWeede Helft Van zich horen door twee keer volle bak voor eigen kans te gaan, maar beide keren lag de keeper in de Weg. Heel Vervelend voor de thuisploeg wist Merk die tweede instantie de bal als een West-Hongaarse Visser over de lijn te frotten: 0-7! Nadat ons politiek eijzer in het vuur op aangeven van de Soesjeschef een teenlengte te kort kwam, bleek gastspeler Koele Koen nog niet uitgepierd, Want Hij Verraste de Heilige Christus van Loosbroek. Als een ware atheïst liet hij hem links staan en tekende daarna de 0-8 aan. Even later Was Hij Verdomme ook de aangever op een volgende goal van Das Zehnte. Na zijn voorzet duelleerde ED met de Soesjeschef Jans om tóch op het scorebord te komen: 0-9!

Voor onze trouwe supporters uit Schaijk was het Waarschijnlijk Heel Vervelend dat zoonlief niet in het spel voor kwam en daarom besloot Merk er defensief een potje van te maken. Helaas voor de thuisploeg wisten zij de eer niet te redden, want onze Steefige fiscalist bleek niet te passeren. Tegen alle wetten van de zwaartekracht in bleef hij lang op zijn benen staan en als een Wilde Hongerige Voetzoeker dook hij op de bal. Aan de overkant Was Het Voor de elfde keer raak en daarbij werden alle mogelijke natuurwetten getart. Mark ‘geslepen for life’ van der Venne verlengde het witblauwe leder op Rem ‘Ghostbuster’ Co, die de aanval promoveerde tot één van de wonderlijkste aantekeningen op het wedstrijdaffiche uit de Wonderlijke Historie Van Das Zehnte: Doelpunt: Remco van Nistelrooij (assist: Mark van der Venne). Een Van Nistelrooij in Loosbroek die er Rotterdam van maakt. Voor hen die niet aanwezig Waren Hebben Verslagen van Das Zehnte vanaf nu elk laatste grassprietje aan geloofwaardigheid verloren.

Het slotakkoord was opnieuw voor onze Soesjeschef die als een ballerina de keeper omspeelde en Weer Het Vertrouwen van Onze Heer tartte door ondanks de verdedigende intenties van de Barmhartige onberispelijk binnen te schieten: 0-11! Das Zehnte ligt op ramkoers en dat werd na afloop gevierd met een natje, een droogje en een ontroerende toegift van het AFAS Circustheater. Even later trokken we de gordijnen van het aangeschoten Circustheater helemaal dicht. Waarschijnlijk Heel Verstandig.

DAW Old Stars 2e op WF-toernooi Roosendaal

 • Geschreven door Martijn de Graauw
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 86

Woensdag 10 oktober heeft een team met Old Stars van Walking Football DAW Schaijk op uitnodiging deelgenomen aan een toernooi in het kader van 750 jaar Roosendaal. Na een reisje van een goed uur (Jan en Niek bedankt) werden we ontvangen met koffie en een Roosendaaltje (gebak). Na de opening door de wethouder werden de poulewedstrijden onder een stralende blauwe hemel gespeeld op een goed bespeelbare grasmat. DAW wist winnaar van zijn poule te worden, waardoor DAW 's middags de finalewedstrijden mocht spelen. Met name de winst, 5-1, op PSV was daarbij cruciaal en een domper voor de Eindhovenaren met Jan van Rossum in hun gelederen. De eerste van die twee finalewedstrijden werd door een niet goed uitgevoerde tactiek helaas verloren. De tweede wedstrijd werd met 1-0 gewonnen zodat DAW een tweede prijs in ontvangst mocht nemen op een deelnemersveld van 15 teams waaronder Feyenoord, PSV en RKC. Tevens kregen we een bierpakketje, Roosendaals Blondje, uitgereikt wat na een verloting terecht kwam bij onze trainer. Een mooi toernooi met een goed resultaat en een uitnodiging op zak voor volgend jaar!

IMG 20181010 WA0003

MG 0009

MG 0010

MG 0012

MG 0054

MG 0055

MG 0057

MG 0058

MG 0091

MG 0092

MG 0098

DAW niet opgewassen tegen Real Lunet

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 319

DAW verloor de uitwedstrijd tegen Real Lunet met 4-0. De uitslag was geflatteerd maar de overwinning van Real Lunet was verdiend. De ploeg met veel jongens die elders hebben gevoetbald was te sterk, volwassener en vaak net ff slimmer. Kansen kreeg DAW wel, maar de afronding liet veel te wensen over.

Al in de derde minuut moet Rick van Aalst handelend optreden na een inzet van Yasin Uluman, één van de beste spelers op het veld deze middag. Uluman speelde vorig seizoen nog bij FC Engelen, werd daar regiotopscorer met 35 doelpunten. Vijf minuten later een voorzet van Siem van Merwijk, Corik Megens kopt de bal net over het doel. Aan de andere zijde een kopbal van Bas van den Berk, ook rakelings over. Halverwege van het eerste bedrijf de 1-0. Robyen van der Heijden kopt de bal nog weg, maar de dropkick van Chraou Jaouad is fraai, Rick van Aalst is kansloos. Na een half uur Corik Megens neemt de bal goed mee aan de rechterkant, de voorzet is scherp, maar gaat aan iedereen voorbij. Vijf minuten later, Bas van den Berk neemt de hoekschop ineens, bij de tweede paal valt de bal ineen keer binnen 2-0. Vijf minuten voor rust Bart Vos alleen op avontuur maar het schot wordt voortijdig geblokt. Vlak voor rust, scheidsrechter de Kleine wuift het vlagsignaal van grensrechter Anouar Bouras weg, Bart Vos vrij voor de keeper, doelman Jesse de Vries brengt redding.

Na de pauze gaat Real Lunet vrolijk verder met aanvallen, na een dik kwartier fantastische redding Rick van Aalst op het schot van Chraou Jaouad, uit de toegekende vrije trap. Halverwege de tweede helft, Niels de groot wordt gepasseerd over de linkerkant door Bas van den Berk, bij de tweede paal tikt Chraou Jaouad, de 3-0 tegen de touwen. DAW probeert wat terug te doen, de corner is van Freek van Boekel, de kopbal van Corik Megens spat op de lat uiteen. Vijf minuten voor tijd, Corik Megens bedient Roel Janssen, het schot gaat naast het doel. Drie minuten voor tijd, mooie aanval DAW, Corik Megens stoomt op, vindt aan de rechterkant Bart Vos. Bart bedient neef Roel Janssen, maar de invaller heeft geen geluk vandaag, redding Jesse de Vries. Het slotakkoord is voor de Vughtenaren. Bas van den Berk bedient Chraou Jaouad, nummer acht van het seizoen ligt in het netje. Met het hoofd scoort Chraou Jaouad de eindstand op de borden 4-0.

DAW was een maatje te klein, vandaag tegen Real Lunet. Zondag de derby. Dan komt Berghem Sport op bezoek. DAW heeft nog een sportieve rekening openstaan van vorig seizoen. Altijd spannende wedstrijden en vol van strijd. Dus komt dat zien!

JO11-2 Team van de Week

 • Geschreven door Harriet van Heesch
 • Categorie: Jeugdnieuws
 • Hits: 134

Op zondag 7 oktober 2018 is JO11-2 het team van de week. Eén voor één druppelden de kanjers van JO11-2 het kleedlokaal binnen: Niek, Teun, Jakub, Finn, Jan, Guus, Roos, Lenn, Fenn en Theed waren van de partij. Helaas was Jayden er niet bij.

Tijdens het omkleden werd er veel gekletst. De spelers van JO11-2 evalueerden hun laatste competitiewedstrijd van zaterdag 6 oktober. Die wedstrijd ging verschrikkelijk goed: ze hadden de wedstrijd tegen Berghem Sport met 4-1 gewonnen en hadden zelfs panna’s bij hun tegenstanders gemaakt!

Een paar spelers waren van tevoren zenuwachtig voor het moment dat de spelers van ‘’’t Urste’’ het veld zouden betreden. Ze hadden tot nu toe nog nooit op het grote hoofdveld van sportpark Den Heuvel gestaan. Bovendien zouden ze Robyen van der Heijden, volgens JO11-2 de beste speler van het eerste, in levende lijve zien… En daar komt nog bij dat er zo veel mensen naar je kijken.

Maar de spanning maakte al gauw plaats voor plezier: de jongens van de JO11-2 waren aan het stralen. De sokjes hoog, shirt in de broek en lachen!  Precies op dat moment kwamen dan eindelijk de eerste teams van DAW Schaijk en Venhorst het hoofdveld op. De einduitslag van deze wedstrijd is 1-1. Zou dat genoeg zijn om op de eerste of tweede plek te eindigen? De jongens van de JO11-2 denken van wel. Ze verwachten dat ons Urste uiteindelijk in de top 2 zal eindigen.

Het lekkerste wat ze in de kantine kunnen vinden: bier en Aquarius. Voor het alcoholische drankje moeten ze alleen nog eventjes wachten..

Jongens en dame, veel succes verder in de competitie!