Log in

Voetbalnieuws

DAW afgetroefd door scherper Venhorst.

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 187

DAW verloor van een scherper Venhorst, het werd 2-0 op de Voskuilen door twee doelpunten van Rob van Dooren. Door de resultaten op de andere velden moet DAW nog steeds één punt pakken in de thuiswedstrijd tegen Real Lunet, dat vandaag beslag legde op periode drie, wil het niet afhankelijk zijn van andere ploegen. Erp werd kampioen door een 2-0 zege op directe concurrent SSS’18.

Venhorst startte veel feller aan de wedstrijd en was de gehele pot de partij die de duels meestal won. In de achtste minuut is het al raak slecht ingrijpen achterin bij DAW, Luuk van de Boogaard legt de bal breed, in de zestien op Rob van Dooren, de bal “kabbelt” het doel in. 1-0. Vier minuten later aan de andere zijde, Corik Megens schuin voor het doel de bal gaat ruim over. Na een klein kwartier moet Rick van Aalst handelend optreden na een inzet van Thijs van Sleeuwen, Uiteindelijk haalt Robyen van der Heijden de bal van de doellijn. Twee kleine kansjes DAW voor de rust, van Mike van de Ven en Siem van Merwijk. Maar het is Rob van Dooren die de 2-0 maakt, kan in de zestien rustig aannemen, en schieten, bekeken in de rechterhoek. 2-0 rust.

Na de pauze direct een kans voor Thijs van Sleeuwen, trekt vanaf rechts naar binnen, schiet, de redding van Rick van Aalst is knap, houd DAW in de wedstrijd. Na een klein uur de enige echte kans voor DAW, het schot van Roel Janssen eindigt op de lat, in de rebound kan Bart Vos er net niet bij. Aan de andere zijde een gevaarlijke voorzet van Joep van de Bosch maar de DAW kan ruimen. Weer twee minuten later, schitterende redding Rick van Aalst op de inzet van Thijs van Sleeuwen. Tien minuten voor tijd klein kansje voor Robbert Knipping maar er zit net een verdedigend been tussen. Het slotakkoord is echter voor de thuisploeg, maar de bal komt op de lat eindstand 2-0.

DAW zal zondag nog eenmaal flink aan de bak moeten, wil het niet afhankelijk zijn van resultaten op de andere velden. Real Lunet kan vrijuit voetballen dus we zijn gewaarschuwd. DAW supporters tot zondag!!

 

uitslagen 19-5

Emplina - Heeswijk 4-0
Vianen Vooruit - Sportclub Irene 1-0
EVVC - Helvoirt  gestaakt ruststand 0-1
Venhorst - DAW 2-0
Real Lunet - Volharding 3-2
Sparta'18  -Berghem Sport 0-4
Erp - SSS'18 2-0

Stand
1. Erp 25-51 (kampioen!)
2. Real Lunet 25-47 (P)
3. SSS'18 25-46 (P)
4. Vianen Vooruit 25-40
5. Volharding 25-34
6. Heeswijk 25-34
7. Helvoirt 24-33 (P)
8.Venhorst 25-33
9. DAW 25-32 (-2)
10. EVVC 24-30 (-3)
11. Berghem Sport 25-30 (-6)
12. Emplina 25-29 (-2) (nacomp.)
13. Sportclub Irene 25-26 (nacomp.)
14. Sparta'18 25-17 (degradatie)

Programma

Donderdag 23-5

EVVC - Helvoirt (tweede helft tussenstand 0-1)

Zondag 26-5

Helvoirt - Emplina
SC Irene - Erp
DAW - Real Lunet
Berghem Sport - Venhorst
Heeswijk - Sparta'18
SSS'18 - EVVC
Volharding Vianen Vooruit

 

 

DAW heeft nog één punt nodig voor lijfsbehoud

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 173

DAW reist zondag af naar Venhorst. Het heeft nog één punt nodig om er zeker van te zijn dat men geen nacompetitie hoeft te spelen. Tegenstander Venhorst moet winnen om nog een jaar in de 2e klasse te verblijven. Kortom tegengestelde belangen. Trainer Rob van der Ven over zondag;

Rob “Met zes punten uit de laatste twee wedstrijden, hebben we ons nagenoeg veilig gespeeld. Om echter niets aan het toeval over te laten hebben we nog één punt nodig om ons definitief veilig te spelen. Het besef binnen de groep is er wel degelijk dat we er nog steeds niet zijn. Zondag willen we het afmaken. De kwaliteiten van Venhorst zijn bekend en het is zaak de bekende angels eruit te halen. Met name Thijs van Sleeuwen maakte het ons in de thuiswedstrijd bijzonder lastig. Ik ben benieuwd of dat we hier inmiddels beter mee om weten te gaan”.

Robbert Knipping is weer terug naar een wedstrijd schorsing, Freek van Boekel ontbreekt vanwege een blessure. Scheidsrechter deze middag is de hr Janssen, namens spelers en begeleiding tot zondag.

Programma 19-5

Emplina - Heeswijk
Vianen Vooruit - SC Irene
EVVC - Helvoirt
Venhorst - DAW
Real Lunet - Volharding
Sparta'18  -Berghem Sport
Erp - SSS'18

Stand
1. Erp 24-48 (+21)
2. SSS'18 24-46 (P) (+25)
3. Real Lunet 24-44 (+21)
4. Vianen Vooruit 24-37 (+3)
5. Volharding 24-34 (+3)
6. Heeswijk 24-34 (-9)
7. Helvoirt 24-33 (P) (-2)
8. DAW 24-32 (0)
9. Venhorst 24-30 (-2)
10. EVVC 24-30 (-3)
11. Berghem Sport 24-27 (-10)
12. Emplina 24-26 (-6) (nacomp)
13. SC Irene 24-26 (-17) (nacomp)
14. Sparta'18 24-17 (-24) gedegradeerd

Voor kampioenschap, nacompetitie geld het doelsaldo.

Das Zehnte makte da hullie em rakte: 1-2

 • Geschreven door Ton Reijnen
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 86

Zelfs Pythagoras en Newton hadden de grootste moeite om een manier te verzinnen waarop de noeste strijders van Das Zehnte de titel nog uit het vuur konden slepen. Na ongeveer driekwartier en vier flessen rum concludeerden zij in koor dat de kans op een platte kar net zo groot was als de kans dat onze goalie de marathon binnen 2,5 uur afwerkt: 0,8 procent, die alleen te verklaren is doordat ook op marathonparcoursen héél soms een onbewaakte scooter te vinden is.

De bezoekers uit Uden hielden een korte warming-up en dat loonde. Compleet uitgerust creëerden ze al binnen vijf minuten hun eerste kans. Das Zehnte zette daar nog minder dan een veulen met drie benen tegenover. Alleen Conference van Dijk deed met een lullig schotje een miniduit in de juten zak. De wedstrijd was het aangluren niet waard en dat bracht leidsman Sjors ertoe zelf maar de hoofdrol op te eisen door druk gebarend om hulp van de VAR te vragen. Helaas moest hij het doen met de van tijd tot tijd afgeplakte haviksogen van Stijn VAR Lith.

Das Zehnte creëerde ondertussen de eerste fatsoenlijke kans van de wedstrijd en die was meteen niet te missen. Althans, als je niet opgezadeld zou zitten met het onpraktisch geblokte hoofd van de Merk. Van dichtbij kreeg hij een 231% scoringskans met het hoofd, maar hij slaagde erin om zelfs de vangnetten nog bijna te omzeilen. Uit een tegenaanval direct daarna wist De Rakt te profiteren. Ondanks vernietigend uitkomen van The Legandary Steef zorgde een miezerig rollertje voor een tik op de Schaijkse neuzen: 0-1. Daarna was Das Zehnte rijp voor de 0-2, maar Steef ‘onstopbare stopper’ van Summeren redde knap en in de rebound lieten de bezoekers zien waarom ze terecht in de duistere krochten van het amateurvoetbal uitkomen.

Daarna was het tijd voor een Keijzerlijke theatershow. Na een vermeend buitenspelgevalletje gaf hij zijn artistieke kwaliteiten de vrije hand en dat leidde tot prachtige intermezzo’s van Lion Kingachtige proporties. Met de name de scenes ‘overtreding bij daglicht’ en een lente-editie van ‘onnodige beuk in de rug’ konden rekenen op een ‘we want more’ van het massaal toegestroomde publiek. Als Grand Finale sloot hij af met de traditionele bloopers uit The Making Of. Zo werden we (na een licht duwtje in een Schaijkse rug) getrakteerd op ‘aanlooploze pingel #betervanniet’. Zo waren er deze week geen nieuwe kleren voor de Keijzer, maar stond hij in zijn hemd.

Dat de teamgeest ver te zoeken was bleek toen bij een ingooi Lijk VAR Lith door een teamgenoot onder vuur genomen werd. Door een kolderieke schreeuw van een schwalbende Udenaar werden de Das Zehntelingen gelukkig wakker geschud. Zo werd het gevaarlijk na een scherpe voorzet van Robinho Reijnen, die opnieuw het beroerd ingestelde kupke van de Merk in stelling bracht: mis. Het was dus hoog tijd voor een ontspannend anagram: hete thee.

Na rust volgde een tactische greep en dat sorteerde meteen effect. Goalless Fixet kon zijn biezen pakken en spekkoker Jans mocht zijn vertrouwde positie in de punt van de aanval innemen. Na een fraaie combi door het midden stelde hij orde op zaken: 1-1! Helaas bleek het geen opmaat naar een Schaijkse driepunter. Nadat De Rakt eerst over de linkerflank al een joekel van kans creëerde, besloot De Lus zijn zelden vertoonde assistkwaliteiten op precies het verkeerde moment in te zetten. Met een Yorickiaanse bal door het centrum lanceerde hij de tegenstander, die daar dankbaar van profiteerde: 1-2. Eeuwig zonde, want voor zijn volgende assist moeten we volgens het creme de la creme van de astrologie wachten tot mars, Venus en van Son’s eethuis precies in één lijn staan. Omgerekend blijkt dat in 2188 voor het eerst weer het geval, maar we houden hoop.

In het restant van het duel voerden discussies over het weer, de stand van de vierde ring om Saturnus en de favoriete kleur van de jongste achterkleinzoon van Cleopatra de boventoon. Gescoord werd er dus niet meer.

Reuzenstap DAW voor lijfsbehoud

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 300

Door een 1-0 overwinning heeft DAW een enorme stap gemaakt voor een nieuw seizoen in de tweede klasse. Matchwinnaar, in een niet al te beste wedstrijd, werd Mark Megens op aangeven van Bart Vos.

Na tien minuten voorzet Siem van Merwijk, Mark Megens kopt op het hoofd van broer Corik, maar Corik heeft het niet in de gaten. Één minuut later, goede actie Corik Megens, de keeper redt knap. Weer een minuut later Roel Janssen met een “nummertje” , lage voorzet, keeper Tom Stupers haalt de voorzet eruit. Na een dik half uur doet Emplina wat terug, na een afgeslagen hoekschop schiet Bas de Bas de Boer de bal drie meter over het doel. Drie minuten voor rust enorme kans voor DAW, Bart Vos onderschept, speelt Corik Megens aan, vrij voor de keeper kan Corik het buitenkansje niet verzilveren, rust 0-0.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld, DAW iets beter zonder grootst te spelen. twee kleine kansjes gaan voorbij aan Corik Megens in de beginfase. Na een klein uur spelen een schot ineens uit de lucht van Thijs Engelbart maar Rick van Aalst redt. Twintig minuten voor tijd, rommelige situatie voor het Empelse doel, Bart Vos legt de bal leep op het hoofd van Mark Megens, de kopbal is doeltreffend, 1-0. DAW geeft de wedstrijd niet meer uit handen, twaalf minuten voor het einde nog een schot van invaller Yannick van Zutphen, maar verder komt de ploeg van William van Overbeek niet. Eindstand 1-0.

Belangrijke punten in een slechte wedstrijd. DAW heeft volgende week in Venhorst nog één punt nodig voor zekere handhaving. Venhorst is veilig bij een winstpartij. We gaan het zien zondag as.