Voetbalnieuws

DAW 1 hervat competitie tegen Heeswijk uit.

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 137

DAW begint zondag as. in Heeswijk met een inhaalwedstrijd, de competitie. Meteen een belangrijke wedstrijd, Heeswijk drie punten onder DAW maar wel een wedstijd minder gespeeld. De winterstop heeft de formatie van Rob van der Ven goed gedaan. Iedereen aan boord, dat betekent keuzes maken, een droom voor elke trainer. Zo ook voor Rob van der Ven.

Rob; “Komende zondag de start van de tweede seizoenshelft. Nog vijftien wedstrijden, waarvan tien op natuurgras en vijf op kunstgras, tenminste totdat de KNVB het gaat verplichten om uit te wijken naar kunstgras. Freek is na lange tijd weer terug bij de wedstrijdselectie en ondanks nog wat kleine pijntjes bij andere spelers lijkt het erop dat we komende zondag over een complete groep kunnen beschikken. Het zou mooi zijn als we eindelijk keuzes kunnen en mogen maken. Dat zorgt er ook direct voor dat we nog wat achter de hand hebben als het wedstrijdbeeld daarom vraagt. Wij zijn er klaar voor, hopelijk werkt het weer komend weekend ook een beetje mee. Wat ons betreft mag het weer beginnen”.

Zeer weinig neerslag de komende dagen verwacht, zondag zelfs droog met een zonnetje. Het zal toch niet…? We gaan het zien of er weer gevoetbald word. Spelers, staf en supporters zijn er klaar voor! Scheidsrechter deze middag op sportpark De Ballendonk is de hr Vereijken. Aanvang wedstrijd 14.30 uur tot zondag.

De geschiedenis;

29-11-1959 Heeswijk – DAW      1-1  Theo van de Ven 1X

02-12-1962 Heeswijk – DAW      2-0

14-04-1979 Heeswijk – DAW      0-0

25-11-1979 Heeswijk – DAW      1-0

30-11-1980 Heeswijk – DAW      2-1  Theo Loeffen 1X

07-03-1982 Heeswijk – DAW      1-1  Mari Jansen 1X

05-05-1991 Heeswijk – DAW     1-2   Erik van den Heuvel 2X

22-09-2002 Heeswijk – DAW      0-4  Denis Kappen 1X Ruud Zegers 1X Maikel Droomers 1X Erwin Aarts 1X

17-02-2019 Heeswijk – DAW      1-4  Freek van Boekel 2X Robbert Knipping 2X

Team van de week: DAW JO9-1

 • Geschreven door Martijn de Graauw
 • Categorie: Jeugdnieuws
 • Hits: 193

Op zondag 15 december 2019 was JO9-1 team van de week. Voor DAW 1 stond er vooraf wat druk op de wedstrijd, maar daar was bij de spelers van JO9-1 niks van te merken. Om 13.30 was iedereen aanwezig in kleedlokaal en werd zorgvuldig het wedstrijdtenue aangedaan. Daarna even naar buiten om “droog” te oefenen en om 13.45 zat het hele protocol er strak in. Toen de 2 teams naar buiten kwamen stonden de spelers van JO9-1 al klaar met de vlaggen en werd er professioneel gezwaaid. Na de high-fives van beide teams werder de vlaggen keurig in het karretje teruggezet en kon er eindelijk zelf gevoetbald worden op het panna-veldje.

JO 9 TvdW
DAW JO9-1 bestaat uit: Gijs, Pyk, Stan, (die grote is de reserve-keeper van DAW 1), Siem, Lars, Jibbe, Dax en Lasse.

In de rust mochten er penalties genomen worden op de reservekeeper van DAW 1. Nadat we de ene na de andere penalty binnengeschoten hadden en de reserve-keeper meer dan warm was geschoten konden we weer naar binnen om om te kleden. Daarna met z’n allen de kantine in om nog een flesje drinken en een snoepzak te scoren (dank je wel Jet!)

De wedstrijd is uiteindelijk met 2-1 door DAW 1 gewonnen, we vonden het fijn daar een  belangrijk aandeel in te hebben gehad.

Oh ja, we moesten ook nog wat vragen beantwoorden:

Vraag 1: Wie vinden jullie de beste speler van DAW 1:

Robyen en Siem

Vraag 2: Op welke plaats eindigt DAW1 dit seizoen?

10e plaats

Vraag 3: Hoe was jullie wedstrijd vorige week?

Gewonnen!

Vraag 4: Hoe gaat het in de competitie?

Goed!

Vraag 5: Noem een mooi moment met jullie team dit seizoen.

Met een tikkie-takka aanval scoren!

Vraag 6: Welke profclub heeft jullie voorkeur?

Ajax, PSV, Barcelona en Liverpool.

Vraag 7: Wie wordt dit jaar landskampioen?

Ajax of AZ of PSV

Vraag 8: Wat vinden jullie van jullie leiders/trainers?

Stom en raar (en soms leuk)

Vraag 9: Moet er nog wat veranderen aan de trainingen?

Meer schieten!

Vraag 10: Wat is het lekkerste wat je in de kantine kunt kopen?

Snoep!


Fijne feestdagen en een goed 2020!

Groeten van DAW JO9-1

DAW sluit 2019 af met een overwinning.

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 352

Drie punten in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar is het resultaat in de thuiswedstrijd tegen Volharding. Net als vorig jaar werd het 2-1. DAW begon sterk, kwam op 1-0, na de rust verdubbelde het de voorsprong. Volharding kwam terug in de wedstrijd. DAW wankelde, maar viel niet. Rick van Aalst en een dosis geluk voorkwamen de gelijkmaker.

In de achtste minuut steekpass Siem van Merwijk op Corik Megens maar de bal gaat ruim naast. In de tiende minuut balverlies Volharding, Roel Janssen gaat op avontuur, op snelheid laat Roel iedereen kansloos, schuift de bal beheerst langs doelman Roel van Rens in de touwen. Na een klein half uur Siem van Merwijk op Corik Megens, Corik zet Bart Vos vrij voor de doelman, maar kan doelman Rens niet passeren.
Twee minuten later, strakke voorzet Robyen van der Heijden, Robbert Knipping en Corik Megens vrij voor het doel, weer geen treffer. Aan de ander zijde rukt Melvin Klein op en komt de zestien binnen, Huib van Merwijk ruimt de bal op. Tien minuten voor de pauze, Corik Megens legt de bal panklaar voor Huib van Merwijk, het schot blijkt een afzwaaier te worden. Rust 1-0.

Vijf minuten na de thee een prachtige redding van Rick van Aalst, de Schaijkse “fysio” zweeft de bal uit de bovenhoek na een kopbal van Vincent Buijssen. Na tien minuten, corner Roel Janssen, Mark Megens kopt de bal voor het doel, Robbert Knipping kopt de bal tegen de touwen, 2-0. Na een klein uur, schot Mark Blenckers in de korte hoek, wederom is Rick van Aalst op zijn post. Vijf minuten later, Vincent Buijssen haalt vanaf twintig meter uit en schiet de aansluitingstreffer op de borden.
Volharding krijgt hoop en DAW moet ver terug op eigen helft, Volharding krijgt kans op kans op de gelijkmaker, een klein wonder en Rick van Aalst staan in de weg. Vijf minuten voor tijd, Noah van Deijne breekt door één op één met doelman Roel van Rens, die ver buiten de zestien de bal alleen met hand kan stuiten. Vriend en vijand zijn verbaasd, scheidsrechter Karavla trekt enkel geel. De toegekende vrije trap, door Noah van Deijne, belandt op de paal. Één minuut voor tijd, onderschepping Robyen van der Heijden, Noah van Deijne alleen voor de doelman, Roel van Rens redt. Laatste minuut, Tim Michiels krijgt een vrije schietkans uit de rebound, de bal gaat echter voorlangs. Na zes minuten blessuretijd houdt scheidsrechter Karavla er mee op. Eindstand 2-1.

Een spannende pot voetbal en een overwinning, DAW gaat met een goed gevoel de feestdagen in. Het eerste officiële optreden in 2020 is een inhaalduel op 19 januari uit bij Heeswijk.

De stand na 15 december

 1. Olympia'18 12-27
  2. Berghem Sport 12-25
  3. Vianen Vooruit 12-19
  4. EVVC 12-19
  5. SVSSS 11-17
  6. Emplina 12-17
  7. Helvoirt 11-15
  8. Prinses Irene 11-14
  9. DAW Schaijk 11-13
  10. Volkel 12-13
  11. Volharding 12-12
  12. Real Lunet 12-12
  13. Venhorst 10-11
  14. Heeswijk 10-10

DAW – Volharding zondag as. om 14.00 uur!

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 267

DAW speelt zondag haar laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Tegenstander is Volharding uit Vierlingsbeek. Trainer Johan Vullings verlengde, maar ziet, evenals Rob van der Ven in de eerste seizoenshelft veel blessures op sleutelposities. Volgens de berichten uit Vierlingsbeek stroomt de ziekenboeg langzaam leeg. Hoe dan ook, beide teams starten met elf mensen. Trainer Rob van der Ven over zondag;

Rob; “Kort terug kijkend op de eerste tien wedstrijden kunnen we niets anders doen dan kritisch kijken naar eigen presteren. De verschillen zijn klein en de wedstrijden worden vaak op details beslist, maar vooralsnog dwingen we zelf onvoldoende af. Zaak om anders voor de dag te komen anders gaan we een lastige tweede seizoenshelft tegemoet. Vooralsnog hebben we er echter alle vertrouwen in dat we meer kwaliteiten in huis hebben, dan we tot op heden hebben laten zien”.

Komende zondag de laatste wedstrijd van 2019.

“Met Volharding treffen we een gelijkwaardige tegenstander die net als ons aardig wat spelers heeft moeten missen de eerste maanden. Beide teams zullen de eerste seizoenshelft goed af willen sluiten. We weten wat we kunnen verwachten aangezien we ze afgelopen zondag hebben bekeken, maar bovenal zullen we het zelf moeten laten zien. Freek en Tyrone ontbreken nog, maar voor de rest kunnen we beschikken over een complete en fitte groep die maar al te graag het jaar goed af wil sluiten voordat de korte winterstop van start gaat”.

Nog één keer vlammen en met een goed gevoel de feestdagen tegenmoed. Vorig jaar werd er voor het eerst in de clubhistorie tegen Volharding gespeeld. DAW won toen door doelpunten van Corik Megens en Robyën van der Heijden (fantastisch afstandsschot) met 2-1. Voor die uitslag zetten we heel snel een kruisje. Scheidsrechter deze middag is Ramon Karavla. Allen een sportieve wedstrijd toegewenst en LET OP aanvang 14.00 uur!