Voetbalnieuws

DAW verliest in Siebengewald

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 389

DAW werkte hard maar niets lukte, de meest simpele passes kwamen niet aan. Uitzondering waren Robyen van der Heijden en Jaap Maathuis. Stormvogels profiteerde éénmaal, na mistasten van Niels de Groot.

Het begin was voor DAW, het resulteert in een halve kans voor Corik Megens, via de kluts met de keeper, een doeltrap. Halverwege moet Rick van Aalst handelend optreden. Jimmy Janssen duikt vrij voor de doelman op maar Rick brengt redding. Na een half uur een vlammend schot van Corik Megens na een pass van Rick Reijs. Maar uitblinker Jeffrey Koch brengt redding, zij het moeite. Nog voor rust een grote kans voor Tijn Wabeke, Rick brengt redding laat het leder los maar de Siebengewaldse aanvaller schiet naast het doel. Rust 0-0

Na rust wordt het niet veel beter, Siem van Merwijk is in de ploeg gekomen voor Rick Reijs. Het eerste schot is van Bart Vos een meter over het doel. Na een uur, Ingo Kusters in het centrum draait goed weg, het venijnige schot word in de kort hoek gepakt door Rick van Aalst. Aan de andere kant een scrimmage met Freek van Boekel en Corik Megens maar beide komen niet tot een schot op doel. Een kwartier voor tijd de verdiende 1-0. Ingo Kusters profiteert optimaal bij het mistasten in de DAW defensie, en scoort beheerst via de binnenkant van de paal. DAW gaat va-banque spelen, komt tot kansen, maar doelman Koch is de sta in de weg voor de gelijkmaker, vlak voor zijn neus duikt Robbert Knipping op, maar de reflex is meer dan uitstekend. Eindstand. 1-0

Directe concurrent Sparta’25 verloor ook zodat alles weer in elkaar schuift. Donderdag kan de kater alweer weggespoeld worden. DAW 1 gaat dan op bezoek tegen 2e klasser Rhode, voor de beker, op het veld van Boskant om 19.30 uur. Zondag naar Boekel Sport, dat keihard uithaalde in Berghem 1-5! Een slechte wedstrijd zit er altijd een keer tussen in een lang seizoen. Keihard blijven knokken, hopelijk komt het voetbal dan weer snel terug.

Zware uitwedstrijd DAW 1

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 185

DAW vervolgt na het carnavalsgeweld de competitie in Siebengewald, alwaar Stormvogels'28 DAW zal ontvangen. De ploeg van trainer Roy de Haan kan de punten gebruiken. DAW zal op het zware veld alle zeilen moeten bijzetten voor een resultaat. Trainer Rob van der Ven waarschuwt alvast;

"Na een prima overwinning tegen Volkel en een korte onderbreking vanwege de carnaval zullen we de focus weer direct moeten terugvinden. Een druk programma, met in acht dagen drie lastige uitwedstrijden, tegen Stormvogels'28, Rhode (beker) en Boekel Sport. De eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste en verder vooruit kijken heeft geen enkele zin, maar dat de competitie prioriteit heeft zal voor niemand een verrassing zijn. Met Stormvogels'28 wacht zondag een geduchte tegenstander met enkele bekende namen met specifieke kwaliteiten. De basis zal zoals altijd, wederom inzet, strijd en beleving moeten zijn. We hebben kunnen zien wat voor verschil dit kan maken in de twee wedstrijden na de winterstop. Hopelijk hebben we daar van geleerd. Even afwachten hoe we uit de carnaval zijn gekomen, maar de verwachting is dat we wederom met een complete groep aan kunnen treden." 

Stormvogels'28 was in de laatste competitiewedstrijd verre van compleet. Maar wie weet heeft daar de carnaval helend gewerkt. Er worden geen grote hoeveelheden regen verwacht. Wellicht een compleet programma, zodat de stand niet nog meer een vertekend beeld gaat geven. Namens spelers en begeleiding tot zondag. 

Belangrijke en “historische” overwinning DAW op Volkel

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 384

De laatste thuisoverwinning tegen Volkel in de reguliere competitie was op 30-9-2001! Het werd toen 2-0, de doelpunten waren van Michiel Jans en Dennis Kappen. Later dat jaar won men ook in Volkel met 0-1, weer Dennis Kappen. In de 1e ronde van de nacompetitie van het seizoen 2007-08 won DAW 1 zowel uit als thuis met 3-2 daarna louter gelijke spelen en verliespartijen. Tot vandaag.

DAW begon sterk aan de wedstrijd, was de bovenliggende partij, in de topper. In de achtste minuut, Robbert Knipping speelt Corik Megens aan in de zestien, verdediger de Ruiter glijdt uit en Corik , schuift de bal in het doel 1-0. Na een kwartier gaat Corik Megens goed door aan de linkerkant, de lage voorzet vanaf de achterlijn is net te scherp voor Mike van de Ven. Vier minuten later een prachtige volley van Freek van Boekel, na terugleggen van Corik Megens, de bal zeilt net over de dwarslat. DAW is in deze fase beter dan Volkel, maar laat de kansen onbenut. Pas in de laatste fase van de eerste helft komt Volkel terug in de wedstrijd , maar echt gevaarlijk wordt het niet. Ruststand 1-0.

Na de thee een fel startend Volkel, na twee minuten treedt Jaap Maathuis handelend op en kopt de bal weg voordat het gevaarlijk wordt, Rob Linders was dichtbij. Na zeven minuten, een bal valt achter de verdediging van DAW. Thijmen de Ruiter lijkt buitenspel te staan maar het mag allemaal door van scheidsrechter Slavenburg. De Ruiter profiteert optimaal, en schuift de gelijkmaker op de borden. Twee minuten later is het Rick van Aalst die een voorzet van Ruud Verstegen ternauwernood kan wegtikken.
DAW herpakt zich langzaam en vecht zich terug in het boeiende duel. Na driekwart wedstrijd, een vlammend schot van Corik Megens die door keeper Tomek Kuijpers wordt weggetikt uit de kruising. Twee minuten later. Siem van Merwijk neemt de corner, bij de 2e paal is Mark Megens alert en schuift de 2-1 onder de keeper door. DAW doet het goed en loopt niet terug, probeert druk naar voren te zetten en wordt daarvoor beloond. Freek van Boekel neemt de hoekschop, kopbal Mark Megens, onder de keeper door. Scheidsrechter Slavenburg staat prima opgesteld en ziet de bal over de doellijn. 3-1. Volkel gaat va-banque spelen en stuurt Ruud Verstegen naar het front. Veel kansen levert het niet op, tot in blessuretijd. Een afgeslagen hoekschop wordt opnieuw ingebracht door Rik Verwijst. Invaller Bart Teeuwen kopt de “anschlußtreffer” bij de 2e paal binnen. Maar de resterende tijd is te kort, scheidsrechter Slavenburg vindt het welletjes, en fluit de ploegen naar de douche. Eindstand 3-2.

Weer een goede en verdiende thuisoverwinning voor DAW in een spannende pot voetbal. Niet altijd hoogstaand, maar de twee strijdende ploegen konden het talrijke publiek vermaken. DAW doet goede zaken op de ranglijst en schud Volkel vooralsnog van zich af. Het voetbal gaat voor een week plaatst maken voor het moesfeest. Over twee weken zijn we terug met een zware uitwedstrijd in het verre Siebengewald bij Stormvogels’28.

DAW Volkel onvervalste topper zondag as.

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 264

Komende zondag komt de nummer twee van de ranglijst, op bezoek bij DAW. Volkel heeft één wedstrijd minder gespeeld en twee punten achterstand. DAW verloor in Volkel geflatteerd met 3-0. Het heeft dus nog wat recht te zetten. Trainer Rob van de Ven kan weer beschikken over een vrijwel geheel fitte spelersgroep. Rob over zondag as.

"Na het teleurstellende gelijkspel afgelopen zondag, zal het tegen Volkel anders moeten. We werden tegen Vitesse'08 in de eerste helft op felheid afgetroefd en dat mag sowieso nooit het geval zijn. De voornaamste reden dat we staan waar we staan is het collectief en enorme strijd en beleving. Wanneer we denken dat het wel even vanzelf gaat, loop je zoals zondag achter de feiten aan. Onze enige nederlaag was tegen Volkel dit seizoen. Een ideaal moment om te laten zien dat we dit keer niet voor hun onderdoen".

De laatste wedstrijd voor het feest der feesten, een driepunter zou een gewenst resultaat zijn. Dan slaan we een gaatje met Volkel. De supporters zullen er weer massaal zijn. Het woord is aan de spelers op het veld. Namens spelers en begeleiding een mooie en sportieve wedstrijd toegewenst. Tot zondag!