Voetbalnieuws

Lastige uitwedstrijd voor DAW 1 bij Olympia'18

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 162

DAW gaat zondag op bezoek bij het bijna honderdjarige Olympia'18 uit Boxmeer. Trainer Rob van der Ven blikt alvast vooruit.

Rob: "Na een ongelukkige nederlaag tegen Volkel en twee gelukkige overwinningen tegen Berghem en Boekel Sport wacht komende zondag wederom een pittige tegenstander: Olympa '18 uit Boxmeer. Qua spanning waren het tot nu toe prachtige wedstrijden, maar we zouden graag aan de bal wat meer willen overtuigen. Daar gaan we hard aan werken de komende weken, maar zoals altijd zal het resultaat voorop staan. Olympia '18 is een voetballende ploeg, met enkele technisch vaardige, maar zeker ook fysiek sterke spelers binnen het elftal. De vraag is welke spelers tegen ons gaan starten, want Olympia beschikt over een brede gelijkwaardige spelersgroep. Zaak voor ons om de angels eruit te halen en gebruik te maken van onze sterke punten. Er zijn hier en daar wat pijntjes na zondag, maar ik verwacht dat donderdag iedereen weer aan kan sluiten. De kans is groot dat er wat andere keuzes gemaakt gaan worden, maar wie er dan ook gaat starten, uiteindelijk staat het teambelang voorop en is een overwinning het enige dat telt."

Duidelijke taal van onze trainer. De supporters kunnen niet wachten. Nog een tip voor de meereizende supporters: De gemeente Boxmeer heeft de vereniging geinformeerd dat automobilisten die hun auto op de stoep parkeren bij het sportpark kunnen worden beboet. U bent gewaarschuwd!

Sportpark “Pelzer”, Graafseweg 34, Boxmeer

 

 

DAW 1 trekt zege naar zich toe: 2-1

 • Geschreven door Erwin Christiaans
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 253

Wedstrijden tegen Boekel Sport zijn vaak een garantie voor spanning. Zo ook deze zondag! Een zwaarbevochten zege kon de Schaijkse equipe bijschrijven. De eerste helft was een gelijke strijd met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. De tweede helft was Boekel Sport de bovenliggende partij. Maar DAW hield stand en zag dat Siem van Merwijk zich tot matchwinner kroonde. Een nieuwe zege voor de ploeg van Rob van der Ven.

DAW begon enigszins mat aan de wedstrijd. Maar als een duveltje uit een doosje komt de ploeg in de 12e minuut op voorsprong. Mike van de Ven pikt een afgeslagen hoekschop op en schuift de bal naar Bart Vos. Beheerst schuift Bart de bal in het netje en opent hiermee zijn doelpuntenaccount voor dit seizoen. 1-0. De volgende grote kans is ook voor DAW. Corik Megens kom aan de linkerkant als winnaar van een tweestrijd uit de bus. De bal komt bij Bart Vos die vervolgens een steekpass geeft op Marc Raaijmakers. Jesse Zwanenburg, de Boekelse keeper, komt uit, verkleint hiermee zijn doel uitstekend en pareert de inzet van Marc. Na 36 minuten het grootste wapenfeit van Boekel Sport in het eerste bedrijf. De bal komt bij de bedrijvige Tim Schuijers terecht. Een tegen één verschalkt hij zijn direct tegenstander en vuurt met links op het doel. Rick van Aalst, uitstekend keepend, weet de inzet tot hoekschop te verwerken. Rond het rustsignaal moet Niels de Groot aan Schaijkse zijde worden vervangen. Een aderlating voor de defensie en de hele Schaijkse ploeg. Zijn absentie werkt door in de tweede helft. Boekel Sport wint duels, is conditioneel sterk en speelt met passie. In die fase is het wachten op de 1-1. Eerst redt Rick van Aalst op een inzet van Twan Merks (na een steekpass van Sten Krol), maar in de 51e minuut is het dan toch raak. Aanvoerder Jelle Bouwmans wordt ingespeeld en vindt Twan Merks. Met zijn mindere rechterbeen laat hij de Schaijkse verdediging in vertwijfeling achter: 1-1. DAW wisselt twee keer. Het brengt Siem van Merwijk voor Marc Raaijmakers en Mark Lamers voor Corik Megens. Mark gaat spelen in het hart van de defensie en doet dat met verve. Ondertussen mist Boekel Sport in de persoon van Rens van der Wijst nog twee mogelijkheden. Boekel Sport dringt aan en gaat vol voor de zege. Maar het gaat uiteindelijk zelf de bietenbrug op. We schrijven de 87e minuut. Siem van Merwijk beslist een duel aan de linkerkant in zijn voordeel en besluit op doel te schieten. De inzet verdwijnt over de keeper in het doel: 2-1. Volop vreugde in Schaijk! Niet veel later fluit de goed leidende scheidsrechter Ron Kerkhof voor het eindsignaal. DAW wint met 2-1 van de tegenstander uit Boekel.

DAW 1 staat inmiddels op de vijfde plaats in de ranglijst, met nog één wedstrijd tegoed. Komende zondag speelt het tegen Olympia ’18, de promovendus uit Boxmeer. Met vijf punten uit vier wedstrijden draaien ze goed mee in de Derde Klasse.

 

20171016DAWBoekelSport

 

20171016 DAW BoekelSport SiemvanMerwijk

DAW neemt afscheid van toppers!

 • Geschreven door Erwin Christiaans
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 220

Een gebruik dat een paar jaar geleden is ingevoerd: het publiekelijk afscheid nemen van spelers en speelsters die zich jarenlang hebben ingezet voor de selectieteams van de heren en dames. Dit jaar vindt dat plaats op zondag 19 november, tijdens de jaarlijkse Wildwinterkermis.

Bij de heren gaat het om Sylvester Rodrigues en Rik Willems. Bij de de dames gaat het om Anne Bongers, Bianca van den Hoogen, Elles van der Linden, Elles Loeffen en Linda van Mook. Zij worden om 16.30 uur bij DAW ontvangen, waarna de huldiging om 17.00 uur plaats vindt.

Jij bent toch ook van de partij om je voormalige teamgeno(o)t(e) het grote applaus te geven dat hem of haar toekomt?

 

Sylvester Rodrigues

 

 

DawafscheidSylvesterRodrigues

 

Rik Willems

Dawafscheidrikwillems

 

Anne Bongers

DawafscheidAnnebongers

 

Elles van der Linden en Elles Loeffen

DawafscheidEllesenElles

 

Linda van Mook

DawafscheidLindavanmook

Bianca van den Hoogen

DawafscheidBiancavandenhoogen

 

N.B. Waarom niet Bas van der Ven? Bas staat nog steeds op selectieniveau te acteren, in ons tweede team. Deze speler, die meer dan 300 keer uit kwam voor ons vaandelteam, wordt daarom nog niet gehuldigd. Vooralsnog kunnen wij dus nog steeds genieten van deze mooie voetballer!

 

DAW “vol aan de bak” tegen Boekel Sport

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 171

Dat DAW zondag alle zeilen zal moeten bijzetten is wel duidelijk. Het heeft het traditioneel lastig tegen Boekel Sport. Vorig jaar werd de ban gebroken met een 2-1 thuisoverwinning (doelpunten Mark Megens en Robbert Knipping .) Laat dat de opmaat zijn voor mooie serie. Trainer Rob van der Ven is weer in de puntjes voorbereid, en ging ,na de “rare” afgelasting tegen Haps, in Boekel "spieken".

Rob; “Na de onverwachte afgelasting van afgelopen zondag, kijken we enorm uit naar komend weekend met wederom een lastige thuiswedstrijd tegen Boekel Sport. Van de laatste vier directe confrontaties wisten we er maar één winnend af te sluiten. Dus dat we aan de bak moeten lijkt me duidelijk. We hebben ze zondag in actie gezien tegen Handel waar ze onverdiend verloren en minimaal recht hadden op een gelijkspel. Boekel Sport is een hecht collectief, met enkele sterkhouders in de as van het elftal. Daarnaast zijn ze erg sterk bij standaardsituaties. Het is aan ons om de werklust van Boekel te evenaren en voetballend het verschil te maken. We beschikken wederom over een complete groep en gaan dan ook voor niets minder dan een overwinning”.

Een prachtige “indian summer” is ons voorspeld de komende dagen. Dus prima te doen langs de lijn en op het terras. Een mooi affiche, wat wil je nog meer. Aanvang wedstrijd 14.30 uur scheidsrechter is de hr Kerkhof. Allen, een mooie en sportieve wedstrijd toegewenst!