Log in

Voetbalnieuws

DAW vol vertrouwen tegen SC Irene

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 115

Bij DAW vrolijke gezichten na de gewonnen wedstrijd afgelopen zondag. Spits Corik Megens is terug en zijn doelpunten, hebben bij de ploeg het vertrouwen enorm doen groeien. Trainer Rob van der Ven “er is deze week fantastisch getraind” benadrukte dit nogmaals. SC Irene de hekkensluiter van dit moment komt zondag naar Schaijk. Nog nooit speelde DAW tegen de ploeg uit Tegelen. Er is weinig bekend over de “tricolores”. Maar iedereen beseft dat de verschillen klein zijn, en dat er weer een strijdbaar DAW zal moeten staan, ook tegen de nummer laatst! Trainer Rob van der Ven over zondag.

Rob, ” Komende zondag wederom een wedstrijd waarbij alleen een overwinning telt. Tegen Sparta’18 winnen we weliswaar met 4-0, toch was het geen geweldige wedstrijd van onze zijde. Zondag tegen Irene zullen we vanaf de eerste minuut scherper moeten zijn, want tegen Sparta hadden we ook zomaar op achterstand kunnen staan. Uiteindelijk winnen we verdiend en pakken we de punten die we hard nodig hebben. Zaak om er zondag nogmaals drie aan toe te voegen, zodat we een beetje afstand nemen van de onderste plaatsen.

De gure wind en de buien hebben het land verlaten de lente breekt aan, een mooier begin van de Duitse middag, zal een overwinning zijn. Scheidsrechter is Hr, Schelsema. De jonge scheidsrechter uit Cuijk zal de wedstrijd in gang zetten om half drie. Namens spelers en begeleiding tot zondag.

Team v/d week: JO10-2

 • Geschreven door Martijn de Graauw
 • Categorie: Jeugdnieuws
 • Hits: 46

Vandaag waren de jongens van JO 10-2 team van de week. Ze hadden er zin in, die jongens!

Lucas, Kees, Timo, Milan, Brain, Luuk en Tiaro waren er om zich in het tenue van DAW te steken en met de vlaggen te zwaaien als DAW 1 en de tegenstander het veld betreden.
De beste spelers van het 1e vinden ze Robyen en Niels en ze verwachten dat het 1e zal eindigen tussen de1e en laatste plaats (dan hebben ze het altijd goed).
In de competitie hebben de jongens gisteren met 12-3 gewonnen en voor de winterstop waren ze kampioen.
De voorkeur voor de profclubs zijn AJAX, PSV en Feyenoord en ze verwachten dat PSV kampioen wordt.
De trainers van de jongens zijn Mark, Eric, Jacky en Mel en in de kantine eten ze het liefst snoep, friet worsten en saucijzenbroodjes en een bamischijf.
In de rust waren ze erg fanatiek met penalties nemen en er gingen er ook menig strafschoppen in de goal.

Jongens van de JO 10-2, succes in de competitie! Aan het voetbalplezier zal het niet liggen, want ze wisten niet hoe snel ze een bal bij Nico moesten halen om bij het pannaveldje te gaan voetballen.

Das Zehnte herpakt zich met uitzege op koploper: 2-3!

 • Geschreven door Mister Bookmaker
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 118

Na een reeks beroerde uitslagen zijn de titelkansen van Das Zehnte gereduceerd tot ongeveer 12,7 %. Dat mocht de noeste ambities niet drukken en met opgeheven hoofd reisde de geoliede machine van Technisch Hart Steef & Zeger BV af naar Landerdgenoot Zeeland,. Daar wachtte een confrontatie met de ongeslagen koploper in onze Klasse: Festilent 7. De thuiswedstrijd verdiende eerder dit seizoen geen winnaar, maar ging toch met 0-2 verloren. De revanchemessen waren geslepen.

De uitgekookte tactiek van de Zeelanders werd al snel duidelijk: zo snel mogelijk de zwakste schakel van de tegenstander in laten spelen en daarvan optimaal profiteren. Dat plan viel al snel in duigen. De Hommel, eerder deze week nog internationaal erkend als dé ‘Eindeloos zeveraar’ van het volledig tijdperk na de zwart-wit TV, bemoeide zich namelijk zo nadrukkelijk met de ‘Man in Black’ dat hem dat in twee korte etappes een rode kaart opleverde. Plan A van de koplopers kon overboord.

Sonny van Nick leek de laatste weken eindelijk de aansluiting gevonden te hebben bij het torenhoge niveau van de technisch begaafde Mannschaft van Das Zehnte, maar tegen de offensieve linie van de koploper bleek het andere koek. Een ruk aan de noodrem in het strafschopgebied bleek noodzakelijk en de daarop volgende pingel werd benut: 1-0.

Een matige uitgangspositie, maar in de wetenschap dat door het vertrek van de Hommel meer ruimte ontstond én de strategie van de Tabellenführer in duigen lag, herpakte Das Zehnte zich wonderwel. Ko groef diep in zijn aderen en vond daar nooit eerder ontdekte aanvallende kwaliteiten. Onhoudbaar trok hij vanaf de linkerflank naar binnen en schoof daar vakkundig de rappe ausgleich tegen de touwen: 1-1! Dat gaf de ploeg zoveel vertrouwen dat Mister Venne strak aan de zijlijn spontaan tal van gigantische trucjes uit zijn sok toverde. Het massaal uitgerukte publiek genoot met volle teugen. Halbzeit.

Optimistisch gestemd kwam Das Zehnte uit de kleedhokken en dat bleek al snel terecht. Box ‘Roberto Carlos’ van Hanstel legde aan voor een vrije trap net buiten de zestienmeter en schoof feilloos binnen: 1-2! De weergaloze vreugde was van korte duur. Na half ingrijpen van de Schaijkse defensie kon een Festilentenaar opstomen over rechts en de bal strak voor de pot slingeren. De daarop volgende inzet kon in eerste instantie nog gepakt worden door D’n Steef, maar in de rebound werd het alsnog 2-2.

Even later leek ook de 3-2 in de maak. De Zillanders kregen een Sahariaanse oase van ruimte om een lange bal te geven. D’n Steef bleef als een Duitse herder in zijn hok en vertrouwde terecht op zijn uitgezakte tijgerachtige reflexen op de doellijn. Met een cruciale heldenredding hield hij Das Zehnte op de been.

De oog-voet coördinatie van de thuisploeg bleek ten opzichte van de thuiswedstrijd nog niet veel verbeterd en het was wederom een fysiek potje. Het al ruime tijd in ondertal spelend Vaandelelftal van DAW Schaijk wist echter van geen wijken en werkte zich een homerun in de rondte. Dat leek zowaar de 2-3 op te leveren, toen een hoge bal binnen de zestienmeter voor de voeten van de Keijzer belandde. Die schampte het witte leder met zijn suikerbeen: naast! Festilent was gelukkig solidair en miste aan de overkant ook een kopkans van Sovjet-Unische grootte.

Das Zehnte hield kranig stand en in de slotfase lanceerde De Zeger in een opwelling van genialiteit met een steekbal Dikkop ‘Onze d’n Twedde’ van den Hoogen, die knap afrondde: 2-3! Nadat Das Zehnte ook de niet bescheiden blessuretijd overleefd had kon de kruk definitief van de fles. Met een dik verdiende uitzege van PSV en een even dik verdiende nederlaag van de hoofstedelingen werd het op sportief vlak al met al een onvergetelijke middag.

DAW Schaijk te sterk voor Sparta ‘18

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 274

DAW won zijn thuiswedstrijd met ruime cijfers van Sparta’18, met rust was de stand al 3-0, na negentig minuten 4-0. Corik Megens was met drie treffers de gevierde man.

Het eerste gevaar komt van Corik Megens die vanaf rechts de doelman onder vuur neemt. Doelman Yannick Vullings kan redelijk eenvoudig pakken. Twee minuten later weer Corik Megens, passeert twee spelers, in de korte hoek is doelman Vullings attent. Aan de andere zijde na een dik kwartier een enorme scrimmage, uiteindelijk ruimt Robyen van der Heijden tweemaal op. Halverwege het eerste bedrijf, goede kaats Corik Megens, de uithaal van Freek van Boekel is mooi maar keeper Vullings redt. Na een dik half uur vrije trap Freek van Boekel aan de rechterkant, de kopbal van Corik Megens is doeltreffend, 1-0. Een minuut voor rust, Bart Vos op Robyen van der Heijden, het schot, van Robyen verdwijnt in de rechterbenedenhoek, 2-0. Vanaf de aftrap komt DAW wederom in balbezit Corik Megens stuit in eerste instantie op doelman Yannick Vullings, maar in de rebound bolt het net wel, 3-0.

Na de pauze, hoekschop Freek van Boekel, de kopbal van Corik Megens wordt van de lijn gehaald. Na vijf minuten, Bart Schouten komt vrij voor Rick van Aalst. De keeper redt subliem. Na klein uur hoekschop Freek van Boekel, Corik Megens torent hoog boven iedereen uit en kopt de bal tegen de touwen,4-0 Aan de andere kant, Bram Wijnhoven vrij voor doelman van Aalst, wederom een prima redding. Even later inzet Bart Schouten, redding Jaap Maathuis, de aansluitende corner, weer een knappe redding van Rick van Aalst. Het slotakkoord is voor DAW maar het vliegende schot van Siem van Merwijk, na een pass van Mike van de Ven, zeilt over de kruising. Eindstand 4-0.

Een mooie en belangrijke overwinning. Volgende week, op de “Duitse Mittag”, komt hekkensluiter SC Irene uit Tegelen op bezoek. Niets anders dan winst wordt van DAW Schaijk verwacht, en ja, eindelijk, het wordt voorjaar! Tjusch.