Voetbalnieuws

Winterinformatie voetbaljeugd DAW

 • Geschreven door Nico Geurts
 • Categorie: Jeugdnieuws
 • Hits: 73

Winterinformatie voetbaljeugd DAW Schaijk seizoen 2018-2019

 

COMPETITIE
Start competitie na winterstop voor de jeugd: 09-2-2019.
Beker en inhaal wedstrijden eventueel mogelijk op de zaterdagen 19 en 26 januari en 2 februari.

 

WINTER ZAALVOETBALCOMPETITIE
Alle JO11-, JO10-, JO9- JO8- en JO7-teams nemen deel aan de winterzaalvoetbal-competitie van de KNVB. De zaalcompetitie start op zaterdag 8 december 2018 voor de JO7 teams en op 15 december voor alle andere teams en loopt voor alle teams door tot 9 februari 2019.
De JO7 teams spelen ongeveer 7 zaterdagen hun wedstrijdjes (afhankelijk van het aantal inschrijvingen) en de andere teams spelen in deze periode op 2 zaterdagen een toernooi
Kijk voor het programma op www.dawschaijk.nl/voetbal/voetbal/matchcenter

 

WINTERSTOP
Er is een winterstop vanaf maandag 17-12-2018 t/m vrijdag 11-1-2019.
In deze periode zijn er geen trainingen en/of wedstrijden (uitgezonderd kerstzaalvoetbal JO7 t/m JO13 en zaalvoetbalcompetitie JO7 t/m JO11).
Vanaf maandag 14 januari 2019 starten de trainingen weer.

 

OEFENWEDSTRIJDEN
Op de zaterdagen 19-1, 26-1 en 2-2 van 2019 kunnen er ook oefenwedstrijden gespeeld worden.
Kijk voor het programma regelmatig op www.dawschaijk.nl/voetbal/voetbal/matchcenter
Oefenwedstrijden worden soms pas enkele dagen voor de wedstrijddag vastgesteld, houd het programma dus goed in de gaten.

Contactpersoon voor de oefenwedstrijden is Gerard Wittenberg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of 06-22465434.
Geef zelf als leiding aan bij Gerard of jullie team behoefte heeft aan deze oefenwedstrijden.

 

KERSTZAALVOETBAL JO7 t/m JO13
Voor de teams JO7 t/m JO13 wordt er kerstzaalvoetbal georganiseerd. Dit is op 27 en 28 december 2018.
Het programma van het kerstzaalvoetbal kun je vinden op de website van DAW. Zorg er voor dat je minimaal 15 minuten voor de aangegeven tijd in de sporthal in Schaijk aanwezig bent zodat we op tijd kunnen beginnen. Ook de leiders worden verwacht om een team te begeleiden en/of wedstrijden te fluiten.

 

ACTIVITEIT JO15, JO-17, JO19, MO17, MO19
Voor de voetbaljeugd van JO15 t/m JO19 en de MO17 en MO19 staat er een andere activiteit op het programma.
Kijk hiervoor goed op de site van DAW voor meer informatie.

 

CARNAVAL
Van zaterdag 02-03-2019 t/m dinsdag 05-03-2019 zijn er geen wedstrijden en trainingen i.v.m. carnaval.
Vanaf woensdag 6 maart beginnen de trainingen weer.

 

Voor afgelastingen kijk op www.dawschaijk.nl 

G-team was Team van de Week

 • Geschreven door Martijn de Graauw
 • Categorie: Jeugdnieuws
 • Hits: 8

Vandaag was het G-team Team van de Week en ze waren maar liefst met 11 man aanwezig en wel de volgende spelers: Richard, Rex, Richelle, Thijmen, Ron, Jeroen, Brent, Daan, Dave, Stefan en Wesley.

Iedereen was erg enthousiast en gaan ervan uit dat DAW 1 vandaag gaat winnen ook al zal het zwaar worden. De beste spelers vinden ze Robbert Knipping, Corik Megens en Royben van de Heijden.

Ze verwachten dat DAW rond de 2e/3e plaats zal gaan eindigen.

Zelf heeft het G- team gisteren met 4-1 gewonnen, het was een revanche op de thuiswedstrijd. Ze staan laatste in de competitie maar vorig jaar zijn ze kampioen geworden dus nu spelen ze een hogere klasse.

De trainers zijn Lieke, Maartje, Pierre en Jan en op dinsdag geeft Sanne de training.

Natuurlijk speelt men graag voetbal maar zeker ook de 3e helft in de kantine is erg belangrijk, hier wordt dan graag een pilsje of een radler 0.0 gedronken.

G- team veel succes in de competitie en vooral veel voetbalplezier, maar dat zal vast wel lukken!!

G1 TvdW

Schoentjes rapen voor Das Zehnte

 • Geschreven door Ton Reijnen
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 75

Lang leek het erop dat de kraker tussen DAW 10 en Festilent 8 dit weekend niet door kon gaan. Het veld was namelijk onbespeelbaar. Niet vanwege vorst in de grond, maar doordat verspreid over het veld tien paar schoenen in de weg lagen. Reden? Das Zehnte had met overmacht de DAW Schaijk Periodetitel in de wacht gesleept en dus besloten onze vedetten heerlijk luchtig naast hun schoenen te gaan lopen. Het elfde paar bleek aanvankelijk spoorloos: invaller en keeplegende ‘Tuur’ Visschers hield zijn kicks netjes aan.

Nadat leidsman Van Maasdijk de schoenen subtiel van het veld geknikkerd had en de bijbehorende azijnwolken waren weg getrokken kon het duel toch beginnen. Ook het wedstrijdsecretariaat van DAW bleek naast haar schoenen te lopen, want de trotse maar kremmige koplopers van onze klasse waren overmoedig op kunstgras ingeroosterd. Dat mocht de pret niet drukken, want al rap creëerde Das Zehnte een joekel van een kans: Soesjeschef Jans mocht alleen op de vijandelijke keeper af en dat is normaal een zekerheidje. Helaas klapte op 19 meter van het doel zijn rechterband, waardoor hij van ver met zijn suikerbeen aan moest leggen: voorlangs. Dat frustreerde de Zeelanders en even later liep een blauwe vijand met de oog-voet coördinatie van een voetloze wesp door op onze kiepert. Even leek het erop dat hij de strijd moest staken, maar geroutineerd onkruid vergaat niet. Het Zeelands kadaver kwam er vreemd genoeg zonder kaart vanaf.

Das Zehnte bleek niet in beste doen en na uitverdedigen van de onderste plank in een kelderkast kreeg Festilent een 200% kans. De bal leek goed om Tuur heen te draaien, maar belandde tot grote opluchting van de oranje met een tintje blauwe harten op de paal. Das Zehnte was gewaarschuwd en een gewaarschuwd Zehnte geldt voor Zwanzig. Zaalvoetbalvereniging De Hommel bracht met een ingenieuze bal onze herindeler in stelling. Helaas zaten de kleren van de Keijzer scheef, waardoor hij van dichtbij hard over roste.

In het vervolg van de eerste helft kwam Das Zehnte nauwelijks nog in het spel voor. De bezoekers kregen een aantal grote kansen, maar vooral dankzij onze de speler die zijn schoenen nog aan had bleef het nog lange tijd 0-0. Vlak voor de thee bracht ons Haske daar verandering in. Normaal gesproken is dat een goed teken, maar nu niet. Onze Ausputzer – die volgens de laatste geruchten ongeveer acht weken geleden ook een Inputzer is geweest – verdedigde uit met een onvoorspelbare achterwaartse lob die even in een cirkel rond de maan dreigde te belanden. Tuur was het zicht kwijt en hoorde even later de bal achter zich op de doellijn en in de goal ploffen: 0-1. Halbzeit.

Het tweede bedrijf verdient geen beschrijving, maar werkweigering is voor Ryan Air piloten. Das Zehnte legde een kwart van de Zeelandse energie in de strijd en wist de hele tweede helft, zelfs tijdens tien minuten in overtal, geen kans te creëren. De nummer van 13 van Zeeland maakte zijn rugnummer bijna waar, want als Boks van Hanstel hem binnen voetbereik had gekregen lag hij nu nog steeds in de prikkers langs de Zandstraat. Bovendien deed Co niet mee, die hem sowieso ten koste van tien minuten uitrusten een paard gegeven zou hebben. Ook die hengst bleef hem bespaard.

Gastspeler John van Lieverloo kon het niveau ook geen centimeter omhoog krikken en liep zich steeds stuc op de gemetselde muur van Festilent. Ook op snelheid wist hij niemand te foppen, tenzij hij bergafwaarts liep en zo gebruik kon maken van de topzwaartekracht. Na afloop bleek dat het niet John van Lieverloo was, maar een teloorgegane DAW 1 spits van weleer: Dirk van den Hoogen. In de slotminuut maakte Festilent er – al dan niet in buitenspelpositie – ook nog 0-2 van, maar die treffer was voor de bühne.

Na afloop evalueerde Das Zehnte de wanprestatie met een Wildwinterkermis in de kantine, waar het met de prijzen van het rad al net zoveel succes boekte als tijdens de wedstrijd. Het waren vier heerlijke ijskoude kroketten, gelukkig hebben we de foto’s nog. Wel bleek voor het eerst dit seizoen dat Fixet ook nog een leuke kant heeft: zijn vriendin. De Ryan Air piloten namen overigens aanstoot aan dit verslag en besloten na afloop van het duel in de kantine verhaal te komen halen. Helaas voor hen stonden ze onbedoeld aan de tafel van DAW 3.

DAW delft onderspit tegen Helvoirt: 0-1

 • Geschreven door Erwin Christiaans
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 242

DAW 1 verloor de thuiswedstrijd tegen Helvoirt met het kleinst mogelijke verschil. In de 32e minuut tekende linksbuiten Rico de Laat de 0-1 aan, wat meteen de enige treffer in de wedstrijd bleek te zijn.

 

DAW startte overtuigend aan de wedstrijd zonder overigens echt gevaarlijk te worden. Het eerst schot op doel viel te noteren in de 22e minuut toen de goed spelende Mart v.d. Sande namens Helvoirt op doel schoot. Het schot ging een meter langs de paal. Na een klein half uur spelen het eerste wapenfeit van DAW. Een voorzet van Freek van Boekel richting Robbert Knipping is net te hoog om goed af te kunnen werken. Niet veel later wist Helvoirt de 0-1 te maken. Een hoekschop vanaf de linkerkant door Mart v.d. Sande werd door Rico de Laat van dichtbij binnen gewerkt. In feite uit het niks komt Helvoirt op voorsprong. Na deze treffer zakt het spelpeil. Op slag van rust komt DAW goed weg nadat een voorzet voor de voeten van Max Meyer valt. De Helvoirtse rechtsbuiten raakt de bal echter verkeerd en de tussenstand blijft gehandhaafd.

 

In het tweede bedrijf kwam DAW goed uit de startblokken. Na een halve minuut spelen verdween een schot van Bart Vos voorlangs het doel. In deze fase van de wedstrijd was DAW nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De grootste kans in de tweede helft was voor invaller Joey Cissen. De spits kreeg de bal in het strafschopgebied, de verdediger viel, maar Joey wist hier niet van te profiteren. De eindstand werd 0-1 voor Helvoirt dat hiermee periodekampioen werd. Een hecht team met een goed spelend middenveld dat de ongeslagen reeks in uitwedstrijden op d’n Heuvel wist voor te zetten. Hoogtepunten bij DAW waren het goede spel van zowel Freek van Boekel als Jaap Maathuis. Ook Tyrone Burgers speelde verdienstelijk als vervanger van de geblesseerden Niels de Groot en Mark Lamers. Zoals de hele achterhoede van DAW deze zondag solide oogde. De strijdlust was prima in orde en biedt een aanknopingspunt voor de komende wedstrijd tegen Emplina.  

 

DAW Helvoirt19112018