Voetbalnieuws

DAW naar Stormvogels’28?

  • Geschreven door Jan Janssen
  • Categorie: Voetbal Heren 1
  • Hits: 187

Het is natuurlijk maar zeer de vraag of deze wedstrijd zondag doorgang zal vinden, een wit deken wordt voorspeld. Toch is DAW er klaar voor, aldus trainer Rob van der Ven.

Rob; “Na de overtuigende overwinning tegen Nijnsel wacht zondag in mijn ogen een tegenstander van ander kaliber. Op basis van wedstrijden uit het verleden, maar ook iets recenter, gedurende de nacompetitie van afgelopen seizoen tegen Venhorst vind ik Stormvogels'28 een zeer sterk elftal, met enkele spelers die ieder team in deze klasse sterker zouden maken. Het verbaast me dan ook dat ze wat lager staan op de ranglijst. Het kan bijna niet anders dan dat blessures hier een rol in hebben gespeeld. De vraag is met welke elf ze komende zondag aan de aftrap kunnen verschijnen. Wie er dan ook gaan spelen, uiteindelijk zullen we vooral naar ons zelf moeten kijken, alle andere zaken zijn van ondergeschikt belang. We willen de eerste seizoenshelft afsluiten met twee overwinningen, te beginnen komende zondag in Siebengewald”.

Stromvogels'28 presteert ondermaats is de algemene mening. Toch herbergt het de huidige topscoorder van de derde klasse. Ingo Kusters prijkt bovenaan het lijstje met 9 doelpunten, op de voet gevolgd door Mark Megens met 8. Scheidsrechter deze middag is de hr Karavla. Deze zal om 14.15 op sportpark het Eindpunt de wedstrijd aanvangen.

 

DAW wint in Roggel voor de beker

  • Geschreven door Jan Janssen
  • Categorie: Voetbal Heren 1
  • Hits: 252

DAW heeft, door een minimale overwinning de volgende ronde van het bekertoernooi gehaald, het werd 0-1. Maar liefst acht supporters hadden de reis naar Roggel gemaakt, zij stonden dan ook negentig minuten lang, in de regen, onder een paraplu, in de wind, de oranjehemden aan te moedigen. reistijd één uur en een bietje, 70 km enkel!

In de eerste helft een gelijk opgaande strijd op het spekgladde bijveld van Roggel. Het was aan Roggel niet te zien dat zij zo laag staan in de vierde klasse. De ploeg speelde goed verzorgd voetbal. beste kans aan DAW zijde was die van Bart Vos in een drie tegen één situatie, koos Bart ervoor, om alleen op avontuur te gaan. Hij strandde jammerlijk op de doelman. rust 0-0

Na de rust hetzelfde spelbeeld. DAW kwam een paar keer goed weg omdat het vizier van de voorwaartse van Roggel niet helemaal op scherp stond. Naar mate de wedstrijd vorderde, werden de ruimtes groter. Na een driekwart wedstrijd een voorzet van Rick Reijs, die bij Robyen van der Heijden komt. Vanaf twintig meter neemt Robyen de doelman onder vuur. Snoeihard verdwijnt de bal tegen de touwen. Roggel probeert het nog wel, maar tot op een paar hachelijke momenten na bleef de 0 - 1 op het bord.

Het is inmiddels gestopt met regenen. Herman, Angeliek, Marja, Ronald, Henrie, Erik, Bert en Jan keren voldaan huiswaarts. DAW door naar de volgende ronde. Tegenstander is dan, de onbetwiste koploper van de 2e klasse, Rhode. Rhode versloeg in Overloon SSS'18 met 1-3. 22 februari in St Oedenrode. Zou het dan droog zijn?

Das Vierte verliest in eigen huis UIT bij Handel

  • Geschreven door Mister Bookmaker
  • Categorie: Seniorennieuws
  • Hits: 109

De oplettende lezer is ongetwijfeld flink gestruikeld over de tegenstrijdigheid in de titel van dit verslag. Een uitwedstrijd verliezen is immers niks nieuws voor Das Vierte, maar over het algemeen doen de Oranje Matadoren dat niet in Schaijk. Dit keer lag dat anders. Handel 2 beschikt namelijk niet over een verlicht speelveld en daarom pakte het lokale tweede elftal hun hele Handel op, om hun thuiswedstrijd in Schaijk af te werken.

Vlak vóór het duel moesten de Gladioteren van Das Vierte een bittere pil slikken: Mas Bartens gaf aan dat hij zijn inspanningen op D’n Heuvel niet meer kon combineren met zijn werk. Waar ieder weldenkend mens bij zo’n gedwongen keuze direct zijn baan op zou geven, besloot Mas Bartens verrassend genoeg om zijn zwarte leders in de wilgen te hangen. Het afscheidscadeau – een peperdure fles Apfelkorn uit een uitstekend jaar – werd door Hauptsturmführer Van der Zanden helaas onverschillig tegen de vlakte kapot gehoekt. Half bedwelmd door de alcoholdampen strompelde ons legioen naar de aftrap.

Het Heilige Veld 2 moest in deze katholieke decembermaand worden ontzien en dus week Das Vierte uit naar het kunstgrasveld. De bezoekers hadden tot ieders verbazing een eigen scheidsrechter meegenomen en al snel bleek dat hij vooraf duidelijk geïnstrueerd was. Das Vierte begon desondanks fel en was de eerste 25 minuten de betere ploeg. The Menace kreeg na een te korte terugkopbal een goede kans om de 0-1 aan te tekenen. Ook andere oranje speldenprikjes leverden geen doelpunt op. De Frietenbakker van de Hoevestraat bleek ondanks zijn slaapverwekkende eerste half uur zo scherp als een gloednieuw Oost-Zwitsers zakmes en redde na een kwartier katachtig op een kopbal van dichtbij.

Na 25 minuten gooide veldtrainer Teun ‘Jans’ van der Zanden zijn Scania vrachtwagen imitatiemoves in de strijd. Met een draaicirkel van tweeënhalve oplegger gooide hij zijn corpus in de rondte, in een poging om alsnog zijn directe tegenstander te verdedigen. Helaas. Tegen de tijd dat hij gedraaid en gekeerd was lag de bal al twee minuten in het net: 0-1. De Handelse appèl-scheids nam het zekere voor het onzekere en stuurde vlak voor de rust zonder reden ook nog gelegenheidsspits Dominik Warta met geel tien minuten naar de kant. Een inmiddels machteloos Das Vierte kabbelde met tien man rustig nog een paar minuutjes door: Halbzeit.

Ook in de tweede helft solliciteerde de ingevlogen scheidsrechter uit Handel naar de eervolle titel ‘Kleuter van de Eeuw’. Tot twee keer toe weigerde hij de bezoekers met een gele kaart naar de kant te sturen en ook de buitenspelregel kreeg onder zijn leiding een compleet nieuwe invulling. Keer op keer toonde onze arbiter aan dat een kaal hoofd niet altijd samen hoeft te gaan met overmatige activiteit onder de schedel. De wedstrijd veranderde zo steeds meer in een Suske & Wiskeboek: De Arbitraire Arbiter. Tot dolle pret van de kinderachtige leidsman werd het even later ook nog eens 0-2.

Das Vierte probeerde het wel, maar creëerde weinig. Alleen de afzwaaiende Mas Bartens was met een hakbal op de paal dichtbij de aansluitingstreffer. Terwijl de mooi-weer-voetballers van Das Vierte één voor één met krampjes en pijntjes tegen de vlakte knalden, bloedde de wedstrijd langzaam maar zeker dood. Toch kwam er nog een opwelling, toen Wannabe Rechtsback Jans Bartten aan de vijandelijke aandacht ontsnapte en stiekem de 1-2 aantekende!

De riante provisie van the Man In Black dreigde in gevaar te komen en dat kon hij in het zicht van de haven natuurlijk niet riskeren. Nog voordat de blessuretijd de kans kreeg om in te gaan, floot hij voor het einde van de wedstrijd. Schrale troost: Das Vierte is weer een vrije zondag rijker.

Winterinformatie jeugdteams

COMPETITIE
Start competitie na winterstop: 24-2-2018 (beker/inhaal mogelijk vanaf 3 februari).

WINTER ZAALVOETBALCOMPETITIE
Alle JO11-, JO10-, JO9- JO8- en JO7-teams nemen deel aan de winterzaalvoetbal-competitie van de KNVB. De zaalcompetitie start op zaterdag 9 december 2017 en loopt door tot 17 februari 2018.
Kijk voor het programma op www.dawschaijk.nl/voetbal/voetbal/matchcenter .

WINTERSTOP
Er is een winterstop vanaf maandag 18-12-2017 t/m vrijdag 12-1-2018. In deze periode zijn er geen trainingen en/of wedstrijden (uitgezonderd kerstzaalvoetbal en zaalvoetbalcompetitie JO11 t/m JO7). Vanaf maandag 15 januari starten de trainingen weer.

OEFENWEDSTRIJDEN
In de periode van 27-1-2018 tot de start van de competitie zullen alle teams regelmatig een oefenwedstrijd spelen. Kijk voor het programma regelmatig op www.dawschaijk.nl/voetbal/voetbal/matchcenter.
Oefenwedstrijden worden soms pas enkele dagen voor de wedstrijddag vastgesteld, houd het programma dus goed in de gaten.

Contactpersoon voor de oefenwedstrijden is Gerard Wittenberg (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.):

KERSTZAALVOETBAL
In de kerstvakantie spelen alle jeugdteams weer zaalvoetbal in de sporthal in Schaijk. Het programma van het kerstzaalvoetbal kun je vinden op de website van DAW. Zorg er voor dat je minimaal 15 minuten voor de aangegeven tijd aanwezig bent zodat we op tijd kunnen beginnen. Meld je tijdig af bij de leiding van je eigen team als je niet kunt. Ook de leiders worden verwacht om een team te begeleiden en/of wedstrijden te fluiten.

CARNAVAL
Van zaterdag 10-2-2017 t/m dinsdag 13-2-2017 zijn er geen wedstrijden en trainingen i.v.m. carnaval.