Voetbalnieuws

DAW ontvangt Hapse Boys

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 52

DAW is zondag as. gastheer van Hapse Boys. De ploeg uit Haps, getraind door Johan Vullings uit Venray die na dit seizoen afscheid neemt. Haps verloor afgelopen zondag het rechtstreekse duel om de laatste plaats tegen Stormvogels’28. Alleen de nummer laatst degradeert rechtstreeks . De punten zijn dan ook hard nodig voor de bewoners van sportpark de Berkte. DAW heeft andere belangen. Het doet volop mee voor het kampioenschap. En daarbij geld maar één ding en dat is winnen! Trainer Rob van der Ven heeft zo zijn probleempjes en beschouwt;

Rob: "Afgelopen zondag tegen Nijnsel hebben we in de begin en eindfase laten zien dat we in balbezit prima kunnen voetballen. Toch laten we Nijnsel terug in de wedstrijd komen. Dit mag simpelweg niet gebeuren. We zullen op die cruciale momenten als team op eigen helft veel scherper moeten zijn. Zondag tegen Hapse Boys een lastige tegenstander die vecht tegen degradatie. We hebben in de uitwedstrijd kunnen zien dat Haps gewoon een prima ploeg heeft. Iedere week opnieuw maken ze het de tegenstander enorm lastig en zijn ze zeker niet de mindere. Van onderschatting mag dan ook geen sprake zijn. Robbert zullen we moeten missen vanwege een schorsing, Marc vanwege een blessure en Jaap vanwege vakantie. Gelukkig kunnen we rekenen op ons tweede elftal dat voldoende kwaliteit in huis heeft om aan te vullen daar waar nodig".


DAW speelde 12 maal eerder thuis tegen Haps Boys. Hieronder de resultaten en de statistieken;


07-02-1965 DAW - Hapse Boys 2-3 doelpuntenmakers nog onbekend. Wie weet dit?
05-06-1966 DAW - Hapse Boys 0-2
28-03-1976 DAW - Hapse Boys 3-2 Jan van Son 1x Arnold Bongers 1x Theo Ruijs 1x
24-10-1976 DAW - Hapse Boys 4-0 Mari Jansen 3x Toon Janssen 1x
23-10-1977 DAW - Hapse Boys 2-1 Mari Jansen 2x
08-10-1995 DAW - Hapse Boys 0-1
08-09-1996 DAW - Hapse Boys 4-0 Michiel Jans 2x Ronald van der Venne 1x Joris Lange 1x
08-02-1998 DAW - Hapse Boys 3-1 Marco van der Groes 1x Erwin Aarts 1x Joris Lange 1x
13-04-2008 DAW - Hapse Boys 2-2 Dirk van den Hoogen 1x Ruud Zegers 1x (as. Bas van der Ven en Rob van der Ven!)
10-04-2011 DAW - Hapse Boys 1-2 Rik Willems 1x

13-11-2011 DAW - Hapse Boys 0-1

27-09-2015 DAW - Hapse Boys 2-0 Marc Raaijmakers 1x Mark Megens 1x

Maar terug naar heden, een mooie zondag in het verschiet nog 5 finales dus kom de oranjehemden aanmoedigen. Scheidsrechter deze wedstrijd is de hr de Kleine. Aanvang wedstrijd 14.30 tot zondag!

Das Vierte pakt eerste van serie stroholmen

 • Geschreven door Ton Reijnen
 • Categorie: Seniorennieuws
 • Hits: 25

Afgelopen zondag prijkte het affiche DAW 4 – Achilles Reek 2 op het programma. Niet alleen een ongekende clash tussen twee Landerdse entiteiten – economische drager Schaijk en voorzieningenloze kostenpost Reek – maar ook een cruciale pot in de strijd om handhaving in de Vierde Reserveklasse 13. Klassewatchers zullen weten dat het schaamrood ons nog op de kaken stond na een beschamende nederlaag in Reek eerder dit seizoen. De missie was dus duidelijk. Nadat de rookwolken van een avondje StReekfeest waren opgetrokken verschenen we aan de aftrap.

Geheel in lijn met onze plaatsen op de ranglijst vertoonde ook het veld de nodige mankementen. De achterliggende gedachte bij het toekennen van deze bedorven piste moet ongetwijfeld de volgende redenering zijn geweest. Voetballers met astronomische kwaliteiten verdienen een hemellichaam als speelveld: de maan. Met de demping van een landingsbaan op Schiphol en de grasdichtheid van het zuidoostelijk deel van de Sahara was fatsoenlijk voetbal bijna onmogelijk. Dat bleek, want het spel was rommelig, harkend en niet om over naar huis te appen. De lange ballen suisden in het rond en tot mooie aanvallen kwamen beide ploegen nauwelijks. Hoewel Das Vierte de wedstrijd verdedigend aardig onder controle had, was de grootste kans in de openingsfase voor de Reek. Na een dekkingsfout in het centrum kon het Blauwe Gevaar vrij opstomen naar voormalig Frietbakker Janssen, maar die bracht knap redding met zijn voet. De Reek wist natuurlijk als geen ander hoe het is om in een gat te leven en de trieste staat van de knollentuin achter de tribune speelde hen dus in de kaart. Daar trokken de gedecideerde oranje-blauwe leeuwen van Das Vierte zich geen Simba van aan en na ruim een half uur kwamen de Geweldenaren op voorsprong. The Menace kopte uit een vrije trap van Leijs van Larsen helemaal vrij op de paal, om de bal in de rebound via zijn dijbeen in het doel te zien gaan: 1-0! Na opnieuw tien minuten hotseknotsen gingen we met een voorsprong richting ons bekertje camillethee.

Helaas had de Wonderlijke Sportveldenfee deze zondag geen tijd omdat het koopzondag was in de Efteling. Daardoor lag het knurftige veld er aan het begin van de tweede helft helaas nog steeds hetzelfde bij. Dat speelde overduidelijk in op het humeur van de gehuchtelingen uit Reek, die kosten noch moeite spaarden om zich met de beslissingen van de leidsman te bemoeien. Das Vierte trok zich daar niets van aan en creëerde via Jeroen ‘Rosheuvel’ van Leijsen enkele aardige kansjes om de voorsprong uit te breiden. Helaas wist hij op aangeven van Soesjeschef Jans de trekker niet goed over te halen en zag hij diezelfde Soesjeschef even later in scoringspositie over het hoofd. Een aloud gezegde in de edele voetbalsport begint met ‘Als je hem zelf niet maakt…’. Gelukkig keepte een ultra scherpe en getergde Daan ‘ex-Frietbakker van de Hoevestraat’ Janssen een uitstekende wedstrijd. Vlak voor tijd leek het twee keer toch nog mis te gaan. Gelukkig hadden de bezoekers weinig ervaring met supermarkten en wisten zij dus niet hoe zij met Aldi mogelijheden om moesten gaan. De eerste keer slaagden de bezoekers er niet in om de bal bij de tweede paal binnen te lopen en daarna haalde goalie en man of the match Jaan Danssen in de ultieme slotfase met een snoekduik nog een bal van de lijn. In de tussentijd verwerd het tweede bedrijf tot een waar gelekaartenfestival, maar aan de stand op het virtuele scorebord veranderde niets meer.

Daarmee wist Das Vierte in een slechte wedstrijd op een nóg slechter veld drie stokbroodnodige punten uit het vuur te slepen. Helaas waren de uitslagen op de andere velden Das Vierte niet gunstig gezind, waardoor handhaving nog altijd ver weg is. Kennelijk rijkt de arm van de duistere Chinese gokmaffia tot diep in de wortels van het Nederlands amateurvoetbal. Komt allen zien hoe Das Vierte de komende weken met een volgende serie strohalmen omspringt.

DAW wint ruim bij Nijnsel

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 258

DAW liet zich vandaag weer eens het zoet van de overwinning smaken. Het won uiteindelijk ruim van Nijnsel. Het opende snel met een 2-0 voorsprong, maar liet, volkomen onnodig, Nijnsel terugkomen in de wedstrijd. Maar besliste de wedstrijd in het laatste kwart met drie doelpunten.

Na een kwartier een inspeelpass van Niels de Groot op Corik Megens, Bart Vos trekt het gat, Corik profiteert en scoort met links. 0-1. Een minuut later de 0-2. Freek van Boekel op Robyen van der Heijden. De voorzet vanaf links richting 2e paal, Corik Megens kopt via de keeper raak. Weer twee minuten later. Gepriegel in de DAW defensie. Rick van Aalst kan tweemaal keren maar bij de derde inzet scoort Rick van der Vleuten. 1-2 . Tien minuten voor rust een voorzet van Freek van Boekel. Keeper Youri Dortmans kan net wegtikken voor de instormende Robbert Knipping. De afvallende bal is voor Mark Megens, de inzet spat op de paal. Rust 1-2.

Na de rust een komt Mark Megens vrij voor de Nijnselse doelman, het schot, in riante positie, mist richting en verdwijnt tegen de ballenvanger. In de tegenaanval, duwfout Robbert Knipping, weliswaar licht, maar een terechte strafschop. Aanvoerder Tom ten Broeke is onverbiddelijk 2-2. Na de drinkpauze/time out gaat DAW vol voor de overwinning. Twintig minuten voor tijd, scherpe voorzet Bart Vos, de kopbal van Corik Megens is subliem en valt in de verre hoek binnen, 2-3. Vijf minuten later de beslissing. Vrije trap Wessel Bens vanaf links, Mark Megens komt voor de man en keeper en kopt machtig binnen, 2-4. In blessuretijd nog een mooi nummertje van Bart Vos. Siem van Merwijk speelt Bart Vos aan in de diepte. Bart gaat alleen op de doelman af,  struikelt maar houdt de controle over de bal. De uitkomende keeper is dan kansloos op de magnifieke stift. Eindstand 2-5.

Goed spel bij vlagen, de koploper Volkel verloor. Olympia’18 won het rechtstreekse duel van Sparta’25, alles schuift weer in elkaar. Nog vijf speelronden te gaan. Voor DAW zondag een thuiswedstrijd tegen Hapse Boys. En ook dan…, alleen een overwinning telt. We gaan het zien zondag.

DAW op zoek naar een overwinning

 • Geschreven door Jan Janssen
 • Categorie: Voetbal Heren 1
 • Hits: 126

DAW gaat zondag as. op zoek naar drie punten in Nijnsel. Nijnsel speelt op kunstgras en heeft de punten hard nodig. DAW wil de aansluiting behouden met de kop. Dus er zijn tegengestelde belangen. Alle ingrediënten aanwezig voor een boeiend gevecht. De laatste weken zit de jonge ploeg in een fase waarin het wat minder gaat. Rob over zondag as.

"Na twee nederlagen in combinatie met het vertoonde spel heeft het voorlopig niet zo veel zin om naar de ranglijst te kijken. Voor nu is het zaak om weer lekker te gaan voetballen en het vertrouwen in eigen kunnen terug te krijgen. Met de eerste periode op zak kunnen we vrij voetballen en dat is dan ook wat we moeten gaan doen. Helaas missen we Marc Raaijmakers vanwege een polsbreuk, daarentegen keert Niels terug in de selectie voor zondag".

Thuis won DAW ruim van Nijnsel. We gaan het zien zondag of dit weer lukt. Juist nu kan de jonge groep het extra steuntje in de rug gebruiken. Mooi weer, dus wat let u. Namens spelers en begeleiding wellicht tot zondag.