Voetbalnieuws

DAW wint ruim bij Nijnsel

  • Geschreven door Jan Janssen
  • Categorie: Voetbal Heren 1
  • Hits: 218

DAW liet zich vandaag weer eens het zoet van de overwinning smaken. Het won uiteindelijk ruim van Nijnsel. Het opende snel met een 2-0 voorsprong, maar liet, volkomen onnodig, Nijnsel terugkomen in de wedstrijd. Maar besliste de wedstrijd in het laatste kwart met drie doelpunten.

Na een kwartier een inspeelpass van Niels de Groot op Corik Megens, Bart Vos trekt het gat, Corik profiteert en scoort met links. 0-1. Een minuut later de 0-2. Freek van Boekel op Robyen van der Heijden. De voorzet vanaf links richting 2e paal, Corik Megens kopt via de keeper raak. Weer twee minuten later. Gepriegel in de DAW defensie. Rick van Aalst kan tweemaal keren maar bij de derde inzet scoort Rick van der Vleuten. 1-2 . Tien minuten voor rust een voorzet van Freek van Boekel. Keeper Youri Dortmans kan net wegtikken voor de instormende Robbert Knipping. De afvallende bal is voor Mark Megens, de inzet spat op de paal. Rust 1-2.

Na de rust een komt Mark Megens vrij voor de Nijnselse doelman, het schot, in riante positie, mist richting en verdwijnt tegen de ballenvanger. In de tegenaanval, duwfout Robbert Knipping, weliswaar licht, maar een terechte strafschop. Aanvoerder Tom ten Broeke is onverbiddelijk 2-2. Na de drinkpauze/time out gaat DAW vol voor de overwinning. Twintig minuten voor tijd, scherpe voorzet Bart Vos, de kopbal van Corik Megens is subliem en valt in de verre hoek binnen, 2-3. Vijf minuten later de beslissing. Vrije trap Wessel Bens vanaf links, Mark Megens komt voor de man en keeper en kopt machtig binnen, 2-4. In blessuretijd nog een mooi nummertje van Bart Vos. Siem van Merwijk speelt Bart Vos aan in de diepte. Bart gaat alleen op de doelman af,  struikelt maar houdt de controle over de bal. De uitkomende keeper is dan kansloos op de magnifieke stift. Eindstand 2-5.

Goed spel bij vlagen, de koploper Volkel verloor. Olympia’18 won het rechtstreekse duel van Sparta’25, alles schuift weer in elkaar. Nog vijf speelronden te gaan. Voor DAW zondag een thuiswedstrijd tegen Hapse Boys. En ook dan…, alleen een overwinning telt. We gaan het zien zondag.

DAW op zoek naar een overwinning

  • Geschreven door Jan Janssen
  • Categorie: Voetbal Heren 1
  • Hits: 116

DAW gaat zondag as. op zoek naar drie punten in Nijnsel. Nijnsel speelt op kunstgras en heeft de punten hard nodig. DAW wil de aansluiting behouden met de kop. Dus er zijn tegengestelde belangen. Alle ingrediënten aanwezig voor een boeiend gevecht. De laatste weken zit de jonge ploeg in een fase waarin het wat minder gaat. Rob over zondag as.

"Na twee nederlagen in combinatie met het vertoonde spel heeft het voorlopig niet zo veel zin om naar de ranglijst te kijken. Voor nu is het zaak om weer lekker te gaan voetballen en het vertrouwen in eigen kunnen terug te krijgen. Met de eerste periode op zak kunnen we vrij voetballen en dat is dan ook wat we moeten gaan doen. Helaas missen we Marc Raaijmakers vanwege een polsbreuk, daarentegen keert Niels terug in de selectie voor zondag".

Thuis won DAW ruim van Nijnsel. We gaan het zien zondag of dit weer lukt. Juist nu kan de jonge groep het extra steuntje in de rug gebruiken. Mooi weer, dus wat let u. Namens spelers en begeleiding wellicht tot zondag.

Norbert en Litta kloppen Das Vierte in de polder

  • Geschreven door Ton Reijnen
  • Categorie: Seniorennieuws
  • Hits: 90

Na een klein half uur rijden vanuit Schaijk dreigden de ongekroonde vedetten van Das Vierten afgelopen zondagochtend met hun paarden en wagens van de Aarde af te knikkeren. De langgerekte polders hielden maar niet op en alles wees erop dat we het Einde der Wereld naderden. Gelukkig was ons vertrouwen in Galileo Galilei ongeëvenaard groot, zodat we er toch in slaagden om onze eindbestemming te bereiken: Lith. Aldaar ontmoetten we het tweede elftal van zowel Norbert als Litta voor een volgende wedstrijd in de DasVierte verhalenreeks ‘Nu Of Nooit’.

Het affiche van deze wedstrijd hing ergens in de kelders van de Vierde Reserveklasse aangeplakt en als hekkensluiter wist Das Vierte dus wat het te doen stond: winnen. De Oranje-Blauwen kwamen dan ook gemotiveerd uit de startblokken. Het dichtst bij een doelpunt was Jeroen ‘Rosheuvel’ van Leijsen, maar op zijn inzet van dichtbij redde de Lithse (of Macherse) goalie knap. Ook The Menace kreeg een aardige kans, maar ook zijn schot met links in de korte hoek kwam niet voorbij de sluitpost van NLC. Daarna zakte het spel van Das Vierte ver weg, als ware het een volgeladen vrachtwagen wortelen van de Jokergouw over een dun laagje ijs na een nacht met twee graden vorst. Het werd rommelig en de tegenstander werd een aantal keren prima in het zadel geholpen. Nadat onze Selecao al eens goed weg gekomen was, ging het toch mis. Hoewel de onberispelijke vlag van Leijs van Larsen nog omhoog ging, liet de lokale en voor de gelegenheid verklede barman gewoon doorvoetballen. Daarvan profiteerden de gastheren dankbaar: 1-0. Onder het ‘genot’ van een zuur onderbuikgevoel en een halflauw brouwsel waarvan nog steeds onduidelijk is of het ranja, thee of een haffel rommel uit de plaatselijke Schelde was, grijnsden we onszelf door de rust heen.

In de tweede helft wilde een deel van Das Vierte er nog het beste van maken, maar die moraal verdween als een leeglopende ballon na een onthutsende tweede goal van Lith. De anders zo degelijke en betrouwbare Frietbakker van de Hoevestraat maakte er een potje met vet van door Tokyo-Teun veel te slap in te spelen. De bal werd kinderlijk makkelijk onderschept door de rood-zwarte vijand en na een simpel balletje breed stond het 2-0. Als klap op de vuurpijl kreeg Turbo-Theo even later ook nog eens een gele kaart te zien. Dat bleek het Ei van Columbus – die als vroeg geboren soulmate van Das Vierte minstens een jaar of acht geleden al op de theorieën van Galilei vertrouwde – want in ondertal creëerde het Oranjeblauwe Legioen zowaar de beste kans van de wedstrijd. The Menace gebruikte zijn suikerbeen voor de tweede keer deze wedstrijd en dit keer om een voorzet te geven. Die belandde perfect in de loop van een instormende Derksenator, maar die stuitte van dichtbij op de Lithse Poortwachter. Dat klopte het laatste beetje strijdbaarheid uit de ploeg.

Niet lang daarna werd het ook nog 3-0 en de manier waarop kwam hoog binnen op de Eeuwige Guiness Book of Records ranglijst van ‘Meest Lachwekkende Tegengoals’. Mitchel ‘geen Reekvelden maar’ Heesakkers liet merken dat hij zijn Osse roots nog niet vergeten is. Met gevoel voor de dadendrang binnen de kleinere kernen in zijn eigen gemeente sponsorde hij in samenwerking met Jaan Danssen een derde goal aan de thuisploeg. ‘Geen Reekvelden maar Heesakkers’ besloot de bal zo’n twaalf minuten af te schermen van zijn belager in de hoop dat de ogenschijnlijk niet overdreven gedreven Frietbakker hem op zou rapen. Die besloot helaas om hem in plaats daarvan vol tegen Reekvelden aan te rossen, waarna een aanvaller van NLC bulderend, gierend en bijna huilend van de lach de bal binnen tikte. In het vervolg van de wedstrijd waren de beleving en het geloof binnen de Schaijkse gelederen niet groot genoeg om nog een punt uit het vuur te kunnen slepen. Ook na de 3-1 van Leijs van Larsen – die met een fraaie zwabberbal van grote afstand het net vond – leek er weinig animo om er nog wat van te maken. In combinatie met de sloomste verzorger sinds het ontstaan van de voetbalsport (die het tot in detail beheerste om zijn benen links-rechts-links te hossen zonder vooruit te komen) en een thuisfluiter die het ondanks dit tijdtrekken en veertien doorgevoerde wissels tijd bij te tellen, bleef het bij 3-1.

Gelukkig was 80% van de Selecao zo’n 49 seconden na de wedstrijd alweer met hele andere zaken bezig.

DAW JO8-2 Team van de Week

Op zondag 15 april speelde DAW 1 thuis tegen Vitesse ’08. De spelers van JO8-2 mochten Team van de Week zijn. Om half twee waren ze present, keurig op tijd om het tenue aan te doen en de Team van de Week foto te maken. Zoals het hele seizoen al het geval was moest dit ook een “stoere” foto worden. Nou aan de kinderen lag het niet, de fotograaf had veel moeite om de mooiste te kiezen. Uiteindelijk werd het de foto die dit stukje illustreert. Na de foto werd het tijd om te oefenen zodat beide teams om half drie keurig met de vlaggen onthaald konden worden. Ook de vlaggenparade hadden ze snel onder de knie en was er genoeg tijd over om in het kleedlokaal de 10 lastige vragen te stellen:

1. Wie vinden jullie de beste speler van DAW1?
Altijd een lastige vraag want ze kennen de namen niet. Een vader had zijn zoon al in de auto getipt maar de naam was hij inmiddels weer vergeten. Uiteindelijk werd Robbert Knipping als beste speler aangewezen.

2. Op welke plaats eindigt DAW1 dit seizoen?
Dat wordt natuurlijk de eerste plaats.

3. Hoe was jullie wedstrijd gisteren?
Die was perfect, met 12-0 gewonnen

4. Hoe gaat het in de competitie?
Dit antwoord was moeilijk, we winnen regelmatig, maar op welke plaats staan we? Even opgezocht en wat blijkt: voor deze leeftijd worden geen standen bijgehouden. Maar na een gewonnen wedstrijd, een gelijkspel en twee verloren potjes staan ze zeker niet onderaan.

5. Noem eens een mooi moment met jullie team dit seizoen
Allereerst de 12-0 overwinning van gisteren. Ook is er een panna gemaakt en na de training en wedstrijd is het altijd heel gezellig in het kleedlokaal.

6. Welke profclub heeft jullie voorkeur?
Twee zijn er voor PSV, vier voor Ajax en er zit ook een diplomaatje in het team, die is voor zichzelf.

7. Wie wordt dit jaar landskampioen?
Natuurlijk zijn er vier voor Ajax, twee gaan voor PSV en ons diplomaatje ziet zichzelf wel kampioen worden.

8. Wat vinden jullie van jullie leiders en trainers?
Er werd meteen “leuk!” geroepen, maar na wat nadenken vond een speler het vervelend dat hij juist elke keer de bal moest halen. Ook is het lastig dat we steeds moeten luisteren.

9. Moet er nog wat veranderen aan de trainingen?
Wat minder rondjes lopen en langer partijtje zou wel gewenst zijn.

10. Wat is het lekkerste wat je in de kantine kunt kopen?
Vier kinderen dachten direct aan snoep, drie kozen er voor een blauwe lolly, maar chips en dorito’s werden ook nog genoemd.

Na het beantwoorden van de vragen werd het tijd voor het echte werk. DAW en Vitesse werden keurig op het veld onthaald en toen de eerste helft begon gingen onze vrienden zelf hun partijtje spelen. In de rust werden nog penalty’s genomen op de reservekeeper. Die zag menig balletje in de touwen verdwijnen.

Toen zat het erop. Na het omkleden kregen de kinderen nog een tasje met verassing mee en werden ze uitgenodigd om de tweede helft te kijken. Het was een leuke middag.

DAW JO8-2 bestaat uit de volgende spelers: Reg vd Camp, Rens v Hout, Sara Kling, Rayyan Panizo Rodriquez, Neshro Saliba, Niels Struck, Hugo Tas en Guus Voet. De leiders Jens Aarts, Dirk-Jan van Hout en Tijs vd Ven maken het team compleet.