Voetbalnieuws

as Zondag topper DAW - Handel

  • Geschreven door Gerard Manders
  • Categorie: Voetbalnieuws
  • Hits: 118

As zondag om 14.00 uur speelt DAW Schaijk thuis tegen Handel. Nummer 2 tegen 3 dus we kunnen gerust spreken van een topper. Winst is voor beide ploegen noodzaak om enigszins in het spoor te blijven van de ongenaakbare koploper Boekel Sport die nog geen punt verspeelde.

Handel is debutant in de 2e klasse en presteert hierin uitstekend. Ze zijn met 5 overwinningen en 4 gelijke spelen nog ongeslagen. Met 19 punten hebben ze 2 punten meer dan DAW. DAW kende een prima November-maand met 10 punten uit de laatste 4 wedstrijden.

Wat zou het mooi zijn als DAW het kalenderjaar kan afsluiten met een overwinning en zo over Handel heen kan wippen op de ranglijst. Hiervoor zal het wel de ijzersterke keeper van Handel Joris van Gerwen minimaal 1x moeten kloppen. De boomlange keeper uit de Mortel speelde jaren in de top van het Nederlandse amateurvoetbal, en rook bij TOP Oss, Helmond Sport en FC Eindhoven zelfs aan het prof-voetbal.

Hoofdtrainer Rob vd Ven blikt terug en vooruit:

"Met drie overwinningen en een gelijkspel kunnen we zeggen dat November qua resultaat heel aardig is geweest.

Echter gaan we alleen met een positief gevoel de winterstop in wanneer we ook komende zondag een goed resultaat behalen tegen directe concurrent Handel.

Erg knap hoe dat zij zich dit seizoen als nieuwkomer manifesteren in de 2e klasse. 

Met veel ervaring, fysiek en snelheid in de ploeg hebben zij als hecht collectief dit seizoen nog geen enkele competitiewedstrijd verloren. 

Wat dat betreft ligt er een mooie uitdaging om hier zondag met een compleet fitte groep verandering in aan te brengen".

De wedstrijd staat onder leiding van de jonge en talentvolle scheidsrechter Kaj Fonken uit Best.

Aanvang 14.00 uur!

Spelers en staf rekenen ook deze laatste competitiewedstrijd van het jaar weer op de steun van de trouwe DAW-supporters.

Van onze club-statisticus Jan Janssen kreeg ik nog onderstaande interessante data toegespeeld.

Waarbij aangetekend mag worden dat Corik Megens inmiddels op 80 doelpunten in DAW1 is gekomen. Lekker bezig Corik, ga zo door!

Doelpunten per 26-11-2023

 
   

Corik Megens

8

Mark Megens

5

Bart Vos

2

Jacco van der Heijden

2

Hidde van der Heijden

1

Freek van Boekel

1

   

Assist

 

Jacco van der Heijden

4

Mike van de Ven

4

Freek van Boekel

3

Robyen van der Heijden

1

Bart Vos

1

Siem van Merwijk

1

DAW laat voorbij Heeswijk 3-1

  • Geschreven door Gerard Manders
  • Categorie: Voetbalnieuws
  • Hits: 327

Het duurde uiteindelijk tot de 84e minuut voordat DAW op een dik verdiende voorsprong kwam tegen Heeswijk. Corik Megens zorgde in blessuretijd voor de beslissing: 3-1.

DAW  begon prima aan de wedstrijd. Vooral Roel Janssen had over rechts een aantal prima acties. Schoten van Bart Vos, Jacco vd Heijden en Roel Janssen konden door de uitstekend op dreef zijnde Heeswijk-keeper  Rick Schouten gekeerd worden.

In de 15e minuut komt  Heeswijk voor het eerst gevaarlijk door. Een klutsbal komt bij toeval voor de voeten van Jens van Lieshout die uit het niets de 0-1 aantekent.

DAW is even aangeslagen maar al snel komen er weer de nodige kansen. Zo wordt een kopbal van Corik Megens uit een hoekschop knap gekeerd door keeper Schouten. Op slag van rust nog een mega-kans voor DAW. Jacco vd Heijden legt vanaf de achterlijn terug op Bart Vos, inzet wordt van de lijn gehaald, voor de voeten van Hidde vd Heijden, schot via de keeper met enig kunst-en-vlieg-werk over het doel. Ruststand 0-1.

Ook na rust pakt DAW gelijk het initiatief. In de 49e minuut vrije doorgang voor Roel Janssen na een steekpass van Hidde vd Heijden. Keeper Schouten redt opnieuw.

Ook een kopbal van Mark Megens in de verre hoek (60e minuut) kan door keeper Schouten gepareerd worden. In de 67e minuut dan toch de gelijkmaker voor DAW. Een vlotte één-twee door het midden tussen Bart Vos en Jacco vd Heijden kan door laatstgenoemde afgemaakt worden: 1-1.

DAW gaat op jacht naar meer . Een hard schot van Corik Megens in de 79e minuut  is nog een prooi voor de uitblinkende keeper Schouten, maar 5 minuten later is de keeper kansloos wanneer Freek v Boekel uit een afgeslagen corner prachtig gedrukt raak schiet:  2-1.

Heeswijk probeert nog de gelijkmaker te forceren en geeft hierdoor achterin meer ruimte weg. In de 91e minuut stuurt Freek v Boekel Corik Megens de diepte in, Corik omspeelt de keeper en beslist de wedstrijd: 3-1.

Volgende week zondag is DAW Schaijk vrij, de eerstvolgende wedstrijd is op zondag 10 december wanneer de nummer 2  van de ranglijst Handel op bezoek komt.

Voorbeschouwing DAW Schaijk - Heeswijk

  • Geschreven door Gerard Manders
  • Categorie: Voetbalnieuws
  • Hits: 222

As zondag speelt DAW Schaijk1 thuis tegen Heeswijk. Heeswijk is een echte vaste waarde in de 2e klasse. Dit seizoen komt het hier al voor het 13e opeenvolgende seizoen in uit. Onder de nieuwe trainer Mark Strik - hij kwam over van Vesta'19 - werd de competitie matig gestart met 4 punten uit de eerste 6 wedstrijden.

Afgelopen zondag schoot Heeswijk uit zijn slof, door de 5-1 overwinning op Olympia'18 kwam Heeswijk op 7 punten uit 7 wedstrijden.

Een man om in de gaten te houden bij Heeswijk is spits Max Sluiter, hij scoorde afgelopen zondag een hattrick en toonde zich in eerdere wedstrijden tegen DAW al trefzeker.

DAW haalde 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden en staat hiermee in de subtop. Een overwinning as zondag is noodzaak om het gat met Boekel Sport en de andere naaste achtervolgers niet te groot te laten worden.

Hoofdtrainer Rob vd Ven hierover:

"Na de eenvoudige overwinning op SSS'18, waarbij de tegenstand niet al te groot was, wacht ons nog twee pittige competitiewedstrijden voor de winterstop.

Op 10 december spelen we eveneens thuis tegen directe concurrent Handel, maar eerst komt Heeswijk wederom naar Schaijk.

De bekerwedstrijd van 10 september ligt nog vers in het geheugen, maar we zullen moeten beseffen dat het moment, de beschikbare spelers en de vorm van de dag totaal anders zijn dit keer.

Destijds mistte Heeswijk enkele cruciale spelers die inmiddels weer inzetbaar zijn. Het feit dat ze afgelopen weekend met 5-1 wonnen van Olympia'18 geeft aan dat we een ander Heeswijk kunnen verwachten.

Robyen keert deze week weer terug van een blessure, wat betekent dat we compleet zullen zijn zondag. 

Wie er dan ook begint of eindigt, uiteindelijk telt alleen een overwinning, zodat we met een goed gevoel aan kunnen sluiten bij de wildwinterkermis."

Uitslagen meest recente onderlinge ontmoetingen:

September 2023 Beker.

DAW Schaijk -             Heeswijk         6-0

Seizoen 2022 -2023

DAW Schaijk - Heeswijk         3-2

Heeswijk -       DAW Schaijk   2-1

Seizoen 2021 - 2022

DAW Schaijk - Heeswijk         3-1

Heeswijk -       DAW Schaijk   3-3

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Ruud Bexkens die om 14.00 uur(!) de wedstrijd in gang zal zetten.

Het wordt weer eens tijd voor een thuisoverwinning, de laatste keer gebeurde dit op 1 oktober toen gewonnen werd van Olympia'18 .

Namens staf en spelers tot as zondag!