‘Ruwaard is voorlopig niet te stoppen. De mannen van trainer Henk Damen wonnen al vier keer op rij en zijn opgestoomd naar een gedeelde derde plaats in de 4e klasse H. Zondag komt DAW op bezoek en laat die ploeg nou net moeten winnen...’ Zo begon de voorbeschouwing via Kliksport. Het zou dus een mooie en spannende wedstrijd kunnen worden in Oss. Het weer was goed, het veld lag er redelijk bij, nu die 3 punten nog mee naar Schaijk nemen.

DAW begon erg goed aan de wedstrijd tegen Ruwaard. Al in de 3e minuut konden de mannen uit Schaijk op een 0-1 voorsprong komen. Na een goed genomen vrije trap van Bas van der Ven op Rob Vijnmans, die de bal goed terug voor het doel kopte, kwam Dirk van de Hoogen net een stap te kort om de voorsprong op het bord te zetten. Een paar minuten later was het wel raak. Een mooie, strakke lange bal van Sylvester op Dennis Kappen werd schitterend verwerkt door de spits van de Schaijkenaren. Deze nam de bal direct op de slof op ongeveer 25 meter en schoot de bal in het kruis. Het begin van de wedstrijd was veelbelovend voor DAW, maar Ruwaard wilde na deze voorsprong direct op zoek gaan naar de 1-1. Dit was ook bijna het geval toen Laukens Sylvester wist te verrassen met een schot in de lange hoek vanaf links. De rebound van dit schot was voor Heikens, maar deze schoot de bal op de kruising. De rest van de eerste helft waren er geen grote kansen voor beide teams. Ruwaard speelde met veel druk naar voren waardoor DAW niet echt aan voetbal toe kwam. DAW had voor rust nog een klein kansje via Dennis Kappen. Deze kreeg via een corner van Mike van Son een schietkans bij de tweede paal. Dit schot miste helaas het doel en ging voor langs.

De 2e helft leek voor Ruwaard erg goed te beginnen. Al in de 48 minuut leek de ploeg van Damen de 1-1 uit een vrije trap te scoren. Helaas voor de mannen uit Oss was het een indirecte vrije trap en werd dit doelpunt terecht afgekeurd door de scheidrechter. Het eerstvolgende gevaarlijke moment van Ruwaard volgde in de 60e minuut. Dit door een misverstand achterin bij DAW. Heikens kon de bal onderscheppen in de achterhoede bij DAW. Deze speelde twee personen uit en schoot maar net naast de doelpaal. Ruwaard bleef de 2e helft veel druk uitoefenen en DAW kwam bijna niet aan voetballen toe. Echte grote uitgespeelde kansen komen er niet voor Ruwaard. Wel komt er in de 85e minuut de terechte 1-1 op het scorebord te staan. Wederom is het een mooi doelpunt. Kling schiet een bal van ongeveer 20 meter hard in het dak van het doel. De spelers van Ruwaard werden iets te enthousiast na dit doelpunt en wilde vol op de aanval spelen om ook de 2-1 te forceren. Hierdoor kregen ze de deksel enkele minuten later op de neus. Na een goede bal van Rens in de 88e minuut aan de rechterkant op, de inmiddels ingevallen Brian, loopt deze alleen op het doel af van Ruwaard. Brian schiet de bal erg knap en hard in het doel. De wedstrijd kende vervolgens nog een lange slotfase waarbij DAW niet echt in de problemen is gekomen. De 3 punten konden dus opnieuw mee naar Schaijk genomen worden.

Volgende week zal de hoofdmacht uit Schaijk wederom 3 punten moeten pakken tegen Schadewijk om de 2e plaats stevig in handen te houden.