Het was een prachtige zonnige zaterdag en onze spelers hadden er allemaal veel zin in. Hoewel enigszins bevreesd voor het droge kunstgras viel het allemaal toch heel erg mee. Onze tegenstander Udi’19 werd vanaf minuut 1 zwaar onder druk gezet en al snel werd duidelijk wie de lakens uitdeelde in deze match.

Na een kleine 10 minuten was het dan ook Paul die met het hoofd een fraaie voorzet van Jan promoveerde tot doelpunt. De 1-0 was een feit en er zat nog veel meer in. Helaas moest Gertjan K. al vroegtijdig het veld ruimen nadat hij een blessure opliep aan zijn hamstring. Mark kwam hem vervangen.

De eerste helft verliep vloeiend qua spel, maar wat minder qua scoren. We kwamen zeker tot 6 stuks 100% kansen maar geen enkele keer werd met overtuiging de trekker overgehaald. Jan, Marcel vd H., Victor en Bert hadden allemaal het vizier niet op scherp staan en de mooiste kansen werden om zeep geholpen. Aan de andere kant moest Arthur 3x handelend optreden in een 1 tegen 1 situatie en steeds was hij de winnaar van deze duels. Het bleef dus wel oppassen voor de counters van UDI. De rust werd gehaald met de 1-0 voorsprong op zak en na de ranja mochten Marcel Moerkerk en Dorus hun opwachting maken. Zij kwamen in plaats van Marcel van den Heuvel en Twan School.

Met Corvin centraal achterin, Marcel M. op rechtsback en Dorus linkshalf werd de tweede helft begonnen en al snel bleek Dorus wel scherp te zijn. Uit de eerste de beste aanval scoorde hij beheerst in de rechter benedenhoek de 2-0. Er werd zeer doelgericht gespeeld, maar de UDI-doelman pareerde nog vele inzetten, of we verspeelde de bal op het moment-supreme. Toch viel ook de 3-0 weer op een gunstig moment. UDI begon juist wat meer aan te dringen en na enkele UDI-corners kwamen we er snel uit over links. De voorzet was prima en ook de afronding goed. De 3-0 gaf weer meer zelfvertrouwen en vanaf dit moment was het alleen nog DAW wat heerste. Een mooie aanval over diverse schijven kwam via de kaats bij Bert terecht. Hij zag van een meter of 16 zijn kans schoon en schoot fraai de bal half-hoog achter de verbouwereerde UDI-doelman die geheel kansloos was; 4-0. Het gas werd wat teruggenomen en het spel vertraagde ook, dus kreeg UDI wederom het gevoel dat er misschien wel een doelpuntje inzat. Maar de verdediging stond zijn mannetje en de doelman had nog wat goed te maken. Uit een fraaie uittrap van hem kon Dorus de bal over de doelman van UDI lobben. Hij deed dit zo zuiver dat de bal perfect in het doel verdween; 5-0.

Het slotakkoord was voor Victor. Op onnavolgbare wijze maakte hij zich vrij van zijn tegenstanders en stift hij de bal in de verre bovenhoek. Dat de bal onderweg nog door 3 man van UDI van richting werd veranderd, doet daar verder niets aan af. De eindstand kon worden genoteerd: 6-0. Een mooie uitslag tegen een sportieve tegenstander en de wetenschap dat we volgende week tegen Odiliapeel voldoende scorend vermogen in de ploeg hebben….