Op deze zonnige zondagmiddag werd er afgereisd naar het verre Siebengewald, niet ver van de duitse grens. Voordat de reis begon, konden we nog getuige zijn van het verdiend behaalde kampioenschap van DAW 2. Proficiat nogmaals!
Doel van DAW 1 was om de punten mee naar Schaijk terug te nemen om zodoende dichterbij een plek in de nacompetitie te komen. Stormvogels vocht voor hun laatste kans om niet te degraderen.

De les uit de vorige wedstrijd tegen Hapse Boys, te slap starten, werd ter harte genomen en DAW begon fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde in de 8ste minuut in een vrije trap (overtreding op Rens Wijnakker) voor DAW op 18 meter voor de goal. Bas v/d Ven schiet geweldig in, maar via de paal en de rug van de keeper kan dezelfde keeper (met enig fortuin) de bal weer oprapen. 2 minuten later een volgende aanval van DAW. Brian Peters schiet op de paal en Dennis Kappen kan de rebound verzilveren: 1 – 0 voor DAW. Zo volgen er nog een aantal kansen (o.a. Dirk v/d Hoogen en Dennis Kappen ), deze worden echter niet gepromoveerd tot doelpunt.

Dan volgt de eerste aanval van Stormvogels. Een diepe bal van achteruit wordt opgepikt door Niels de Bruin. Hij weet 2 verdedigers uit te kappen en schiet de bal binnenkant paal binnen. Stand 1-1. Niet lang daarna, in de 29ste min, wordt er achterin niet kordaat genoeg ingegrepen. Een schot van een aanvaller van Stormvogels kan Sylvester Rodriquez ternauwernood naast tikken. In het laatste kwartier van de 1ste helft zijn er nog 3 goede kansen te noteren voor DAW. Dennis Kappen komt door aan de rechterzijde, kapt zijn tegenstander uit en schiet, vrijstaand voor de keeper, met links voorlangs het doel. Iets daarna combineert Dirk v/d Hoogen met Dennis en Dirk komt vrij voor de goede keeper van Stormvogels. Deze komt wederom als winnaar uit een duel. Als laatste wapenfeit van DAW, een aanval over links, Dirk stuit op de keeper, de terugkomende bal weet Rens niet af te werken. De scheids fluit dan voor de rust. Veel kansen voor DAW, bijna geen voor Stormvogels. Ruststand 1 – 1

In de 2de helft was het spelpeil van DAW een stuk minder. Er werd teveel gelopen met de bal en dit resulteerde vaak in balverlies. Stormvogels had echter niet de kwaliteit om hier hun voordeel mee te doen. Het was DAW, dat toch nog een aantal aardige mogelijkheden bij elkaar voetbalde in de 2de helft. Net na de thee, knalt Dirk v/d Hoogen net over het doel. In de 57ste min kopt Robbert Knipping op de lat. De terugkomende bal komt via Robbert bij Dennis, die scoort, maar helaas vanuit buitenspelpositie.

In de 70ste minuut wordt Dennis vrijgespeeld, zijn schot beland op de paal. Dan 7 minuten voor tijd, een gevaarlijk moment voor het DAW doel. Wederom Niels de Bruin komt op rechts door en alleen voor Sylvester weet hij niet tot scoren te komen. Deze weet met 1 hand redding te brengen op zijn boogschot. Krap 1 minuur later volgt er de opluchting voor DAW. Na een individuele aktie van Brian Peters (aan de buitenkant voorbij zijn directe tegenstander) komt hij schuin rechts voor het doel. Met een snoeihard schot in de verre hoek weet hij DAW op een 2-1 voorsprong te brengen. In de laatste minuten komt DAW niet echt meer in de problemen. Het slotakkoord is voor de ingevallen A-speler Mark Raaijmakers. Na een mooie diepe bal van Bas v/d Ven weet Mark net niet te scoren. Zijn schot gaat rakelings over het doel. Niet lang daarna fluit de goed leidende scheidrechter voor het eindsignaal. De 3 punten kunnen mee naar Schaijk.

Volgende week maandag!!! ( 2de paasdag ) staat de 20ste wedstrijd van de competitie op de planning: DAW – Estria  (aanvang 14.30 uur).