• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
De heren van Assistent trainer Markos van den Bogaert verzamelden zich voor het houten hekwerk onder het afdak van de kantine. Dit hekwerk, eerlijk gezegd wel toe aan een likje verf, werd omringd door sierlijke voetballers. Torro voelde zich als een ware Andries Jonker die de leiding vlak voor het verstrijken van de competitie het roer in handen kreeg. TOTDAT daar Pauw en Witteman van DAW 5 aankwamen. De Kuijper en de Vis. De fundamentele en tactische basis voor 3 punten, waardoor Torro zijn krachten kon sparen voor de 90 minuten tegen de rossoneri uit Herpen!

Unibet had de quote van deze Schaijkse Grizzlies omlaag gebracht naar een povere 1.35 want wist hoe laat het was. Das funfde heeft namelijk in 3 derby wedstrijden met Herpen en de Reek 9 punten binnen gehengeld met een doelsaldo van 14 voor en 1 tegen. Dan witte zat!
Rob ‘zoutwater-krab’ Kuijpers begon met een toch wat aangetaste selectie: De Neel was Gespert! Wegens commentaar op de leiding een dag of 10 geleden tegen de Diaz-Vega van Herpinia, en kon daar inrukken met 2 gelbe karte! De schorsing ging nu pas in wegen staking bij de TNT. Nel Topshutser van den Bogaert had eerder die dag zijn truukjes in Geffen laten zien in een do-or-die-wedstrijd voor vrienden van 't zuvende (yes; nog de hartelijke dank van de technische en medische staf van DAW7! red.). Echter werd Nel daar opgelaaien, zoals Gatusso in z'n beste tijd de tuin in San Siro omschoffelde, en was dus niet meer inzetbaar. Und Das Tormachien, and co-writer of some DAW 5 adventures based upon true stories was in slaap gevallen op de wc tijdens het spelen van Angry Birds op zijn Iphone 4 en mede hierdoor ruim 20 minuten te laat. En dat pikte de Julius Jaspers van het 5e niet!  Benched! Al was het al omdat er van de 8-0 tegen de Reek geen verslag is geschreven. 

DAW 5 begon goed, stond goed. Paultje Scholes-Heurkens regelde de defense. Opa was topfit, en ook de Lukano’s hadden een extra scheerlaag onder de schoentjes gemonteerd. DAW schakelde van de vertrouwde 4-4-2 naar de aanvallende 3-4-3. En sambavoetbal was het gevolg. Tikkie takkie voetbal op de nepmat van DAW leidde tot 3 dot van een kansen. Met Bult in de hoofdrol gingen enkele kansen op 't laatste nippertje toch nog verloren. Maaar zoals z'n Scania een ook pas in Duitsland op stoom komt, zo ook z'n jockey. De 1-0 volgde snel na de kansenregen. Het was El Torro, de man van de Spaanse Costas, die el classico part 4, opende met een schuiver. DAW drukte door en het was d'n Botrans zelf die 'm ekkes doortrok. De keeper trapte in zn lichaamsbeweging en de bal gleed langs de paal binnen. Pa Vos keek en zag dat het goed was. Met 2-0 smaakt de thee altijd wat beter. De roddel gaat dat men Pickwick thee krijgt als je voorstaat maar oweee als ge achter staat in eigen huis, dan is het zelf de thee bladeren malen!

De Lukanos hadden een high tea georganiseerd door Gilette. En deze Mach-3’s onder de scheermessen mochten niet ontbreken en verlieten de Batavia met opgeheven hoofd. In tegenstelling tot Das Tormachien, die al op de duikplank van de piratenboot geboeid stond en klaar was om af te gevoerd te worden richting de nurse-sharks werd op het laatste moment toch nog aan boord gehaald door de Daniel Ocean, van de DAW eleven. De parel van Paderborn zou deze kans niet onbenut laten.

De Rossoneri kwamen na de rust snel op de 2-1. Maar meer dan een sparteling was het niet. De DAW trein denderde door en wie geen kaartje had, kon tevoet. 3-1 werd het door Mark ‘de Quarter pounder’ van het 5e. En hier zou het niet bij blijven. De 4-1 van wederom Red Bull Markos was niet veel later ook een feit. En toen was daar de 5-1. De comeback-kid, Het Orakel uit Augsburg, de man die via de Emtee z'n eigen heeft opgewerkt tot domain administrator der Expirements, de man die al stiekem fluistert over een rentree naar 4, die met zijn goal de slogan van Apple waarmaakte: thinner, lighter, faster (zijn conditie vergeleken met voor de winterstop!)….  Aber naturlich es ist Das Tormachien! Gratuliere mit das wonderschones tor! Een intikker waar zelfs de spijkers op de tribune nog nie voor krom gaan hangen, maar hij telt.

DAW 5 na de winterstop de revelatie in de 5e reserve klasse met 15 punten uit 6 wedstrijden, bivakeert nu op Medal Plaza, the bronze spot! Het zou mooi zijn dit vol te houden. Met nog een paar krakers voor de boeg.
Komende donderdag thuis tegen Heesch, en als we winnen trakteert de Kuijper op een zakje Lays….  Het zou zo maar een jel kunnen zijn. Maar gelukkig hebben wij Poëet Mark ‘duimelot’ van de Bogaert, die schud wel weer iets uit z'n mouw…toch?
Tagged under Senioren