Op deze zonovergoten Tweede Paasdag speelde DAW tegen het reeds gedegradeerde Estria uit Escharen. DAW miste nogal wat spelers door blessures, maar toch stond er weer een representatief elftal in het veld.

In het eerste bedrijf had de ploeg van Jurgen van Wanrooij veel balbezit tegen een tegenstander die niet naar D’n Heuvel was gekomen om te voetballen. Tegen de compact spelende ploeg was het voor DAW echter lastig om kansen te creeëren. Een schot van Mike van Son en kopballen van Dennis Kappen en Robbert Knipping, meer wapenfeiten waren er niet te melden in de eerste 45 minuten.

In het tweede bedrijf werd het voor DAW allemaal wat makkelijker. Estria bleek conditioneel minder te zijn dan de Schaijkse ploeg, waardoor wat meer kansen werden weggegeven. Hier maakte de DAW in de 53e minuut dankbaar gebruik van. Dennis Kappen kopte een bal door waardoor Mike van Son alleen op de doelman afging. Het bleek een koud kunstje voor Mike: 1-0.  Wel moet gezegd worden dat aan het doelpunt een luchtje van buitenspel hing. Estria probeerde wat terug te doen en in de 54e minuut kreeg het zowaar (de enige serieuze kans van de wedstrijd) de mogelijkheid om gelijk te maken:  Bart Cruysen schoot voorlangs het doel van Sylvester Rodrigues. In de daarop volgende fase kreeg DAW de kans om de wedstrijd te beslissen. Brian Peters vond de keeper op zijn weg na een schot in de korte hoek. Enkele minuten later een fantastische uithaal van Dennis Kappen die tenauwernood door de Eschaarse doelman uit het doel werd geranseld. Een kwartier voor tijd betrad Ron Appelhof het veld. Een verse, frisse kracht, wat de ploeg zichtbaar goed deed. In de fase waarin hij meedeed, wist hij drie kansen te creëeren. De eerste werd, na een mooie individuele actie, relatief eenvoudig door de keeper gepareerd. Bij de tweede poging vond hij de keeper weer op zijn weg, nadat deze fantatisch wist te redden. Bij de derde actie was het wel raak. Een kopbal van Rob Vijnmans viel over de verdediging van Estria heen. Ron ging alleen op de doelman af en wist de 2-0 te maken.

Een overwinning waarmee DAW een plek in de nacompetitie veilig wist te stellen. DAW speelt nog twee wedstrijden in de reguliere competitie. De eerste is volgende week zondag tegen Schadewijk. Aanvang 14.30 uur op sportpark De Neervelden.