Update dinsdag 10 mei: van deze wedstrijd zijn foto's gemaakt door dhr. Bert van Berkum. Deze zijn hier te bekijken.

Dan het verslag: DAW trad aan voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Olympia'18 uit Boxmeer. DAW was al verzekerd van het spelen van nacompetitie. Olympia maakte, in ieder geval bij een zege, ook een goede kans om het toetje na de reguliere competitie te bereiken. Daarvoor was het wel afhankelijk van concurrent Milsbeek.

Reeds in de 8 ste minuut was er het eerste kans(je) voor DAW. Een kopbal van Mike van Son komt in de handen van de keeper terecht. Een paar minuten later zet Dirk van den Hoogen goed door. Zijn schot gaat echter net voorlangs. In de 13de minuut passt Bas v/d Ven op Brian Peters aan de linkerkant. Brian trekt naar binnen en haalt hard uit, de keeper kan echter redding brengen.

Dan in de 20ste minuut een directe vrije trap voor Olympia op 30 mtr recht voor het DAW doel. Deze wordt snoeihard door Peter v/d Ligt van Olympia in het kruis van het doel geknald: 0-1. Niet veel later komt het antwoord van DAW. Een indraaiende vrije trap van Bas v/d Ven kan net niet afgemaakt worden door Rob Vijnmans. Rens Wijnakker is er echter als de kippen bij om de rebound in het doel te werken: 1-1. Vlak voor het rustsignaal krijgt Olympia nog een goede mogelijkheid. Een vrije trap vanaf rechts wordt door Tom Albers geraakt. Zijn inzet gaat ternauwernood via Maikel van Orsouw over het DAW-doel.

Gezien de ruststand bij Montagnards – Milsbeek ( 3- 0 ) zou 1 punt voldoende zijn voor Olympia om de nacompetitie te bereiken.
Dit leverde in de 2de helft een wat behoudender spelend Olympia op. Er komen echter toch nog een aantal kansen/mogelijkheden in voor beide teams.

Allereerst komt Dirk net een teenlengte tekort om een kopbal van Rens in te kunnen tikken. Iets verder in de 2de helft (de 70ste min) verdwijnt een halve omhaal van Peter v/d Ligt 1 meter naast het DAW-doel. Iets later komt een vrije trap van Rens Wijnakker op het hoofd van Mike van Son. Zijn doorkopbal bereikt Dennis Kappen, die de bal net niet in het doel (tegen buitenkant paal) krijgt. In de 80ste minuut een vlot lopende combinatie tussen Dirk v/d Hoogen en Mike van Son. Eerst genoemde brengt Dennis Kappen in stelling en deze weet in 2de instantie te scoren. Het doelpunt wordt echter wegens buitenspel afgekeurd. Krap 5 minuten later weet Brian Peters na een goede combinatie met Rens Wijnakker het strafschopgebied van Olympia binnen te komen. Hij schuift af op Dennis Kappen. Zijn inzet gaat echter over het doel. In de 88ste minuut eenzelfde situatie voor het DAW-doel. Ook deze inzet van Douwe Zwaan gaat hoog over.

De scheidsrechter fluit na 95 minuten voor het einde. Olympia'18 heeft waarschijnlijk de nacompetitie bereikt (maar zal echter nog wel afhankelijk zijn van de uitspraak over een lopende strafzaak n.a.v. een eerdere competitiewedstrijd). DAW opent a.s. zondag 15 mei de nacompetitie tegen EVVC uit Vinkel (de voormalige ploeg van DAW-trainer Jurgen van Wanrooij).