Donderdagavond 26 mei trad DAW aan tegen EVVC uit Vinkel. De eerste wedstrijd van de 2de ronde van de nacompetitie voor promotie naar de 3de klasse. Aangezien EVVC 2 keer overtuigend Montagnards weggezet had in de 1ste ronde, werd er een “heet” avondje verwacht in Vinkel.

Echt heet is het avondje niet geworden. Beide teams konden niet echt een stempel op de wedstrijd drukken. Toch komt DAW in de 8ste minuut op achterstand. Na een wat gemakkelijk gegeven vrije trap aan de linkerkant, komt Pim van der Doelen aan de bal, hij draait zich vrij en schiet met links op het DAW-doel. De bal stuitert voor Sylvester Rodriques op, waardoor hij de hand niet voldoende achter de bal krijgt: 1-0 voor EVVC.

Niet veel later verwerkt DAW een ingooi niet goed. De daaropvolgende voorzet wordt door Huub van Santvoort net niet ingekopt. DAW was niet de mindere, maar had toch een aantal momenten waarop men niet scherp genoeg was (zowel verdedigend als aanvallend). Dit uitte zich ook in een aantal kansjes/mogelijkheden voor DAW, waarbij men net tekort kwam. Een voorzet van Brian Peters kan net niet binnengetikt worden door Dirk van den Hoogen. Een gevaarlijke vrije trap van Tom den Ouden kan Rob Vijnmans net niet inkoppen. Zowel Tom en Brian zijn net iets te laat om de keeper van Vinkel te passeren. De enige kans, die EVVC in de 1ste helft nog krijgt is in de 36ste minuut. Na wederom een slechte ingooi, kan EVVC vanuit een voorzet gevaar brengen. De voorzet wordt nog weggetikt door Sylvester. In de rebound knalt Hein van der Doelen rakelings naast. Ruststand 1-0

In de 2de helft in eerste instantie eenzelfde spelbeeld. Er zijn kansen aan beide zijden. In de 48ste minuut trapt Hein van der Doelen een vrije trap wederom rakelings naast het doel van DAW. Iets later een schot van Pim van der Doelen, waarop Sylvester redding kan brengen. In de 52ste minuut kan de keeper van Vinkel ternauwernood een inzet van Brian Peters tot corner verwerken. Een paar minuten verder: een diepe bal van Bas van der Ven op Dirk van den Hoogen. Dirk gaat goed door en zijn inzet gaat net over de kruising.
In de 60ste minuut komt EVVC op een 2-0 voorsprong. Een voorzet vanaf links wordt door Huub van Santvoort bij de 2de paal ingekopt.
Krap 10 minuten later fluit de scheidsrechter voor een penalty voor DAW. Brian Peters wordt na een passje van de ingevallen Jeroen van Dijk in de rug geduwd binnen het 16-meter gebied. Helaas weet Sylvester deze keer geen raad met dit buitenkansje. Zijn tegenpool in het doel van EVVC weet zijn inzet te keren.

Echter: vanaf dat moment recht DAW de rug. In de 72ste minuut wordt een door EVVC weggewerkte hoekschop door Jeroen van Dijk ingeschoten. Deze wordt door een verdediger weer tot hoekschop verwerkt. De hoekschop wordt door Tom den Ouden perfect voor het doel geslingerd. De ingevallen Rik Willems (na 4 weken blessureleed) staat ter plekke om vanaf 6 meter binnen te koppen: 2-1. Net 10 minuten later tast de keeper van EVVC, Roel van den Berg, geweldig mis op een vrije trap van Tom den Ouden. Wederom Rik Willems is er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te tikken. In de 88ste minuut gaat een inzet van Robert Knipping via een verdediger net naast. Na ongeveer 95 minuten fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal. Eindstand 2-2

Al met al, toch nog een goede  uitgangspostie  om de finale op Hemelvaartsdag te kunnen halen. Dit zal dan wel  aanstaande zondag 29 mei afgedwongen moeten worden in de thuiswedstrijd. Aanvang 14.30. Wij rekenen wederom op ieders steun!