Op dezemooie herfstzondag ging DAW op bezoek bij HBV uit Beers. Deze wisten lang in de slipstream van koploper DAW te blijven, maar door het verlies van 2 weken geleden was de achterstand tot 5 punten opgelopen. Desalniettemin een topper: De 1ste tegen de 3de op de ranglijst.

Toch was hier niet veel van te merken in de wedstrijd. DAW heerste vanaf minuut 1 en dit resulteerde meteen in een kans voor Mark Raaijmakers na goed voorbereidend werk van Niels de Groot. Niet lang daarna ( 11de min ) het begin van de Brian Peters show. Brian wordt op 40 mtr van de goal aangespeeld door Jeroen van Dijk, passeert zijn tegenstander en haalt snoeihard uit. 0 -1 voor DAW. Iets later kan, na een voorzet van Brian, Mark Raaijmakers net niet binnen tikken. Hij staat net iets te ver voor de bal. In de 22ste minuut een prachtige diepe pass van Bas vd Ven op Brian. Zijn lob verdwijnt over de uitkomende keeper in het doel. 0 -2 voor DAW. Er volgen nog verschillende goede kansen voor DAW, maar Robbert Knipping (een kopbal die miraculeus door de keeper van HBV gered wordt en een scho ) en Mark Raaijmakers weten het net net niet te vinden. HBV weet in deze 1ste helft 1x dreigend voor Rik v/d Linden op te duiken. Deze weet echter de 1 tegen 1 situatie te winnen. Als slotakkoord van de 1ste helft gooit Brian er nog een soloaktie uit. Hij passeert een aantal tegenstanders en schuift de bal beheerst onder de keeper door, een glaszuivere hattrick. 0-3 voor DAW en dit is niet geflatteerd.

De 2de helft heeft DAW dezelfde intenties: voetballen om de voorsprong uit te breiden en tevens ook de nul houden. Het spel gaat wat meer op en neer. Een diepe bal van HBV wordt in de 59ste min door de DAW verdediging niet goed beoordeeld. Rik Willems maakt een kleine overtreding op de doorkomende spits. Het fluitsignaal volgt en Rik Willems moet met rood het veld verlaten. De toegekende vrije trap wordt in 2de instantie door Teun Cuppen uit de rebound binnen geschoten . Wie nu gedacht zou hebben, dat HBV de duimschroeven aan ging draaien kwam bedrogen uit. HBV kon of wilde niet en DAW kon met 10 man relatief gemakkelijk overeind blijven. In de 79ste minuut werd de voorsprong zelfs verder uitgebreid. Rik vd Linden trapte een bal ver uit, de bal wordt niet goed beoordeeld door de verdediging van HBV en de ingevallen Devi Appelhof is eerder bij de bal dan de keeper. Zijn bekeken schuiver betekent 1-4. In de blessuretijd brengt Robbert Knipping de einduitslag op het bord. Door een pass van Bas komt hij oog in oog met de keeper en met een lob verschalkt hij deze. Eindstand 1 – 5.

Koppositie behouden en de nummer 2 (Venhorst) speelde gelijk tegen Handel. Volgende week:de uitwedstrijd tegen Venhorst: aanvang 14.30 uur.