De wedstrijden uit tegen Erp behoren niet tot onze favorieten. Het veld is van een heel oud kunstgras, en voelt aan als een betonnen vloer en de vaste scheids is om het maar zacht uit te drukken niet echt op onze hand. Wat schetst onze verbazing dat we afgelopen zaterdag plotseling op het hoofdveld mochten spelen; op echt gras. En als kersje op de taart; we hadden een andere scheids......!!

Vreugdevol begonnen wij dus aan deze altijd lastige uitwedstrijd, want laten we eerlijk zijn, Erp heeft ook nog eens een prima voetballend zaterdagteam. De eerste minuten begonnen aftastend, maar al snel bleken we in een prima vorm te steken en met Ton van Tuyl op het middenveld zetten we de wedstrijd al snel naar onze hand. De eerste helft bleef het kansen regenen, alleen bleek het heel moeilijk om te scoren. Diverse keren kregen we de mogelijkheid om de openingsgoal te maken, maar het vizier stond niet op scherp en de doelman wist met het nodige kunst- en vliegwerk zijn doel schoon te houden.

Erp wist er maar mondjesmaat uit te komen, en de toch behendige spitsen van Erp lagen strak aan de ketting bij Mark, Corvin en Gertjan K. terwijl Erk van de Venne de regie stevig in handen had. Echte kansen kreeg Erp dan ook niet in die eerste helft en een enkele bal die bij Arthur in de buurt kwam, was gemakkelijk op te rapen.

Aan de andere kant werd de verdediging van Erp flink op de proef gesteld. Met vroeg afjagen en snel omschakelen ontstonden de mooiste kansen, maar Jan, Henri en Bert kregen het leder maar niet tegen de touwen. Jammer van zovele open (100%) kansen, want eigenlijk hadden we met een doelpuntje of vier, vijf in ons voordeel moeten gaan rusten. Het bleef nu 0-0.

In de rust 1 wijziging, Marco kwam erin voor Marcel M. en ging de linkshalf positie bekleden. Ons aanvalsspel leed er zeker niet onder en het was wachten op de eerste goal. Die leek diverse keren in de maak, maar werd ook evenzoveel keren gemist. Jan stond oog in oog met de keeper op een metertje of 7 van de goal, maar wist de bal toch langs te schieten. Marcel vd H. mikte in volle duikvlucht de bal ook naast en sommigen voerden het combinatie-spel te ver door ipv een goed gemikt schot te lossen....

Er leek een oplossing te komen toen Marcel hard onderuit getikt werd in het strafschopgebied, maar de scheids wuifde de toe te kennen penalty resoluut weg. Aan de andere kant werd bij een normale schouderduw een onterechte vrije trap toegekend aan Erp. Op de rand van ons strafschopgebied. Was deze scheids ook een beetje de weg kwijt????

Het missen van zovele kansen en het gevoelde onrecht bracht ons even van ons stuk en Erp rook de laatste 10 minuten nog bloed.
Zij zetten in op de aanval en Arthur moest meerdere malen redding brengen om überhaubt een puntje mee naar Schaijk te kunnen nemen. De laatste kansjes waren weer voor ons, maar het vertrouwen ontbrak om deze wel goed af te ronden.

Helaas, wij hadden de winst in onze handen, maar deze ontglipte ons vanwege een gebrek aan scherpte. Maar het spel oogde vele malen beter als de afgelopen weken, en dat geeft de burger weer moed.