• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
6 November, uit tegen SDDL. Het beloofde een moeilijke wedstrijd te worden voor ons want SDDL staat eerste in de ranglijst. Toch hadden we er vertrouwen in en gingen we er vol goede moed naar toe. Eenmaal aangekomen moesten we de sleutel halen voor het kleedlokaal, en ja hoor je raad het natuurlijk al we moesten weer geld betalen. Maar goed, gelukkig hadden er mensen een goedgevulde portemonnee bij om daarna weer de 3e helft uit te zitten in de DAW kantine.

Na de warming-up en het betalen van het kleedkamersleutelgeld konden we aan de wedstrijd beginnen. SDDL begon erg sterk en hadden in het begin van de wedstrijd al verschillende kansen. De verdediging stond niet stevig en de goede spits kwam er elke keer doorheen. Het werd ook al gauw 1-0 voor SDDL. DAW was nog aan het balen van dit tegendoelpunt terwijl SDDL zich al weer bezig hield met de volgende kans, deze benutte ze ook en het werd 2-0. Lies-An had inmiddels de blauwe wonder blare pleisters opgedaan en kwam weer het veld in nadat Pleun ‘aka’ de Vos geblesseerd uit het veld ging. De verdediging werd goed aangepakt en stond beter de voetballen. Hierdoor kreeg DAW ook meer kansen en werden er een paar goede acties voorin gemaakt. De bal werd opgebouwd aan de rechterkant en werd gepasst naar Anke en die maakte een mooie actie en stuurde Renske naar de rechterhoek, Renske was erg alert en spurtte naar de bal toe, gaf een voorzet maar helaas kon Lennie deze bal niet in het netje schieten. SDDL counterde, de bal werd naar de hoek gestuurd en de verdediging stond op scherp, de bal werd voorgegeven en deze voorzet werd fenomenaal afgemaakt! 3-0 voor SDDL.. er zit alleen wel een klein minpuntje aan.. Kristel was degene die deze goal fenomenaal afmaakte.. maar zo zie je maar weer, een eigen doelpunt kan de beste overkomen!

Al onze mondjes waren droog en hadden wel zin in wat vocht. Nou er stonden ook bekertjes met vocht in de kleedkamer, (die we met een sleutel ter waarde van 10 euro open gemaakt hadden) maar daar was ook alles mee gezegd. Wat was het nou eigenlijk? Thee? Ijsthee? Ranja? Groene ranja? Bruine ranja? Koude koffie? Oud bruin bier? KOUWE BUT? Geen idee! Maar hier zaten helaas geen toverkrachten in.. Wel in de bidon met water van Pleun want die was weer topfit. Ook Scarlett ‘Blondie’ was van plan even haar beentjes op en neer te laten gaan. In de eerste helft was er ook al weer gewisseld want toen kam Leonie, ‘cleo’  aka ‘clio’ het veld bestormen. Weer met een frisse start de 2e helft in. Maar zoals ik al zei zaten er helaas geen toverkrachten in die smurrie want SDDL maakte al gauw de 4-0. Toch werd DAW een beetje wakker geschud en ze begonnen steeds beter te voetballen. DAW kreeg geen kansen maar deze werden niet afgemaakt. Er werd zelfs over geschoten op open goal.. ik zal geen namen noemen hé Lennie! We maakten het SDDL toch steeds moeilijk, of maakte zij het zichzelf nou gewoon moeilijk? Onze hoop van de Schaijkse heuvel, tijger Sanne (die overigens voor Achilles niet te koop is), stond SDDL meerdere malen in de weg. Zo hielden we nog redelijk stand. We bleven rond dobberen over het veld, en kregen nog een aantal kansen. We waren dus niet geheel KANSloos.. Toch was wel overduidelijk te zien dat SDDL de bovenliggende ploeg was. Na nog wat aanvallen maakte ze nog de 5-0 en ook al gauw volgde de 6-0. De uitstand bleek uiteindelijk 7-0 te zijn, heb ik iets gemist? Geen idee! Maar ja, 7-0 verloren dus.. Namens mijzelf, als een van de schrijfsters, wil ik ff mijn complimenten geven aan iedereen die deze wedstrijd mee gespeeld heeft. Wat een vechterslust en werklust, in een woord: Trots! Ons 3e komt er wel, niet alleen de 1e en de 2e helft, maar ook de 3e helft wordt altijd weer goed afgerond.

Volgende week spelen we thuis tegen Gassel DA1, ook een van de clubs die in de top 3 staan. Dus worden het zware weken voor ons, maar met deze werklust komen wij er wel, en anders redden wij ons gewoon in de 3e helft! ‘’Zonder winnen, smaakt de drank ook goed’’, zijn de oude maar vertrouwde woorden van to(b)pcoach Mieke!
Tagged under Dames