Het DAW zaterdagteam mag een laatste voetbalgevecht aangaan voordat de winterstop invalt en Keldonk (uit) is onze sparringpartner.
Op de site van Keldonk stond dat we om 17.00 uur mochten ballen, dus we waren netjes om 16.30 uur aanwezig. Dat was volgens diverse Keldonkenaren niet juist; er zou om 16.30 uur afgetrapt moeten worden. Vandaar dat we zo goed als zonder warming-up moesten aantreden. Omdat bij ons de jaren tegenwoordig steeds meer gaan tellen, verliep het begin van de wedstrijd dus ook enigszins stroef. En dit ook nog eens op een zojuist "geprikt" veld waar een berg wit zand op was gekieperd. Het leek wel een zandbak.... Maar naarmate de eerste minuten verstreken kregen we steeds meer grip op de wedstrijd.

Hoewel Keldonk ons probeerde te pijnigen met wat korte aanvallen en counters, werden we steeds meer de bovenliggende partij en ontstonden de eerste kansen en kansjes. Viktor was een paar keer dichtbij en ook Jan kreeg mooie kansen. Vooral Rene en Jan waren een constante plaag voor hun tegenstanders en speelden een puike eerste helft. Er werden ook nog twee doelpunten afgekeurd; 1x vanwege vermeend buitenspel, en 1x vanwege een bal die over de achterlijn was geweest. Toch kwamen we via een mooie aanval aan een voorsprong en het was Rene die deze prima afrondde.
Lang mochten we niet genieten van onze voorsprong. Een mislukte spelhervatting (achterbal) kwam terecht bij een speler van Keldonk, die stevig uithaalde. Arthur redde in eerste instantie prima, maar was kansloos op de rebound: 1-1. In deze periode zette Keldonk aan en dacht nog een treffer te kunnen forceren, maar zoals wel vaker valt dan de goal aan de andere kant. Ook bij hen een mislukt genomen achterbal. Deze kwam strak op het voorhoofd van Jan, en het was Viktor die de bal direct in de goal deponeerde: 1-2!! Met deze stand mochten we gaan rusten. In de rust de schade maar eens opgenomen. Twan was al uitgevallen met een lichte blessure (hij werd vervangen door Mark) en Jan gaf aan dat zijn achillespees op knappen stond. Hij wilde dus liever niet verder. Geen probleem, Marcel Moerkerk stond al te trappelen.... Twan bleef toch nog even stand-bye voor eventuele noodgevallen.

De tweede helft verliep totaal anders. Het leek alsof bij ons de organisatie weg was en Keldonk zette een tandje bij. Toch golfde het spel nog steeds op en neer, maar deze keer was Keldonk de wat sterkere. Er ontstond een enorm gat tussen onze verdediging en het middenveld en het was alle hens aan dek. Het laatste kwartier kwam inmiddels wel in zicht..... Een goede onderschepping van Arthur resulteerde in een lange uittrap waarop de gehele achterhoede van Keldonk zich verkeek. Maar niet de slimme Erik van der Venne. Hij zag de ruimte en met een prachtige lob over 25 meter verschalkte hij de keeper: 1-3!! De laatste 10 minuten waren een schiettent, maar dan wel aan onze kant. De verdediging wist zich geen raad meer met het overtal aan Keldonkenaren die zich allemaal op de aanval gooide en het was aan Arthur te danken dat we niet werden overlopen. Zo'n 7 a 8 één op één situaties wist hij te keren, en ook nog eens meestal klemvast.

Inmiddels moesten we de rest ook nog eens uitspelen zonder Rene, die een hamstringblessure opliep bij een sprint in de diepte.
Twan kwam er nog even voor hem in, om toch met 11 man door te kunnen spelen.
Ondanks het goede keeperswerk viel er toch nog een tegendoelpunt. In een scrimmage kon de bal binnengetikt worden: 2-3.
Keldonk geloofde er nog in en zette alles op alles. Hun linksbuiten nam dit wel heel letterlijk en ging eerst Johan en daarna Paul met grof geweld te lijf.
De scheidsrechter maakte een prima beslissing en floot af voor het eind van de wedstrijd. Een minuut of 2 te vroeg maar wel een opstootje in de kiem gesmoord.

We mogen nou lekker ontspannen tijdens onze winterstop. Goed om de 'oude' spieren rust te gunnen en na de winter weer volle bak aan de gang te gaan....