• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
In de schaduw van het paradepaardje van de club, DAW 1, is er nog een ander seniorenteam dat bovenaan de ranglijst staat: ut zuvvende!
Na 14 wedstrijden gespeeld te hebben staan zij namelijk 3 punten los op runner-ups Festilent 5 en JVC Cuijk 8. De overige teams worden door deze 3 elftallen als kanonnenvoer gebruikt.

Aangezien er maar 10 teams in de klasse staan zijn, zijn er dus nog maar 4 wedstrijden te spelen, waarvan men beide concurrenten nog op bezoek krijgt in Schaijk.

Aanstaande zondag is de eerste clash: Festilent! En dit zal waarschijnlijk ook direct de belangrijkste worden. De buren uit Landerd beschikken over een zelfde soort spelers als 't zuvvende. Een solide verdediging, een frivool middenveld en scorende spitsen. In de uitwedstrijd was een gelijkspel misschien op zijn plaats geweest, het werd echter 0-1 door een rake kopbal van de dikke gomez!

De Zellanders willen wraak en zullen alles op alles zetten om de wedstrijd te winnen. Bij een gelijkspel valt het doek namelijk voor hen want dan gaat JVC ze voorbij en zal de titel tussen de Cuijkenaren en 't zuvvende gaan op 22 april!

Ut zuvvende is echter, gezien het mislopen van de titel vorig jaar, zeer gemotiveerd voor de derby van aanstaande zondag en wil gewoon elke wedstrijd winnen en geen tegendoelpunt incasseren. De verdediging is nog maar 7 keer gepasseerd en dat is te danken aan de vesting achterin onder leiding van Hans van Boxtel en Johan Tielemans. Het middenveld, waar al diverse spelers hun opwachting hebben mogen maken, is niet alleen een ondersteuning van de verdediging, het zorgt ook voor de aanvoer voor de aanvalslinie. Voorin lopen een paar gretige goaltjesdieven rond die er samen al 79 in hebben geprikt! OK, eerlijk gezegd, het gros van de tegenstanders is van een bedroevend nivo, maar dan nog is het een knap staaltje dat er iedere wedstrijd een gemotiveerde ploeg staat die wil winnen!

Zondag Festilent 5 dus. Het zal een hevige strijd gaan worden. Bij winst van ut zuvvende kan de eerste concurrent al worden doorgestreept! 10.00 uur sportparkĀ d'n Heuvel. Iedereen is van harte welkom! Mooi zal het voetbal niet zijn, spannend wel!

Tagged under Senioren