Deze 20ste ronde vd de competitie kon bestempeld worden als de “match after”. DAW is sinds vorige week onbereikbaar voor de concurrenten, dus kampioen, maar wil graag de competitie goed afsluiten. Tegenstander Venhorst had de punten nodig om in ieder geval de nacompetitie te bereiken en wilde graag revanche voor de ongelukkige en onverdiende nederlaag in Venhorst vorig jaar.

Er werd door beide ploegen zeer open gespeeld en dit resulteerde ook in vele kansen voor beide teams. Reeds in de 8ste minuut komt Dirk van den Hoogen vrij voor de keeper en wordt van achter neergelegd. Het fluitsignaal blijft echter uit. 10 minuten later verdwijnt een lob van Dirk net over het doel. Weer 2 minuten later kan een schot uit de draai van de Venhorstspits net tot corner verwerkt worden. In de volgende periode volgt kans op kans voor beide teams. DAWgoalie Rik v/d Linden treedt meerdere malen voortreffelijk op en aan de andere zijde kunnen Devi Appelhof en Geert Loeffen net het net niet vinden. Na een half uur spelen komt de bal bij Devi Appelhof in de zestien. Hij wordt gevloerd door zijn tegenstander en dit betekent penalty voor DAW. Bas v/d Ven schiet deze feilloos binnen: 1-0 voor DAW. Daarna weer meerdere kansen voor beide teams en weer ligt Rik in de weg en kan DAW zelf ook niet de bal in het Venhorstdoel krijgen. Vlak voor rust komt Venhorst toch nog op 1-1. Een ongevaarlijke voorzet wordt door Maikel van Orsouw ongelukkig in de rechterbovenhoek gekopt.

Venhorst begint beter aan de 2de helft en creeert een aantal kansen, die wederom door Rik v/d Linden onschadelijk gemaakt kunnen worden, soms met behulp van zijn verdediging (Maikel van Orsouw, Rik Willems, Jeroen van Dijk en Geert Loeffen) en 1x met hulp van de paal. Dan verdient DAW in de 61ste minuut een corner en uit deze corner volleert Robbert Knipping de 2-1 binnen. Een minuut later vloert de ingevallen Robbert Wingens de spit van Venhorst in de 16. De penalty wordt gestopt door de (deze dag) bijna onpasseerbare Rik v/d Linden. Ook de volgende goede kans voor Venhorst is een prooi voor Rik. DAW wordt dan sterker en sterker, mede door het goede invallen van Ron Appelhof en Hidde Huizenga. Uit een voorzet van Brian Peters knalt Hidde ineens net over het doel van de Venhorstgoalie. Niet veel later (in de 77ste minuut) kan een schot van Brian tot corner worden verwerkt en deze corner wordt door Rik Willems net langs gekopt. Enkele minuten later volgt de genadeklap voor Venhorst. Een aanval over het midden, Bas v/d Ven speelt prachtig Ron Appelhof aan, die zeer beheerst langs de keeper binnen schiet. In de 85ste minuut, misschien wel de mooiste goal van de dag. De voortreffelijk spelende Rob Vijnmans staat aan de basis van een aanval over Ron, Bas en Brian. Laatstgenoemde weet de bal zeer beheerst laag in de rechterbenedenhoek te schieten. 4-1 voor DAW. Al met al een wedstrijd, die alle kanten op had kunnen gaan, met goed spel van beide teams.

Volgende week 29 april, de eennalaatste wedstrijd van deze competitie, uit tegen Hapse Boys.

daw-venhorst_22_april_2012__4-1_026_tn

daw-venhorst_22_april_2012__4-1_044_tn

daw-venhorst_22_april_2012__4-1_046_tn

daw-venhorst_22_april_2012__4-1_054_tn