• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Sterren springen.... op zondag!  DAW 6 – Reek 2: 5-2

Wat is het toch heerlijk om op speeldag 1, je persoonlijke code, naam en voorletter te noteren, op dat iets wat te dunne velletje van de KNVB bij zowel: speler, aanvoerder als coach/trainer. En zeker als je beseft dat het hier om de derby il capitale ging tussen DAW 6 en de Reek deux.
Daar zittende tussen al die boekjes met pasjes en dan dat gouden boekje uit het kastje te mogen halen. De merci chocolaatjes stonden al te pronken, de borrelnootjes waren bijgevuld en de bastogne koekjes waren al voorverwarmd, zodat ze beter sopten.

Speler/aanvoerder/coach, jezelf die band om laten schuiven, je eigen als eerste op papier in de kerstboomformatie te noteren en dan ook nog het laatste woord hebben in de kleedkamer en de yel te mogen roepen…. Yes het is weer begonnen…..
Maar nu terug naar mijn huidige excentrieke schrijfstijl in plaats van deze Tormachine-achtige lectuur waarbij borst-klopgedrag kind aan huis is, waarbij zelfs King Kong van het empire state afdruipt.

Het 6e. Het team met de meeste Followers op de sociale netwerken van heel DAW.
Een nieuw seizoen, een nieuwe coach, een nieuwe wind door de groep. Een mix van jong, stijlvol, charismatisch, en sommige zelfs bovennatuurlijk (op t gebied van bierdrinken).
Sinds het 6e vorig jaar een haarlengte te kort kwam voor de Scudetto, is de bezem door de technische staf gehaald en is de selectie op cruciale plekken gewijzigd. De Honger van het 6e is nog groter als in de Hoorn van Afrika.  Deze mannen moeten de titel pakken..en wel nu, Sport 1 kwam onlangs met een nieuwe trailer op het nieuwe seizoen: The Hunger Games.

In de zomerstop heeft het technisch beleid van het 6e niet stilgezeten en zo werd Thijs 'the Aviator' van Leuken transfer vrij aangetrokken en werd Mark ‘El torro van de spaanse costas’ vd Bogaert in een euroknaller-deal geruild met het 5e. Overigens is de knoeperd ons daarvoor nog n blad jaeger verschuldigd. Last but definatly not least werd: Ralf 'the blind, the bad and the ugly' Albers aangetrokken om het doel te verdedigen. Na een drama seizoen, wilde good old Alber ook wel eens die titel ruiken.

Verder waren het de bekende namen die all over the world bedrukt werden op originele danwel nep shirts uit Thailand. Visschers, vd Linden, Peters, en ook de naam Kusters was dit jaar erg in trek met name in de Latijns Amerikaanse regionen. Niet vanwege de wat aangekomen blonde god van de familie, die overigens bijna een dvd stempelkaart vol heeft, maar dat ter zijde. Nee zn bruuke Tom 'Go weeeeest fur die BVB' Kusters was in de zomer overgekomen van willy's bunch. En dat zagen de fans oversea wel zitten. De Ausputzer  van de das sechste is een ware hit in zuid amerika, maar heeft na eigen zeggen al jaren een meid.




Ook op andere gebieden heeft het 6e zeeeker niet stilgezeten in de zomerstop:
Boer zoekt geen vrouw meer
Pampers verhoogt winstverwachting na 2e zoon vd bogaert
Bankier Vis deel zn spaarrekening in tweeen (hij trouwde),
Tim ‘coach af na drama seizoen’ vd Linden vist eindelijk voor het net in dn brij en kachelt vort wekelijks naar Afferden
Megus wordt globetrotter met werk in het land van de milka koe
Ralf Albers werd verwelkomt in het manhatten van Schaijk, (binnekort overigens houswearming voor het 6e daar)
en Stientje won een meter bier tijdens een potje latje trappen op het strand van Cherso.

Maar sommige dingen zijn zo mooi omdat ze gewoon zo zijn: Rosie achter de bar bij de raaf
Ruudje nog altijd Bosschenaar in hart en nieren ondaks 0 uit 4
en de andere vis gewoon de zomer hard doorwerken bij de non, waar n vakantiedag ieder jaar meer waard wordt.

Enfin…. 12 titanen hadden zich gemeld bij der neue coach NJF Visschers (winnaar 1e editie badjas) om de weg naar de scudetto via Pytagoras uit te stippelen. Voor de snelle rekenaars..11 spelers en unne vlagger…lekker zon begin.
Snel werd er met de technische man Verstegen geschakeld en was de 4-6 combinatie net zo solide als die dubbele blok ooit op de molengraaf. Bij geval van nood niet 112 bellen maar gewoon ekkes over da veld schreeken was de uitkomst van het toch wat soepele overleg.
Tijd om de kleedkamer op te zoeken…. Al bleek dat een hele uitdaging, na 20min buiten te hebben gestaan werd het 6e bij de A selectie onder de B selectie gestauwd om daar om te kleden.. zo gezegd zo gedaan.. hier trof oude vergane glorie elkaar en werd een traantje weggepikt. Vervolgens konden de titaten naar kleedhol 10 om daar de bivak op te slaan.
Na de warming up, die nogal wat asymetrisch verliep doordat er  met 5 elftallen op een veld ingelopen moest worden, keerde de Kings of the Hill, (doelend op sportpark dn heuvel) terug naar kleedkamer 10, echter had daar Grave 3 zichzelf in de tussentijd bijgezet, waardoor we van kastje naar de muur werden gestuurd.
Niet echt een ideale preperatie, maar zelfs onder de bouwstress van de nieuwe kantine deerde dat de titanen niet. Zij gingen zich melden in het wedstrijdsecretariaat voor een laatste toespraak en de rijmende jel.

Der spiel begon op het ouwe veld 2 en de reek mocht aftrappen.
Daw zat fel in de wedstrijd en de mannen in het blauw wit werden in principe direct onder druk gezet zoals dat heet. Na 10 min leverde dat de eerste kans op, wat meteen een goal werd! Ja het 6e was mes en messcherp dat reek zich al snee tijdens het lezen van de handleiding. Het was een steekpasje van oude torshutzer Boer op der neue auto…das auto Thijs ‘met pilotwings’ van Leuken die meteen uithaalde en de 1-0 aan liet tekenen. En dat smaakte naar meer.
DAW oogde goed en kreeg vervolgens nog enkele schotpogingen waar zelf het vanget te laag voor was. Maar daar kwam de 2-0. Torro stuurde wederom Thijs in de diepte weg, die liep de verdediging er op Usain achtige wijze uit, en schoof direct diagonaal de 2-0 binnen. Wedstrijd op slot. Zou je denken. Geen vuiltje aan de lucht. Oosterveen had de grifier al gebeld voor de reserve 5e klasse. Ook de 3-0 kwam heel vlot. Het was een corner van de verguisde cultheld van het 5e die bleef hangen op de penaltystip en die met een dropkick door Gustijso Lima van Leuken in de bovenhoek werd gekegeld. 3-0. Een loepzuivere hattrick. Wist je dat deze term oorspronkelijk uit het cricket kwam? Das vast 1 tipje voor eind december.

De reek hing als n makke bokser in de touwen en DAW stond daaromheen te draaien en te intimideren alsof de Landerd-Belt op t spel stond. Want ook de 4-0 volgde nog voor de rust. Het was de man bekend van zon zee ziekenhuis in de jaren 90 van Lloret die Thijs, ik heb alleen koenk muziek op mn telefoon’van Leuken die de verdediging eruit liep, een vliegtuigje vouwde van het prijskaartje van zn nieuwe schoenen de de 4-0 binnen jankte.
Dan denk je het is echt over.. nee dat was het nog niet.

Ook de reek kreeg n paar kansen.. en na een afgeslagen corner werd een speler van de reek, op van dongen achtige wijze…en dan weet je het wel: 2 sec te laat, met gestrekt been, van achter neer gesabeld. In de Apertura in Argentinie kunde mee vertrekken en krijg je 3x rood, en de fans gaan met je op de vuist maar Jan ‘de gilette mesjes waren op van Maasdijk’ zag er niks in. En gaf een good old scheidsrechterbal. Rudie ‘Cum lauwe, of was het nou Kum Laude’van Dongen, was afgelopen vrijdag nog afgestudeerd mocht blijven staan zonder de KNVB op snoepreisje te sturen.

Rust.
De thee was de thee en er werden meer handtekeningen uitgedeeld dan dat er tacktisch nagepraat werd. De ruststand werd nog even naar cuba en de stille oceaan ge-appt waar een deel van onze godenzonen nog vertoefd.
In de 2e helft een zelfde patroon. Das Sechste de bovenliggende partij en kans op kans diende er aan. Echter waren Rosie en Tim ‘gister nog naar afferden geweest, dus dan witte het wel jonguhh’ vd Linden faalde hopeloos voor de keeper. Dus nam Thijs de driepunt over van Neptunes en lopte, na een fraai passje van rosie, de bal over de keeper. 5-0.
5 tores. Boer, de torshutzer van vorig jaar en tevens vlagger van de 2e helft werd al naar het rijk der vergetenheid gestuurd’a new ERA was born.

De conditie zakte in de 2e helft nog wat weg en dat was te merken, de reek speelde alles of niets, en kreeg zowaar wat goeie kansen. In de kluts leidde dit tot een hansbal van diezelfde tim vd Linden en de bal ging op de stip. Ralf ‘ik had m bijna’Albers zat zeker in de goeie hoek maar de pegel was te fijntjes. Het zou ook nog 5-2 worden in de laatste minuut mede doordat de cheerleaders de ogen van de schaijkse verdediging wat deden verblinden. 5-2 een mooi begin.

Jan van Maasdijk bedankt voor vrijwilligheid van het fluiten!
Next stop. Berghem Sport. Nog 19 finales en we zijn er…..

De gouden griffel.
Tagged under Senioren