• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
We schrijven zondag 9 september 2012, locatie sportpark Den Heuvel. De eerste thuiswedstrijd van t zuvvende stond op het program en dat was te merken aan de opkomst. Iedereen op tijd aanwezig. Vooruit Marc van de Burgt te laat, we laten zijn uitleg voor zijn vertraagde aankomst aan ons voorbij gaan omdat we de lezers van dit stukje geen ontstoken scroll-vinger willen bezorgen. Enfin (Frans voor dusss) iedereen op tijd voor DE derby, DE kraker van dit seizoen (nu al) DAW 7 vs Die Meerländer 5. The Legend Returns, want ook vorig seizoen trof onze oranje trots de naburige blauwhemden en deden zij beiden tot de laatste wedstrijd mee om het kampioenschap. Een affiche van A3-formaat dus.

De selectie was wat krap, maar met versterkingen Bud “El Savior” Polman en Rob “Ik kan makkelijk 2 wedstrijden spelen” Reijnen beschikten coach “Waar is die 2e bidon?” Vogel en Technische Staf “Ik houd m’n poot stijf” Harem over voldoende wilskracht, creativiteit en vermogen. Wederom startend in het inmiddels beproefde 4-4-2 systeem begon DAW 7 wat onwennig aan de wedstrijd, maar had alles onder controle. Het spel golfde wat op en neer zonder echt goede kansen voor beide partijen. Maikel “1 helft is zat” Kling had de rechtsbuiten volledig in de tes. De arme voorhoedespeler kwam niet in het spel voor en droop uiteindelijk af met een “hamstring”-blessure…

5 minuten voor het eerste fluitsignaal van Jan “Ginne flauwekul” van Maasdijk kreeg Onzen Johnny de bal. Op snelheid betrad hij het 16 meter gebied, zag links de vrije korte hoek en schoot het leer over d’n bruur van Julio Cesar in de rechterkruising…
DAW sieben - EINS!
DIE MEERLӒNDER funf - NULL!
DANKE! -  BITTE!

Met Merlijn “ik praat altijd zo raar” Huvenaars, Nick “als ge d’r mar genoeg bier ingoit, komt er vanzelf wa uit” Ruijs en Basse aan de tweede helft. T zuvvende bleef aan de deur kloppen bij Bruurke Cesar en dit leverde enkele kansen op voor Onzen Johnny en Basse, maar helaas hadden zij niet het vizier op scherp staan. Halverwege de tweede helft besloot El Savior van zich te laten spreken. Een voorzet van links werd niet goed weggewerkt door de verdediging van de blauwhemden en belandde voor de voeten van Bud “niet denken maar doen” Polman. Deze aarzelde geen moment en volleerde als een volleerd volleyer het leer richting de doelmond van Die Meerländer. Cesar was hier duidelijk niet op bedacht en de 2-0 voorsprong van DAW Sieben was n feit!

Een riante voorsprong, zeker tegen een tegenstander van dit formaat. Nick “Da hak beter anders kunnen doen” Ruijs wist, direct na de aftrap, de spanning echter weer helemaal terug te brengen in dit enerverende duel: Penantie, 2-1.

Die Meerländer roken bloed en drongen aan. T zuvvende, toch al behoorlijk wat energie verspeeld op Q-base en tijdens deze wedstrijd onder de brandende zon, begon te piepen en te kraken. 3 minuten voor tijd, ontworstelde de sterk spelende Führer van Die Meerländer zich aan zijn bewakers en legde de bal met een verdekt schot in de rechterhoek. Zwei – fokking zwei... Na nog enkele plaagstootjes van Festilent werd er afgefloten en hielden beide ploegen 1 punt over aan deze Clash der Titanen. Voor de neutrale toeschouwer een prachtige wedstrijd, voor DAW 7 ook. Met 1 punt in de ranglijst en nog 3 met potlood genoteerd in de pocket kan t zuvvende volgende week met zelfvertrouwen richting Oss ’20 afreizen.
Tagged under Senioren