• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
De giganten van de megus konden eindelijk eens een ontbijtje op bed trakteren aan vrouw, vriendin of opgedane scharrel ,  een roesje extra uitslapen of snel nog een aflevering breaking bad kijken alvorens ze zich mochten melden op de eiland-raad van coach tito villanova-visschers op den heuvel. De wedstrijd was namelijk verplaatst naar 13.00 en dat was best lekker. Wetende dat de dauw van het veld is en de bal niet nat aan komt rollen als je m strak inspeelt.
Echter had de TC van het 6e bezettingsproblemen. De ziekenboeg is inmiddels groter als het panel van studio-ajax (voetbal) en er worden nog wekelijks na-zomervakanties ingepland, echter vaak door de spelersvrouwen, waardoor manlief mee moet naar deze tropische oorden. Het 6e had maar 11 man en voor de kraker tegen de ruwaard waren een paar extra manschappen vereist. En waar dan beter aan kloppen dan bij Rob ‘de duimstok’ Kuijpers. De Koiper stemde in met het uitlenen van De Botrans en Swa waardoor het 6e conditioneel fit kon beginnen aan de lastige pot.

Echter was het begin niet om over naar Torro te appen (deze zat nl in Duitsland, voor zijn 22e weekendje weg…zonder vrouwlief). Omdat ruwaard natuurlijk al eeuwen in het oranje speelt kon DAW in het blauw beginnen. De gouden shirts lagen kennelijk nog bij de stomerij. Enfin… Deze shirts waren van het formaat en stof bestemd voor  Linebackers  in de NFL,  die in de sneeuw bij -12 in Wisconsin moeten komen opdraven bij een 3rd and goal situatie,  maar niet voor onze strakke lijven bij +16C.

Het veld lag erbij alsof Mel Gibson himself er de avond ervoor graancircels had staan te maaien, zo hoog was het gras. Anyway..we moesten het ermee doen. DAW begon nog slapper als thee die nog geen 2 seconden hed staan te trekken.  En Ruwaard begon nog trager als stront tegen een berg op. Dit leidde tot veel balverlies, passen van achteruit die gelukkig door het vangnet konden worden tegen gehouden, en heel veel domme overtredingen. Verder dan een mooie actie van Tieske die uit de draai op rand 16 de paal raakte kwam DAW niet in 45 minuten spelen. Ruwaard kwam helaas wel wat verder dan dat.. zij hadden ook welgeteld 1 uitbraak maar daar was het meteen raak. De ruggengraat van het 6e werd open gereten en het vlees viel alleen al door ernaar te kijken van het bot, waarna ruwaard na de 0-1 binnen te hebben geschoven, deze lekker in n hoekje kon op peuzelen. Een donder speech van interim coach Tim vd Linden was het enigste wat de mannen van 6 verdienden. Zelfs Jan Vos nam de thee zonder in te schenken weer mee.

De 2e helft werden er toch wat wissels doorgevoerd. DAW in de alles of niets poging, want ja als je vorige week schrijft dat 2012 nog niet verloren is, en je dit binnen 7 dagen moet corrigeren kom je ook niet geloofwaardig over..toch? enfinnnn.. DAW begon goed en was gewoon beter.. en feller. Dit leidde niet echt tot 100% kansen maar wel tot een x aantal hoekschoppen. En Uit de 1e was het direct raaaak..of althans bijna. Boer kopte de bal vol aan de binnekant van de kruisinglat maarna de verdediger deze er nog uit gekopt kreeg.. wordt het weer zon dag denk je dan, met paal en lat.

In de 60e minuut was het uit een vrije trap toch raak. Tim ‘ik heb nu 3 wedstrijden op rij gescoord en heb aan de gouden griffel doorgegeven dat ik hoop dat dit in het verslag komt’School scoorde uit n vrije trap met een dwarrelbal onderkant lat. Daw duwde de ruwaard richting de pijnbank. En zette steeds meer druk naar voren.. Rob ‘kan een snicker, zonder te kauwen, doorslikken’Kuipers stond vort naast interim coach fel mee te coachen. Zo zie je maar die DAW 5 - DAW 6 interactie gaat verder dan doner rollen eten en slipjes verzamelen tijdens carnavals zondag.  Ruwaard wist af en toe niet meer waar het moest zoeken, dus stond de grens alles af te vlaggen alsof ie bij schiphol de 747’s naar binnen stond te loodsen..zelf bij een ingooi! Wat n knuppel!  Deze draak van een vent begon vervolgens de knoeperd uit te dagen, dat hij naar eigen zeggen het kampioenschap van het 5e vorig seizoen verziekt had, aangezien deze kneus (die zichzelf dus ook nog af en toe in een scheidsrechterspak hijst)  vorig jaar bij ruwaard-daw 5 floot, en daar naar eigen zeggen express de boel had belazerd.  Je weet wel, zon type. 

Maar in de 86e minuut was het dan toch raak. De mannen van de dries… die jaarlijks de nekken vullen met hamburgers als ze samen met de rest van de wijk, weer de kerstversierings-straat prijs hebben gewonnen….vonden elkaar blindelings. Swa kwam eeeeiiiindelijk met die steekbal waarvoor we hem hadden aangetrokken, en Ralf ‘Tito heeft zichzelf net weer ingebracht als breekijzer’ Visschers maakte met een sliding de 2-1.  Beslist zo zou je zeggen.
Enfin de 5 minuten erna versteken zonder slag of stoot en je zou dan denken dat dan toch een keer is afgelopen. Maar nee hoor… joh we voetballen gewoon door totdat het donker wordt, en de woorden: ‘winnende  goal!!!’ kwamen nog net niet over de lippen van de scheids, maar de fluit bleef echter uit.

Ruwaard die inmiddels met alles of niets de lange bal hanteerde,  maar keer op keer werd gekeerd door de trojaans-schaijkse muur. Totdat in de 101e minuut ruwaard dus de ‘winnende’ goal maakte en er direct werd afgefloten. Het was inmiddels 14.56.   2-2.  Vul het zelf maar in.

Diezelfde avond speelde barca ook 2-2 en nam ook haar eerste puntverlies voorlief. Toeval??? Dus voor Tito de taak om volgende week @Ulyses weer de mannen scherp te krijgen. Invallers Swa en Bult bedankt.

En Kuijper: veeeeeeeeeeeeeel succes met DAW 5 volgende week uit tegen……Ruwaard.

Tagged under Senioren