Op zondag 7 oktober stond voor DAW de thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen RKOSV Achates op het programma. Doordat er nog teveel water op (een gedeelte van) het hoofdveld lag, werd de wedstrijd afgewerkt op kunstgras.

In de zesde minuut van de wedstrijd de eerste kans voor DAW. Een strakke vrije trap van Bas van der Ven wordt door Robbert Knipping op doel gekopt, maar de keeper weet de bal goed uit de linker benedenhoek te werken. Na 28 minuten legt Bas van der Ven ditmaal een hoekschop op wederom het hoofd van Robbert Knipping. Deze keer legt hij de bal terug op Joost Heurkens, maar hij komt net te kort om de bal af te werken. In de 34e minuut het eerste noemenswaardige moment van de gasten uit Ottersum en het is direct raak. Een vrije trap van Mikey Lebbing wordt ongelukkig doorgekopt door Dirk Bongers en de bal valt via onderkant lat en de binnenkant van de paal binnen: 0-1.

DAW toont echter veerkracht en weet binnen vier minuten alweer op gelijke hoogte te komen. Met een snel genomen vrije trap geeft Bas van der Ven de bal perfect op maat voor Dirk van den Hoogen, die zich met een goede loopactie vrij heeft gemaakt van zijn directe tegenstander. Dirk van den Hoogen komt vrij voor de keeper en schuift beheerst binnen. Twee minuten later wederom een aanval van DAW, ditmaal over de rechterkant van het veld. Na een goede actie geeft Marc Raaijmakers voor op de Jeroen van Dijk, maar deze komt net tekort. Met een goede indraaiende vrije trap vanaf rechts wordt DAW voor rust nog eenmaal dreigend, maar de bal wordt door zowel Robbert Knipping als Dirk van den Hoogen ternauwernood gemist. Ruststand: 1-1.

Drie minuten na rust kijkt DAW echter opnieuw tegen een achterstand aan. Een hoekschop vanaf rechts komt bij de tweede paal terecht en kan door de ingevallen Freek Kerkhoff laag in het doel worden geschoven: 1-2. Het duurt vervolgens tot de 70e minuut voordat er weer een kans kan worden genoteerd. Een dieptepass van Rik Willems door het midden zet Bas van der Ven geheel vrij voor de keeper. Bas van der Ven probeert deze met een lob te verschalken, maar de keeper kan simpel redding brengen. Vijf minuten later een moment van dreiging aan de andere kant. Een steekbal bereikt Maarten van der Burg, maar zijn schot gaat een paar meter naast. Tien minuten voor tijd pakt Jeroen van Dijk een afgeslagen vrije trap direct op de slof, maar zijn inzet gaat via een verdediger van Achates naast. In de 85e minuut een goede aanval door het midden. Jeroen van Dijk zet Dirk van den Hoogen vrij voor de keeper, maar laatstgenoemde brengt prima redding. De resulterende hoekschop van Bas van der Ven wordt door Robbert Knipping bij de tweede paal teruggelegd en uiteindelijk door Dirk van den Hoogen binnengewerkt: 2-2.

IMG_9348

IMG_9352

IMG_9359

IMG_9383

IMG_9386

Daar zou het bij blijven en zodoende wist DAW zijn tweede punt van deze competitie te pakken. Een mooi resultaat tegen de nummer twee van de competitie, maar wellicht had er zelfs nog meer ingezeten. Het belooft in ieder geval veel goeds voor de wedstrijd van aanstaande zondag, uit tegen Venhorst. Aanvang 14:30 uur.