• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Het afgelopen weekend was het weekend der derbies. Zo werd in Rotterdam de klassieker tussen 010 en 020 gespeeld, In Buenos Aires had je el classico tussen het elitaire River Plate en volksclub Boca Juniors, in Liverpool was er de Merseyside Derby tussen Liverpool en Everton en in Landerd was het DAW 6- Herpinia 4.
Het beladen duel stond al weken omcirceld op de kalender van Tito Villanova-Visschers, wetende na 2 uitgleiders in de laatste 2 duels, dat verlies direct uitschakeling in de Campeonato zou betekeken. En dus bedacht hij een plan……
De PR divisie van het 6e kwam in actie en er werden allemaal oranje en witte A4 tjes op het gras gelegd, waarbij de massaal opkomende suporters deze voor aanvang van de wed zouden tonen en de magische zin: Comeeee on you DAW 6 Giants! Zou schitteren. 

Om het juiste moraal te pakken werd er in de kleedkamer van het 5e (21 uit 7) omgekleed, en toen de mannen van Rob ‘ 1 size, fits all’ Kuijpers terug kwamen van hun dikke overwinning werd het aura overgebracht naar de woensdag-avond vrienden van het 6e. 

Tito Villanova had good old Dive master en Bond fanaat Johan ‘Zorin’ Vos vastgelegd om het doel schoon te houden. Verder begon DAW in een nieuwe 3-5-2 formatie waarin de slag duidelijk op het middenveld diende te worden gewonnen.

Zo gezegd zo gedaan. De eerste minuten was de nieuwe formatie nog erg onwennig wat leidde tot veel balverlies en een paar mogelijkheden voor de gasten. Echter na een minuut of 5 begon het plan zn vruchten af te werpen, The Berlin Wall van het 6e onderschepte veel en was erg gretig, wat resulteerde in een tweetal vlijmscherpe counters waarbij Mark ‘DAW 6 wacht nog altijd op die push-kliniek met de hockeydames die jij zou regelen’Janssen  2x met een hard schot de keeper raakte.
Ook Herpen kwam er af en toe gevaarlijk uit maar mr Goldfinger bewaakte zijn Fort Knox goed.

Totdat daar in de 25e minuut Herpen diep op eigen helft mocht ingooien, DAW stond te slapen, waardoor de muur door de herpse loder plat gewalst werd en deze via een paar keer tikken, met 2en op Teehee af gingen, en DAW wederom op achterstand bracht. 0-1

Mede omdat het aura nog om het 6e heen hing, ging men gewoon door met voetballen, wat leidde tot een paar goeie doorbraken van Torro, die op zn tandvlees door de verdediging beukte, schoot, op de arm! Echter floot de scheids niet, waarna de bal nog een keer op goal werd geschoten, wederom tegen de arm. Ja dan moette hem gewoon geeeve.  En dat deed hij dus ook. Boer ‘ ik heb sinds de B1 geen penalty meer gemist, behalve in Riga’ Peters mocht aanleggen en deed dat iets te scherp waardoor de bal de paal raakte en terug het speelveld in kwam. Iedereen had de klok nog niet scherp gezet, behalve NJF Vis (die de grootspraak van Boer inmiddels wel kent) die daardoor als 1e bij de bal was om deze naast de keeper te schuiven. 1-1.

Echter ging het 8 min daarna weer mis voor das sechste. Een vrije trap van herpen werd ingeslingerd, en terwijl NJF vis in de lucht hing en de bal wegkopt, wordt deze zo geduwd dat de bal tegen eigen arm gekopt wordt.. en jaa hoor de bal ging weer op dat stukje veld, waar eens per jaar de witte kwast in een draaibeweging het veld raakt. De stip.  Herpen schoot erg beheerst binnen al wetende dat Q-Vos de verkeerde hoek in dook.  1-2 rust.

In de 2e helft werd er gewisseld. Stefan ‘ ik heb ook vort whatsapp’ v Krey werd binnen gebracht voor de wat onzichtbare tim school, die naar eigen zeggen al met zn gedachten bij de 3p van ajax was…(keep on dreaming).

DAW voerde de druk zo hoog op dat zelfs Rob ‘de Maarschalk van Heeze Shipyards’ Kuijpers de kantine had verlaten om zn ouwe Riga Matties aan t werk te zien. Kuijper zoals altijd bloedfanatiek werd door het 6e meteen in de flow gespeeld met kans op kans. De bankschroeven werden nogmaals aangedraaid en het 6e regeerde de wedstrijd op zoek naar die ausgleich. En die kwam er dan ook. Di Stefano zette goed door aan de zijkant en bezorgde een punt gave bal in de hoek naar speler coach tito villanova-visschers, die keek, en bezorgde….

De bal kwam als een komeet laag over de grond, en Torro, gretig als altijd knalde hem van 2m, in t dak van de goal. 2-2.   Publiek op de banken, en in de kantine werd de hermes house band al afgespeeld.

DAW was op zoek naar punten als een hyena naar een ribke, waardoor er alles of niets werd gespeeld, wachtende op die ene grote kans die altijd komt…. En zonder hem uit te nodigen, kwam hij daar op zn dooie akkertje aan gelopen, die grote kans.  De bal kwam in het 5 meter gebied, boer die zn man uitkapt en met de punt van zn schoen de bal nog vol op goal kan punteren, helaas stond de keeper juist net daar opgesteld.

Een derby zou geen derby zijn, als de KNVB niet nog getrakteerd werd op 10 consumptie-bonnen bij La Place. En ja hoor. De verdedigers Tim, Rudie en Lukano, die de hele wed nog korter dan kort zaten en al 85 min lang dreigtweets  uit herpen hadden ontvangen moesten het toch ontgelden. Tim werd neergesabelt, en terwijl hij op de grond lag bij zn keel gegrepen  door een kruising van Andre Rieu en Gordon. Waardoor de rode prent, eindelijk het licht zag. 35eu voor de KNVB, betalen binnen 14 kalenderdagen anders wordt de boete opgehoogd naar 55eu. Met vriendelijke groeten, La Place.

2-2 was de eindstand, maar achteraf wist je dat 2-2 de enige uitslag mogelijk was, want de echte cryptischi hadden het al door.

Fey-Ajax 2-2
River Plate – Boca Juniors 2-2  (+ 25 gewonden)
Liverpool-Everton  2-2

Was getekend,
Gouden Griffel.
Tagged under Senioren