• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
De laatste tijd komen de uitnodigingen voor feesten, partijen, openingen, promotie-activiteiten en andere festiviteiten met vrachtwagens tegelijk binnen bij de coaches Kuijpers en Vos. Gevraagd wordt telkens of hun sterrenensamble aanwezig kan en wil zijn. Natuurlijk wordt er uit financieel oogpunt vaak toegehapt door de heren, echter zitten er ook mindere kanten aan het succes, want waar normaal gesproken alle 18+ dvd’s van Herr Kuijpers door de gleuf moeten vallen is nu geen plaats door alle aanwezige fysieke post. Natuurlijk is er een alternatief, downloaden. Maar ook op de overvolle Ipad stribbelt alles toch wat tegen, zo ook worden in deze moderne tijd uitnodigingen, promotiefilmpjes, etc., etc. digitaal gestuurd, waardoor de normale dagelijkse downloads bij Sir Vos met een pikant erotische tintje ietwat trager op zijn touchscreen verschijnen.

 

Het gevolg hiervan was een verzoek van Prins Joris en zijn gevolg, compleet met keeps en maffe hoedjes met veren, om met Das Funfde het 55 jarig Moeslandse Kernevel te promoten. De aanwezigheid van de grote sterren trok veel bekijks. Diverse media waren aanwezig en filmden, fotografeerden en interviewden de hunks. Vrij ontspannen een dag voor de topper namen ze alle tijd voor de pers, maar natuurlijk ook voor alle aanwezige fans. Een groot feest hoor ik u denken, gepaard met vele liters drank dat kan dan ook niet goed gaan. Tsja, in alle rumoer op de dansvloer waar Youngstar Gijs zijn skills alvast liet zijn. Volgens de geruchten waren enkele Ujese supporters ook op de dansvloer en in een moment van onoplettendheid van de duur ingehuurde bodyguards onstond er een relletje. U raadt het al, in het midden stond Gijs ‘Badr Hari’ van Boekel, maar gelukkig kwam hij ongeschonden uit de strijd en was het plan van Udi11 mislukt. Verder verliep de avond vrij rustig en hadden de fotografen van de Nederlandse roddeljournalistiek het zeer rustig, gehoopt werd op kiekjes van een verliefde Stefan ‘kijk mijn foto eens op het gastenboek van Udi11’ Van Summeren met zijn aanwinst, maar aangezien de dame in kwestie niet in de publiciteit wil treden liet ze verstek gaan.

 

De volgende ochtend moest er ‘fit’ opgestaan worden voor de lichtwedstrijd om 13.00uur op het sportpark van Udi. Udi11 een team vol met jonge fitte honden roken de alcohol in plaats van bloed en zagen hun kans schoon. Na een armoedige warming-up waar de vermoeidheid hoogtij vierde werd er afgetrapt. Tegen de verwachtingen in was er vanaf het begin balbezit voor de oranjehemden. De jongens die inmiddels het heldendom van de Moeslandse Volksmuzikanten zijn ontstegen hadden ruim 70% balbezit en hadden dan ook de eerste grote mogelijkheden. Echter werd er verzuimd om deze te benutten. Na circa 35 minuten kwamen ook de tricolores even weg onder de druk van volle pressie spelende Schaijkse beesten. Stefan stond al te rillen van de kou en had al ruim een half uur geen bal gezien tot er een vrije trap voor hun eerste gevaar kon stichten. Deze was direct raak, en de volkomen mislukte doelpoging met het hoofd belandde pardoes achter de doelman die volkomen tegen de verwachtingen in alleen op pad was gestuurd door zijn ouders. Wat? Ze waren er niet? Wat was er gebeurd? Hoe dat zo? Tsja, zonder afmelding niet opkomen draven, waarschijnlijk was ook d’n Tutter daar met z’n denkel, want ook hij kon het niet opbrengen om deze wedstrijd van ook zijn elftal te komen kijken.

Even was er totale verwarring en kreeg d’n Steef nog twee rollertjes op doel te verwerken, maar vervolgens gingen de remmen weer los voor Viva L’Orange. En de gelijkmaker volgde dan ook direct, d’n Roba, zo fit als een hoentje na een heerlijke avond pappie-kind-kwaliteit-avondje te hebben gehad, niet te verwarren met een oppasavond, werd de diepte gezocht. Hij omzeilde zijn tegenstander, legde terug op d’n Tjub, die eveneens niet aanwezig was op 11-11 bal, met de uitleg gatver plastic bekers, doe mij maar een fles. Hij legde aan voor het schot, maar dit was voor de schijn, want langs hem stond de grote rooie die zo vrij als een vogeltje richting de achterlijn liep en vanaf een bijna kansloze positie de bal achter de verbaasde doelman schoot. De één tegen één werd dan tegelijk de ruststand.

 

Na de rust was het spelbeeld ongewijzigd. De lijstaanvoerder viel aan en Udi11 stond met de rug tegen de eigen doelpalen. Echt veel kansen leverde dit niet op. Waardoor er uit een ranzigsnellecounter opnieuw een voorsprong door de gastheren op het scorebord werd genoteerd. Volledig tegen verhouding van het spelletje in, maar dat is voetbal zeggen ze dan. Vervolgens leek het over bij Das Funfde. De organisatie was weg, veel mensen naar voren om in alle macht mee aan te vallen en te zorgen voor de verdiende gelijkmaker. Het resultaat was een derde tegentreffer uit wederom een counter wat zorgde voor spektakelstuk met de verkeerde winnaar. Kortom een wijze les verder, de spanning in de competitie is weer terug en Ton, Sjoerd en Peter bedankt voor de dubbel gedraaide dienst.
Tagged under Senioren