• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Ik klap mijn laptop open en ik zit te denken wat voor leuk en origineel verhaaltje ik nu weer ga schrijven voor de DAW-site. Na een paar woorden gaat de trucendoos al open en nog geen 5 minuten later heb ik meestal alweer een zieververhaal vol getikt. Met een paar potten bier gaat het vaak nog sneller. Het nadeel is wel dat dan van klopt de zinsopbouw zak geen.

Ik twijfel vandaag: Zal ik het eens hebben over de suprise-babyborrel die Melle en pAP voor zijn kiezen kregen vorige week vrijdag. Een compleet elftal inclusief winkelwagen vol met dozen jilz en een halve krat lauw pils stond ineens binnen. Toen die kort was, werd FC Uden/UDI ‘19 onveilig gemaakt, nadat een taxichauffeur natte dromen zal hebben overgehouden aan de naakte DAW5-hooligans die zijn busje terroriseerden. Ook de broodjes spiegeleieren met ham en kaas (uitsmijters) hadden een zware avond in de Pepper om de Schaijkse Orange-White Army van menig barvrouwtje (in de categorieën lellik – hondslellik) af te houden. Ook de gewone burger moest buiten minuten langer over hun autorit doen omdat de jonge tijgers van het 5e, constant het zebrapad aan het berijden waren. Altijd gezellig zo’n teamuitje!
Of zal ik het eens hebben over de kadootjes die de Ossenaren op een klamme zondagmiddag op veld 2 kwamen aandragen? OSS ’20 5 was in de eerste wedstrijd van het seizoen nog lekker op dreef door brutaal 2-0 voor te staan tegen das funfde. Veldmaarschalk R.F.G Kuipers de verschrikkelijke stuurden zijn infanterie echter deze zondag richting de frontlinie en commandeerde dat de loopgraven oorlog zich in deze thuiswedstrijd op de helft van de Ossenaren moest afspelen. Zo geschiedde. OSS ontpopte zich als waren sinterklaas en bezorgde das Funfde kansen als kadootjes met een strik en confetti omheen gestrooid. Als zelfs de Ven mag scoren, dan weten we het allemaal wel. Na een loepzuivere hattrick (de ene goal nog schoner dan de andere) van het slangemens, na geweldige assists van Van de Heuvel, Tjub en euh…. Die laatste ontschiet me ineens.. Het had daarna nog 10-0 kunnen zijn maar de oranje-hemden hadden moeite met het losmaken van de strikjes van de pakketjes van pakketdienst OSS. Oss scoorde ineens ongevraagd, onbedoeld, onbewust de 4-1. Frank scoorde! Welke Frank? BOEIJEN! De 2e helft van het zelfde laken een pak. Het pak van sinterklaas. Wederom 4-1 waarbij Robbie Zijnet Verhoeven KUTWOUT van de Rande met name van zich liet spreken (Ik haat het als ik dit moet typen maar vooruit, deze jongen verdient het een keer. Zit doordeweeks ook alleen maar paspoortjes door te bladeren of in een blokhut….) Tjub scoorde 2x, pAP en Tutter nog 1x. Stefan, the statue, van Summeren liet ook nog even van zich spreken door een pingel te stoppen. Gelukkig, anders zou het zo maar 8-3 zijn geworden en je weet maar nooit in de voetballerij… dus.. 8-2 einduitslag.

Of zal ik het eens hebben over de kadootjes waarmee DAS FUNFDE mee overladen werd tijdens de mega gezellige wildwinterkermis in de kantine. Met name Tjub had meer kadoos gewonnen dan dat hij loten had gekocht! Met een doos nasischijven (geen 17 maar 18 in een doos), 3 dozen frikadellen, 1 tam konijn (uit de vriezer), 2 wilde konijnen (uit de koelkast, omdat ze niet in de vriezer te krijgen waren), 3 ijsstaarten, 5 lege enveloppen, een waardebon van snuf en shoe van 5000 euro en een houten kist aangeboden door uitvaartverzorging van Tilburg, had Tjub weer voldoende in huis voor een standaard ouderwets avondje doorzakken. Benjamin Gijs ‘de string’ van Boekel had, u kunt het waarschijnlijk al raden, een rode string gewonnen. Of had hij deze al de hele dag aan? Er zijn nog ontzettend veel leuke dingen gebeurt tijdens deze loterij… Ik heb alleen geen flauw idee meer. Ik kan me nog vaag herinneren dat ik hele tijd: ’Stom spel’ zei!

Of zal ik vandaag maar eens niets schrijven. Ik hoor namelijk zojuist het verhaal op het journaal dat een 41 jarige grensrechter uit Almere is overleden na een potje voetbal, door 15/16-jarigen mishandeld…. Triest….
Tagged under Senioren