• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

PSV ging tijdens de winsterstop op marketing-tour in Thailand. Ajax werd door Aegon naar de Rio de Janeiro gestuurd, maar omdat de reisleiders van het 6e het op deze beide bestemming al gezien hadden, werd er gekozen voor een kneiter van een bestemming hier niet zo ver vandaan…… In oktober kwamen de sponsoren van het 6e naar de toenmalige barrakken van DAW om met het reisburo van het 6e te overleggen. De wensen waren eenduidig: luxe, mooie vrouwen, sportief, en goeieeekoep. En dus viel deze stad uit de koker: ‘’BRATISLAVA, B*TCH*S!! 

Bratislava1
 
‘Bratislava.. pareltjes aan de Donau’  aldus Club Magazine
‘Hoe kouder het wordt, hoe minder  ze aan hebben’  Weather.com
‘Wij hebben Shawarma zonder bij-effecten’ Happy Kebab.

De 3 sponsoren: Hugo Boss, Armani en Davidoff kwamen met een ludiek bod om de modellen van DAW 6 tegemoet te komen voor hun bewezen diensten op de billboards @time-square en Europe-square #Schaijk.  Niet alleen kregen ze een financieel steuntje in de rug, er werden ook nog goodiebags uitgereikt met hun eigen producten. Dit was (zeer waarschijnlijk) bedoeld om de bierscheetjes, putluchten, braakadems, klotsende zwaveloksels, en de met Bacillus verstrooide huigen tegen te gaan……het mocht nie baten.
En zo ging het weekend van start op vrijdagochtend 11 januari 2013 02.45u Greenwich Mean Time +1.
De 14 choosen ones waren allemaal op tijd op de parkeerplaats van DAW om zo via de ketelaar naar het 1e incheckpunt Charleroi te gaan. Deze rit duurde 2u en 30 minuten en men kwam tot de conclusie dat we langer in de auto dan in het vliegtuig zouden zitten… ja op 1 na dan.
In Charleroi aangekomen werden de auto’s op het Terrein neergezet waar 020 altijd haar alcohol vrije kampioensfeestjes houdt….inderdaad P2.
Totdat het noodlot toe sloeg. Eenmaal door de eerste ticket-afscheur-checkpoint van ryanair kwam onze voormalig aanvoerder… Stijn van Schaijk, (Stientje voor vrienden) er tot zn grote verbazing achter dat ie zijn Identiteitskaart vergeten was, deze lag nog onder de scanner op zn stageplek. Ai ai dat is zuur. Echter zijn we DAW, de aanhouder wint, dus liepen we door naar het laatste checkpoint voor de slurf. Maar daar werd direct gevraagd voor identificatie:

Identificatie ~  is het juridisch vaststellen van de identiteit van een persoon (persoonsidentificatie), of ook wel het tonen van een geaccepteerd persoonsbewijs waaruit de bevoegde instantie (bijvoorbeeld politie of douane) de identiteit is van een persoon kan vaststellen, Een pasje van de Bibliotheek, KNVB spelerspas of morgenzon membercard valt hier niet onder.

En dus eindigde het avontuur voor Stientje al voordat het begonnen was. Een bietje net zoals het EK 2012 zeg maar. De overige 13 vervolgde de weg en voordat we in de stoelen van ryanair zaten stonden de eerste grappen al op: www.flauwegrappen.nl

‘Loopt stientje stage bij de Rabobank…een Bank met Ideeën.’
‘Weet iemand waar Stijn is?  Nee, ik heb geen Id!’
‘What happens in Charleroi Stays in Charleroi’

Etc etc.

De overige 13 zetten na 1u en 45 minuten voet aan de grond in de hoofdstad van Slowakije. BRATISLAVA! (spreek uit: BRRRRaaTTislaaaaWWWA) en je hebt er meteen een beeld bij. Geen zon, zee, strand, maar wel: clubs, clubs, mooie vrouwen, nog meer mooie vrouwen…oh ja en goeiekoop bier.
Nadat we met de lokale bus voor 1.70eu, drie overstapjes, en 40minuten later bij onze thuisbasis aankwamen. Viel voor velen de mond al open.. wat zitten we hier? Woww . Dan weet je als reisleider dat je het goed gedaan hebt. Wat geldt voor een energie leverancier of een ziektekosten verzekering geldt ook voor een hotel:  zolang je goed zoekt en op het juiste moment boekt, dan wordt je beloond. 

Bratislava2  Bratislava3  Bratislava4

De spelers van het 6e kregen wat tijd vrij, voordat ze zich om 13u moesten melden in de conference room. Sommige gingen playstationen, andere deden een power-nap en assistent coach megens ging meteen naar de lokale kroeg..in zn eentje. Het was tenslotte al 10.30 geweest.
Om 13u werd er verzameld in de conference room waarin de tactiek voor de 2e seizoenshelft nog maar even uitgelicht werd. 11 punten achter de nummer de 1. Momenteel 4e. 3 punten achter de nr 2. De doelstelling is en bleef minimaal 2e worden. via de beamer werd de 1e seizoenshelft nog even doorgenomen: waarom kregen we geen pegel in megen, toen Mark Janssen werd neergesabelt. Waarom werd er 105 minuten door gespeeld tegen Ruwaard en waarom hield de ouwe klont zelfs voor de 50e keer en tegen de nr laatst NIET de 0.
Enfin…met een jel da hok weer uit en de stad in…. Citytrip! Cultuur snuiven, kan nog s ooit van pas komen bij STB.
First stop……de Mc. Zucht…
nadat iedereen vol zat, ging het programma dan echt van start: Het Bratislava Castle werd bezocht..om vervolgens via de st Martin Cathedral naar de UFO bar te gaan. Met uitzicht over de stad en een verdomd slome duikelaar als barman maar met grrrrrruwelijk leuke hostess werden er menig halve liters door de huig heen geslurpt.  Daarna terug naar het hotel. Om lekker te plonzen in het zwembad, het luie zweet eruit te lopen in de Finse sauna en de torso’s nog even aan te spannen@ fitness area.

Bratislava5

Om vervolgens er piekfijn uit te zien voor partynight#1. Deze begon bij een argentijns restaurant, waar heerlijk gedineerd werd, maar waar zoveel spare-ribs gegeten zijn, dat het leek of er zojuist  een T-Rex was opgegraven!
De avond ging door naar de Scotisch Pub waar een goei bandje stond te spelen, met name Oasis en Greenday kwamen voorbij…of waren het nu U2 en de stones? In de hoek van de pub was het een lange tijd vechten en ging het er hard aan toe….want ze hadden K1 op tv.

Daarna ging de kroegentocht verder naar de Rio Grande night club. Waar het tot 04.00 los ging met DAW 6 letterlijk als middelpunt. DAW had een aantal geschorste en begon zonder Alber  en de megens, deze bruincafe tijgers hielden het voor gezien en ook Stefanovic van Kreij had last van zn koude hamburger en moest al snel afhaken. Maar het 10 tal van het 6e ging gewoon door.  Sommige spelers waren feller als ooit en de donder speech van Coach RWA visschers had duidelijk geholpen voor die 5 die niets te verliezen hadden..oftwel.. vrijgezel.
De lokale dames bleken ook hongerig naar de titanen # DAW6 wat leidde tot een felle pot.
DAW zette meteen druk op de lokale ploeg die continue versterkingen in het veld stuurde om de schaijkse muur te breken. Maar DAW onder leiding van Thijs ‘Ready for take-off’ van Leuken en Ruud ‘jalalaaalaaalalaaalaaaaa’ vd Linden kreeg DAW genoeg kansen. Totdat daar de volgende lichting ( hun mochten waarschijnlijk doorwissellen) aankwam en de bal bij de reisleider kwam, deze speelde m door met veel overzicht naar T. Kusters, deze had net iets te lang tijd nodig, heeft ook maar 1 wed gespeeld voor het 6e en miste duidelijk wedstrijdritme. Waardoor de verdediging kon ingrijpen, maar deze verwerkte de bal niet goed waardoor Ruud: ‘Blueee white army’ vd Linden toch de 1-0 voor DAW kon maken. Het 6e inmiddels nog met 9 man omdat Rosie naar de kant werd gehaald wegens het niet meer op de benen kunnen blijven staan.. men vermoedt een kramp aanval. Maar DAW hield goed stand en won haar eerste wedstrijd in deze poule des doods.

Bratislava6
 
De volgende dag stond de activiteit op het programma.
DAW 6 goes Olympic!!  Lets Play..CURL!
Om 14u kwam het 6e in een redelijk frisse bui (figuurlijk gesproken) bij de Nationale Ijshal waar de kleine slowaakjes worden opgeleidt tot NHL stars en curling Champs.
Het 6e kreeg eerst uitleg op 2 prive banen. Waar komt het curlen vandaan, hoeveel weegt een curl, hoeveel kost 1 curl. Schiet nou maar op we willen gewoon curlen man!
En zo werden de eerste technieken aangeleerd, Curlen met een draai en het wegketsen van de andere curl met de Hammer Stone. Zoals de begeleider al zei: we waren natuur talenten en hij had nog nooit een groep gehad die het zo snel oppikte… geleuvde gij het?! Ikke wel…want we curlde pottomme goed!
Megens probeerde zelfs de curl met een buikschuiver de goeie richting mee te geven….vervolgens moest de ijsmeester uit thialf overkomen, om het gat te dichten…
Anyway, de groep werd opgedeeld in 4 groepen:  3 van 3  en  1 van 4. Let the games begin.
We play curling in ends. Do you know what an end is???  Uhhh jaaa: heel ver weg!…  iedereen schik behalve die slowaak.
Winnen was in 1x belangrijker dan meedoen, want het verliezende team moest de hele avond bier halen…
We speelden 3 ends. Dat wil zeggen 3x een ronde waarbij iedere team 8 curls had om in het huis te komen. Wie het dichtsbij ligt heeft een punt. Maar je kunt ook met meerdere curls liggen.
De curls kunnen langer doorglijden als het ijs voor de curl aangeveegd wordt, zodat de curl de snelheid houdt.  Beetje zoals jeu de boules. Maar dan op ijs he. ;) 
http://www.youtube.com/watch?v=Cy7rVRboXaU

Vervolgens kwam het tot de A-finale en de B finale. De winnaars vs de winnaars en de verliezers vs de verliezers. Nu speelden we 4 ends. Stand na 2 ends: 2-0 op baan 1. 4-0 op baan 2. Stand na 4 ends: 2-2 op baan 1 en 4-4 op baan 2. Het was IJSinwekkend spannend en de ijshockeyhal was inmiddels leeg, deze waren allemaal bij de Curl Arena. Dus in beide partijen een Curl off / Sudden Curl. Oftewel een 5e End! Uiteindelijk trokken: Tom Kusters, Rosie en de Megens aan de langste END! En gingen er met de beker vandoor.
Zoals ook bij de All star games in de NBA een dunk contest bestaat en de MLB een homerun derby heeft. Heeft de Curl bond een Individual Curl Champion. Iedereen mocht 1 curl curlen wie het dichtsbij de button komt, wint. Uiteindelijk ging het tussen de mannen met het meeste overzicht. De Spil van het team, de hawk eyes van 6e…juist tussen de visjes. Waarbij Coach Ralf Vis er met de titel MVC (Most Valueble Curler) vandoor ging.
 
Bratislava7

Bratislava8

Bratislava9
 
Na een voldaan gevoel te hebben keerden we met 4 taxi autos terug naar het hotel. Kosten 6 eu per taxi (15min) daar kunde nie voor lopen. was het niet dat L zijn portemonee in de taxi had laten liggen a 150eu cash, pasjes maar gelukkig ZONDER ID.  Na veel regelwerk kwam de portemonee toch ongeschonden terug. Vervolgens hadden de spelers weer vrij af om zich om 21u weer te melden bij de staf. Enkele doken de lobbybar in, andere het bed, weer andere de spa en voor een enkeling was er een massage geboekt.
om 21u gin de groep bestaande uit 10 man richting de mexicaan waarbij er wederom veel ribkes besteld werden. De kustertjes hadden zoals hun zusje dat ook heeft bij DAW, de leiding van de STB (Simply the bratislava) quiz.  1e ronde wie is deze mystery guest: Toetanchamon!

Bratislava10
 
De Mummy werd al snel ontmaskerd na de volgende vragen:
heeft u meer dan 2 sterren u op uw shirt?
Is u relatie onlangs beeindigd?
Zat u in het winnende Curl team?
Dames en heren…ToeTOMchamon Kusters! 
Vervolgens was het toetomchamon die zelf 5 punten behaalde bij de benaderingsvraag: hoeveel is de rekening? En zo ging het tiental zonder de 3 lobbybar-tijgers megens, rosie en alber naar the Club van Bratislava…. Namelijk: the Club.

Bratislava11
 
Dit was een club als geen ander. Het leek alsof het 6e special guest was op een Victoria Secret’s party of een Vogue Modelling Event. De ene na de andere Topper passeerde de geheel in maagdelijk wit gestoken krijgers van het 6e. Oftewel we voelden ons prima thuis, en de heineken import flessen waren niet aan te slepen, want tim vd linden lust niks anders…maar dat wisten we al van Riga.

Anyway een foto is duizend woorden.. dus laat ik maar wat fotos posten. Het 6e is ook nog een keer gefilmd, professional door de club zelf, zie sommige jongens in het midden van het beeld: L, Janssen, Ruud vd Linden zijn duidelijk te herkennen in het wit…en niet vawege hun brede torso’s btw: http://www.youtube.com/watch?v=7ym3qigTHgo
 
Bratislava12

Bratislava13

Bratislava14
 
Domino D-Day met Jaeger!
En ook de 2e avond ging DAW met de volle 3 punten naar huis… een late ferme Kegel in de 87e minuut, leverde het 6e wederom drie punten op, en deze punten werden letterlijk door de matchwinner mee naar het hotel geNOMEN.
Uiteraard moeten sommige fotos achterwege blijven voor het vertrouwen binnen de ploeg. Maar deze worden misschien ooit nog s tijdens de DAW winterkermis verloot. Ge wit ooit nooit.
De terugrit van Charleroi ging voor sommige wat moeizaam. De fam Kusters, NOC NSF Janssen en Tim-Tim zagen op de terugweg de borden: Metz, Nancy verschijnen. Tja dan heb je toch ergens een afslag gemist. Maar wat verwacht je van een paar matige backskes… 0 overzicht he.
Hier nog enkele quotes:
‘hey hier hebben ze een bar onder in de kelder’…. je bedoelt een kelderbar Tim.
‘Parijs is nog ver’ aldus L bij het zien van de borden Metz, Nancy
‘Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers, en stuur me asjeblief wat fotos’ aldus thuisblijver Torro
‘AGOVV failliet, vind ik echt klote..da was de enige uitwedstrijd op eigen vervoer’ aldus ruudje
‘Ik heb last van de hoogte mevr de stewardess’ aldus Rosie die heel t vliegtuig onderkitste omdat ie van voor niet wist dat ie van achter nog leefde.
‘I Fries too’ Mark Janssen die ook graag frietjes bij zn spare ribs wilde.
‘Zolang ze geen nederlandstalige muziek of de party animals draaien in dieje club, goi ik nie mee’ Aldus onze ouwe klont

Al met al een topweekend!  Volgend jaar weer! 
24 februari thuis tegen Berghem…..aan de teamspirit kan het niet liggen…..

 

 

Tagged under Senioren