• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Das Funfde, meer dan alleen maar voetbal en smerige diarreefoto's

In deze episode van Das Funfde doet een goei naar de titel zou Ruwaard, de nummer vier van de ranglijst, het te overwinnen obstakel moeten zijn. De Ruwaarders zijn bezig aan een zeer sterke serie. De laatste nederlaag was tegen Udi, in Uden, dus kan gebeuren zeg je dan. Na inmiddels 8 winstpartijen mocht er dan ook wel weer een keer verloren worden en tegen de aanstaande kampioen, zoals de best voetballende Nistelrodense tegenstander uit de competitie al vermeldde na de wedstrijd is dat dan ook geen schande. Kortom de druk op de schouders verhogen en zorgen dat je niet bezwijkt. Veel makkelijker kan het niet gemaakt worden. Natuurlijk kan er nog altijd een schepje bovenop worden gedaan, want deze zondag moet er gewonnen worden, want dan staat Das Funfde weer fier bovenaan de ranglijst aangezien de laatst overgebleven volgers deze week vrij waren in verband met een competitie bestaande uit elf elftallen.

Veel vragen denderen al door het supportershome. ‘Wat als’ en ‘Wanneer dat’.. Daarom zal er op woensdagavond aansluitend na de training een heuse persconferentie worden gehouden op sportpark D’n Heuvel. De pers, maar ook alle trouwe fans zijn dan welkom en mogen vragen stellen aan de succescoach. Natuurlijk is de training ‘open’. De handtekeningjagende jeugd kan dan hun hartje ophalen, want de idolen zullen dan allen ruim de tijd nemen voor hun aanbidders. Voor meer informatie betreffende deze woensdagavond, 10 april 2013, kan met contact opnemen met het technisch orgaan van de B-Selectie, dhr. M. Vd Bogaert. Naar aller waarschijnlijkheid zal de persconferentie wel enige tijd duren, aangezien het rumoer dat nu al door de wandelgangen gongst. Wil je zeker zijn dat jou vraag beantwoordt wordt dan kun je deze ook al vooraf indienen. Dit kan per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Mocht je helaas deze enorm grote kans niet kunnen bijwonen, niet getreurd, want er zal een beknopt verslag van deze avond online verschijnen op de website van de voetbalvereniging DAW. Maar dit alles terzijde, want dit is een wedstrijdverslag en geen uitnodiging voor een persconferentie.

Het strijdtoneel van veld 2 werd bijgeschenen door een lekker brandend zonnetje. De uitgedroogde grasmat dat schreeuwt om water, veel water, laat de wensen over, maar na een lekkere felle warming-up op het trainingsveld langs de kleedkamers was er al enige gewenning. Want als het daar lukt moet het op een wedstrijdveld zeker lukken. De mooi weer voetballers van Das Funfde waren alweer aan het genieten van het stralende zonnetje en er werd al gesproken over warmlopen in een ontbloot bovenlichaam, zodat de torso’s gebruind kunnen worden. Natuurlijk moet er niet te veel naar de randzaken gekeken worden, maar het maakt het spelletje natuurlijk wel net eventjes een tikkeltje mooier. Want om klokslag 12 uur stonden weer enkele trouwe volgers langs de lijn te supporteren. De oranje sjaaltjes om de hals maakten het beeld weer compleet deze zondag. Pa en ma Van Summeren waren natuurlijk weer van de partij, want hun trots stond weer onder lat. Pa en ma Vos liepen weer twee maal drie kwartier om het veld op zoek naar de beste spot en aanschouwden hoe hun kroost weer mocht gaan zorgen voor de treffers. Maar zelfs het aantal spelersvrouwen en kinderen is stijgende langs de lijn, of dit nu te maken heeft met het zonnetje of de spanning (lees: nieuwschierigheid) omtrent een mogelijk kampioenschap is nog de vraag. Das Funfde lijkt steeds meer zielen naar zich toe te trekken. De supportersvereniging zou al bezig zijn om deze prestatie van wereldformaat op een ludieke wijze te willen gaan belonen. De bestellingen voor de oranje balonnen, slingers en andere versiersels zijn al de deur uit. De ladder staat al tegen het bordes en verdelingen over wie nu wat gaat doen worden al gemaakt. Voor de muzikale ondersteuning van het feest der feesten is al geinformeerd of ’t hofkapel, de fanfare, de Moeslandische Volksmuzikanten en Tutter & Vagant tijd kunnen vrijmaken. Het beloofd dan ook een waar spektakelstuk te gaan worden.

Maar dan moest er toch echt eventjes gewonnen gaan worden van de Ruwaarders, een op het oog fysiek sterk elftal, veel lengte en een mix van jong en oud. Een geduchte tegenstander kun je wel zeggen. Coach Kuijpers en zijn assistent Vos hadden een ruime keuze, want het gehele spelersarsenaal was wedstrijdfit en hongerig om te starten. Keuzes moesten worden gemaakt met maarliefst 5 wisselspelers. Een luxe probleem, doorslaggevend is dan vaak bij het maken van de opstelling, hoe de prestaties op de training zijn geweest. Maar in huize Kuijpers, waar Vanessa al jarenlang het scepter zwaait bepalen ook andere factoren mee hoe de opstelling tot stand komt. Het is niet het simpele kop of munt. Van alle Das Funfders hangen A3 formaat foto’s boven het bed. Volgens ingewijden zou de prinses van ’t trainersgilde de foto’s lang en doordringend aankijken en fantaseren over hoe de spelers zouden gaan presteren. De gedachten dwalen dan af over hoe goed welke posities bij ze passen, gedacht wordt dan aan het uithoudingsvermogen wat belangrijk is natuurlijk, over de diepgang van de middenvelders, het doelgerichtheid en kracht van de aanval, de beheersing en controle in de middenlinie, etc. etc. Het is dus niet allemaal even makkelijk, want natuurlijk is de factor tsja is ook wel zielig is die elke week niet mag starten een puntje wat wordt meegenomen.

Kortom de mannen die vanaf het eerste fluitsignaal het mochten gaan doen waren Stefan “De Orange Hulk” Van Summeren, Ron “Reijnen, vd Heuvel” vd Heijden, Niels “de Accordeon op ’t balkon” vd Bogaert, Mark “korte corner” Smits, Remco “B.O.T. beheersing, overzicht en techniek” van Nistelrooij, Rob “Vd Vaart maakt nog 70 minuten vol” vd Ven, Ruud “waarom scoor ik nooit?” Zegers, Rob “dansen is gratis, bier kost een muntje” Appelhof, Teun “The Voice Of D’n Heuvel” Laurent Verstegen Ruijs, Rick “Housewarming 4 Mei, alleen bij de titel” Vos en Johan “The Red Elastic” Vos. Na 45 minuten mochten de andere helden Ricky “ik moet nog steeds 2 apfelkorn van de 2 voorgaande wedstrijden inhalen” van Boekel, Bart “recordhouder behaalde kampioenschappen DAW” Bongers, Gijs “volgende week blijf ik echt een keer tot sluit in de kantine zitten” van Boekel, Martijn “Kan Johan niet uit de groeps app gegooid worden met die smerige diarree foto’s van hem!” Verstegen en natuurlijk Rob “Zeefuik or Seefuck” vd Rande. Een sterrenensemble waar Manchester City, Bayern Munchen, Barcelona, DAW 1, 2, 3 en 4, Real Madrid, Chelsea, PSV, Internationale en PSG jaloers op zijn. Tegen het geboden geld kan het toch ietwat minder gefinancierde Das Funfde niet op, maar de liefde voor het spel in combinatie met de groep kan niets of niemand tegen op. Geld maakt niet gelukkig waren de woorden van reserve aanvoerder Gijs “al tien weken geen glas meer kapot gemaakt in de kantine” van Boekel, maar scherven brengen wel geluk vervolgde de groot aandeelhouder van Heiniken Glazenmakerij. Ook Rob “Gelukkig houd mijn moeder me met beide benen op de grond” vd Ven, wordt al wekenlang gelinkt aan een in het verschiet liggende trainerscarriere. Maar bevestigde hij, zo lang ik met deze geweldenaren op één veld mag staan en dan natuurlijk niet als tegenstanders, slimmerik, kun je natuurlijk nog geen afscheid nemen ook al hou ik het nog maar maximaal 45 minuten vol met die ouwe botten van me.

De toss werd zoals bijna wekelijks winnend afgesloten, waarna de vraag was, spelen we eerst met de fanatieke aanhang links van ons of juist rechts. Gekozen werd voor de linkerkant, later zou blijken dat dit een gunstige keuze zou zijn. Zowel de familie Van Summeren als Vos stonden aan deze zijde van de pitch. De coaching ontbrak dan ook aan de linkerkant van het veld, aangezien dit onmogelijk werd door de toeters, vuvuzela’s, ratels en natuurlijk de bekende spreekkoren.

Das Funfde begon aan een vliegende start, onverwachts want de kat uit de boom kijken is een specialisme van de normaal gesproken oranjehemden. Voor de gelegenheid speelden ze ditmaal in het zwart, aangezien de tegenstander ditmaal ook over oranje tenues beschikte. Natuurlijk vallen de tenues van de Ruwaardanen in het niet met de nieuwe thuistenues van de Zonen van D’n Heuvel. In deze verwarring werd Rob “het brein achter het succes van DAW 1 (naar eigen zeggen)” vd Ven aangespeeld, de grote Ruwaarders hadden deze kleine technicus over het hoofd gezien, letterlijk. Dribbelend met bal ging hij richting de zestienmeter en pofte de het leder op doel. De doelman, groot aanbidder van keeper D. “Pizza” Verhoeven, ging uiterst traag naar de grond om een poging te ondernemen het schot dat niet eens in de hoek was te keren en ja hoor de 1-0 was al een feit. De bank vierde een groot feest, om de sfeer bij de supporters te verwoorden is enorm moeilijk, daarvoor raad ik u aan eens uzelf te mengen binnen dit feestgedruis. Het is te vergelijken met de fans van het Nederlands Elftal op een eindronde van een kampioenschap waar alles lukt. De euforie sloeg helaas snel om, want zonder ook maar één kans weg te geven was het alweer gelijk. Een vrije trap voor de Osse gasten werd de zestienmeter ingepompt. Zonder ook maar een enkele tegenstander in de buurt werd er door gebrekkig communicatie de bal snoeihard achterwaarts binnengekopt, de bal verdween zowat in de winkelhaak en kan dan ook worden beschreven als de mooiste treffer van de middag. Niet getreurd, want er waren zeker nog tachtig minuten om alles nog recht te zetten, waar dan ook direct nog aan begonnen kon worden. Echter werd hier aanvankelijk wat lichtzinnig over gedacht en dit leverde eigenlijk hun enige hachelijke moment op. Gelukkig was het Niels “Sing and Songwriter of the Best of Das Funfde” vd Bogaert die op miraculeuze wijze redding bracht. Sierlijk zoals deze jongenman altijd speelt verdedigde hij dan ook via de onderkant van de lat uit. Vijf centimeter lager en de tranen zouden rijkelijk hebben gevloeid, maar de zekerheid en vertrouwen dat hij zelf uitstraalde sprak boekdelen. Hierbij zijn dan ook de aanvallende intenties in de eerste helft van Ruwaard besproken. In de oase van stof ging Das Funfde op zoek naar een vernieuwde voorsprong. Na een dubbele kaats stuurde Johannes “Mijn yell hoeft ook niet te rijmen” Vos zijn wederhelft Rick “Mijn muziek hoeft ook niet te swingen” Vos weg. De droogte in de sahara der doelpunten leek te verdwijnen, een oase verscheen, want Rick “Ik ben een vrachtwagenplanner pararara pompiedompiedom” Vos gleed de bal onder de uitkomende doelman door in het netje. De verdiende 2-1 was gevallen. Daarna was het zaak om eindelijk die focus is te gaan vinden, want het veldspel, samenspel, of hoe je het beestje ook wil noemen was niet terug te vinden binnen de lijnen. Het was rommelig, factoren die de schuld kregen in de evaluatie waren het droge veld, het heerlijke zonnetje, de vele wisselingen en al dat soort onzin, maar toch ging men gewoon door met de bijna mooiste bezigheid op deze aardkloot. Dat voetbal een raar spelletje blijft werd later al direct bevestigd. Niet door Rob “als Nel dat kan, kan ik dat ook” vd Ven die van een 100% doelpunt een heuse Ottens maakte. Vanaf de linkerkant werd de bal strak over de grond richting de tweede paal gegeven. De kleine generaal stond prompt helemaal vrij. Het leder kon vrij binnengetikt worden en dit was de man van 45 minuten ook van plan. Op zijn favoriete linker leek al een tweede streep in zijn poot gekerft te worden om zijn doelpuntenmoyenne bij te kunnen houden. Echter kon het gruis terug in de kerf gemorteld worden, want het lege doel was te machtig. Rob “volgens mij had Eefke deze bal wel gemaakt” vd Ven trapte de bal met binnenkant links tegen de binnenkant paal hatseflats zo in de handen van de doelman die nog aan het overeind krabbelen was bij de andere paal. Zo kansloos! Maar natuurlijk lieten de schrik van de 7 zeeën, de nachtmerrie voor elke tegenstander, het hier niet bij zitten, want waar andere falen, komen er kansen voor anderen. De spotlights werden wederom gericht op de zestienmeter. Want naar een corner van Rob “Onze woonkamer kan wel wat tips gebruiken” Appelhof was het Mark “Met een M van MarcDonalds, anders staat er KarcDonalds” Smits die het strafschopsgebied infiltreerde. De multi inzetbare speler was vanaf zijn rechtsachterpositie overgekomen voor dit buitenkansje. Waar hij normaal gesproken hoopt op een korte corner gevolgd met een voorzetting waaruit veel gepruts een goal wordt gescoord, zag hij zichzelf vrij lopen als een scharrelvarken in een modderpoel. De plofkip kreeg de bal prompt voor zijn voeten en werkte de het leder tegen de touwen. Net voor rust was het nog 3-1. Daarnaast waren er nog wat kansjes die erin mogen of eigenlijk moeten. Zo dribbelde ’t slangenmens op de achterlijn de zestienmeter binnen en gaf strak voor. Helaas had bult dit niet op zijn planning staan en kwam te laat aanglijden. Daarnaast was er bijna een identieke situatie waar Mister Elastic de bal zo strak voorgaf dat er twee mogelijke schutters verrast waren dat ze vergaten een been uit te steken. Natuurlijk verprutst de rode krijger natuurlijk zelf ook mogelijkheden, want tussendoor schoot hij ook eenmaal vanaf de achterlijn tegen het geliefde zijnet van Robbie, terwijl er meerdere teamgenoten voor het doel vrij stonden, zich aanboden en teleurgesteld waren na het zien van deze egoistische actie. Daarnaast was er nog een discutabel moment voor de overigens verder behoorlijk goed fluitende leidsman, hij vergat een pingel te geven aan Das Funfde. Want Rick “de kampioens-Scania staat al klaar” Vos omspeelde de doelman die in een uiterste poging het linkerbeen van de aanvaller vastpakte. De ontketende spits bleef staan en keek naar beneden en vervolgens naar de scheidsrechter. De bal bleef twee meter verder liggen. De scheidsrechter reageerde niet en liet verder spelen toen de doelman vijf tellen later losliet. De verdediging was natuurlijk weer terug in de vesting en de grote mogelijkheid, situatie doorgebroken speler, was om zeep geholpen. Laten we zeggen dat de scheidsrechter de doelman de wedstrijd volgende week tegen Udi gunt. En gelukkig was het toen eventjes rust. De thee werd uitgeserveerd en de besproken wissels konden worden doorgevoerd.

Direct na rust werd de genade slag gegeven, ondanks dat een aantal van de sterkste spelers, zoals Ma Vos vertelde, gewisseld werden. De vraag die de supporter dan ook aan de coach stelde was waarom wordt de grootste publiekslieveling naar de kant gehaald? Waarom laat je het publiek niet gewoon 90 minuten lang genieten van deze balkunstenaar die in de eerste helft nog een prachtige crosspass gaf over zeker 60 meter op de stropdas van Roba die het kunstwerk aan diggelen schoot. Helaas, kan ik als onafhankelijk journalist niet de gewenste antwoorden geven aan de trouwe supporters. Ma Van Summeren, natuurlijk altijd even trots op haar zoon, kwam na de wedstrijd toch nog even verhaal halen bij de trainer. Het is toch schandalig brieste ze, je betaalt een godsvermogen om deze wedstrijd bij te mogen wonen en dan gaat je held er in de rust af, omdat hij gespaard zou moeten worden voor komende woensdag. Samen met Ma Vos die vanuit alle posities op het sportpark de wedstrijd had bekeken, liet de lijst me statistieken zien aan assistent Vos en vroeg hem het rapport van hoe je kampioen moet worden toch maar even door te nemen. Spelers hebben ook gevoelens riep ze, spelers hebben ook wedstrijdritme nodig schreeuwde ze. Dat waren de laatste woorden voordat beiden door de security van het sportpark werden verwijderd. Natuurlijk zou Coach Kuijpers niet zo succesvol zijn zonder deze fanatieke aanhang die al vele weken trouw het geloof in hem hebben en ook breed uitdragen, dus heeft hij besloten om een gesprek aan te gaan met de beide fanatici om het totaal uit te leggen. Want zegt hij, wij zijn samen Das Funfde. Het elftal is er voor het grote publiek en niet alleen voor mij. Dit wordt dus nog vervolgd. De bossen bloemen namens de security van DAW zouden al onderweg zijn.

Natuurlijk werd er nog een tweede helft gespeeld al leek deze al niet meer van toepassing te zijn, maar voor het doelsaldo en de animatie wordt deze toch nog maar even kort vernoemd in dit wedstrijdverslag dat altijd zorgvuldig letter voor letter en woord voor woord door de commissie schrijf en tekstfouten wordt doorlopen om vervolgens door de webbeheerders wordt gecontroleerd op grove en kwetsende taal. Logischerwijs kan dit natuurlijk niet de bedoeling zijn en heeft dit verslag natuurlijk enkel een informatief karakter. Zogezegd werd er nog een snelle 4-1 gescoord na de hervatting. De Ossenaren mochten wederom een aftrap nemen nadat Johan “Nieuw lid van Das Funfde Spareribs Club 2012-2013” Vos op aangeven van Rob “Nou, onbeperkt spareribs eten van nog geen 10 euro per persoon lijkt me eigenlijk ook wel wat, maar ik moet even aan Anke vragen of ik wel mee mag” Appelhof. De wedstrijd leek gedaan en het verzet was gebroken. Spelers waarvan je het niet verwacht krijgen het dan op hun heupen, ze gaan dan profiteren van ruimtes die ze anders nooit krijgen, ze gaan zichzelf dan overschatten. Zo ook de laatste doelpunten en kansen. Het multi talent Mark “StReekfeest, eieren bakken bij mij” Smits zag zijn kans schoon en ging op avontuur. Zoekend naar ruimte om een schot te lossen kwam hij in de problemen en dwaalde het vizier van de linkerwinkelhaak af naar de rechterbovenhoek van de ballenvanger, maar voor degene die hem niet kennen. Deze persoon geeft niet op, hij zou zijn leven kunnen vullen in het oude programma van Peter Jan Rens, en deed nogmaals hetzelfde. Hij kwam uit in de buurt van de zestien meter en zag zijn kans schoon. Hij haalde uit en zag helaas zijn schot geblokt door de verdediger. De handen gingen al voor zijn ogen en hij stortte al theatraal naar de grond alsof de aarde hem wel even ging troosten. In het vervolg wat hij met tranen in zijn ogen zag gebeuren was dat de bal voor de voeten viel van Rob “Dit tellen we dus echt niet als een assist” Appelhof die het buitenkansje eventjes binnenwerkte. Kat in het bakkie. De gemakzucht viel over het elftal en de prestatiecurve was om niet over naar huis te schrijven. Een van de weinige Ruwaarders die vandaag wel zin had om te voetballen ging nog even de show stelen met een treffer, nadat hij de bal uiterst nauwkeurig binnenschoot na totaal vrij door gelopen zijn. De coaches liepen rood aan bij deze zwakke prestatie want nu was het doelsaldo van Udi beter dan die van Das Funfde. Een schande werd er geroepen en dus moest er eentje bijgeprikt worden. Dus als het op karakter aankomt kan de technische staf altijd een beroep doen op Theun “Sing when you are Winning” Laurant Verstegen Ruijs. Kwispelend in de dugout werd hij in het veld gebracht voor een oudgediende die helemaal leeggespeeld was. De jaren beginnen te tellen voor de meesten. Het bleek een goede keuze, want op basis van zijn doorzettingsvermogen was Tutter, die voornamelijk ruzie had met de bal deze dag, die de bal veroverde. Hij ging door en passeerde de verdedigers één voor één alsof ze er niet waren. Hij ging recht op zijn doel af, totdat hij werd geblokt door de laatste verdediger in het oranje. Beide stortten ze ten aarde, de bal sprong naar de linkerkant waar Rob “Wie ’t laatst lacht, lacht het best!’ vd Rande vanuit zijn schuttersput geheel eenzaam en verlaten enkele meters van het open doel verwijderd was. Natuurlijk liet ook hij deze buitenkans niet onbenut. En scoorde de laatste treffer van deze middag. Nu denken degene die de wedstrijd hebben gezien natuurlijk hoe kun je die enorme dot van een kans die diezelfde bunkerbewoner mistte nou niet vernoemen. Natuurlijk komt die nog aan bod, want dames en heren, wilt u een cursus hoe mis je een kans vanaf een metertje of vijf, dan kunt u bij geen gehoor van voormalig Das Funfde icoon Das Tormasjien je voortaan inschrijven bij dhr vd Rande of natuurlijk dhr vd Ven. Wanneer je een voorkeur hebt voor de paal kies je duidelijk voor Rob “wat was dat slecht zeg” vd Ven, maar wanneer je kiest voor ik schiet maar richting de doelman, want die kan niets, behalve even een bal tegen zijn voeten geschoten krijgen die dan per abuis naast gewerkt kan worden, dan valt de keuze op Rob “Boeiend wij Kampioen, Ajax Kampioen, iedereen tevreden, toch?” vd Rande. In ieder geval hebben de twee een spannend overleg ingepland staan door Bult om te kijken wie nu de grootste prutser is. De meningen op de tribune was wat verdeeld, maar de drie punten zijn weer bijgeschrijven en met een verslag van precies 3.524 woorden en bijna 4 volle a4’tjes dacht ik zelf dat ik alles toch wel heb verteld. Mochten er details ontbreken dan kunnen die gemaild worden naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of er dan iets mee gedaan wordt geen idee. Op naar volgende zondag, waar de strijd kan worden aangegaan tegen Blauw Geel in Veghel rond de klok van tienen. Op naar de volgende drie punten, want voor minder wordt er niet meer opgestaan op de zondagochtend.

dan 100 kilometer vanaf Sittard, dan is de all-in prijs € 2095,=.

Tagged under Senioren