Zondag 28 april 2013: een bijzondere dag voor DAW, want wanneer er in De Mortel gewonnen wordt van MVC verzekert het zich, voor het eerst in de geschiedenis, voor de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse. Alle reden dus om dit duel met de volle overtuiging in te gaan.

En zo geschiedde: al na drie minuten werd de eerste DAW-kans genoteerd. Rob Vos sluit een goede actie op de rechterkant van het veld af met een strakke voorzet bij de eerste paal. Brian Peters reageert hier scherp op maar zijn inzet wordt gekeerd door de doelman van MVC. Even later is het wel raak voor de beter spelende ploeg uit Schaijk. Robbert Knipping geeft een dieptepass op de jarige Dirk v/d Hoogen. Dirk draait in zijn aanname mooi weg bij zijn tegenstander en schiet diagonaal binnen: 0-1! Enkele minuten later een kans voor MVC. De spits kopt een diepe bal direct op doel, maar Rik v/d Linden weet deze inzet te keren. Direct daarop volgend een goede aanval van DAW over de rechter kant van het veld. Niels de Groot levert een goede voorzet die direct op de slof wordt genomen door Dirk. Zijn inzet wordt echter door een verdediger van richting veranderd en de bal gaat over het doel. DAW blijft doorzetten en met weer een goede aanval via Bas v/d Ven, Brian en Dirk komt de bal bij Rob Vos. Rob schiet goed maar zijn inzet wordt schitterend gered. De daarop volgende hoekschop wordt door Rob Vijnmans op doel gekopt en de klutsbal die daarop volgt beland op de kruising. De rebound van Dirk gaat rakelings naast het doel. Één minuut voor rust volgt nog een kansje voor Rob Vos. Een vrij trap van Bas v/d Ven komt bij Dirk v/d Hoogen die Rob weet te vinden. Met links schiet Rob op goal maar zijn inzet mist de kruising op een haar. Met een 0-1 ruststand gaan de spelers de kleedkamer in.

De tweede helft begint voortvarend voor DAW met een goeie diepe bal van Bas v/d ven op Rob Vijnmans. Rob schiet direct op doel en zijn inzet gaat via een verdediger net naast. De hoekschop die daarop volgt, wordt genomen door Bas v/d Ven die de bal goed op het hoofd van de inkomende Robbert Knipping legt. Robbert weet bij de tweede paal de voorsprong te verdubellen: 0-2! En in de 51ste minuut is het direct weer raak voor DAW en weer vanuit een standaard situatie. Een vrije trap van Jeroen van Dijk beland op het hoofd van Rob Vijnmans. Rob kopt knap diagonaal binnen en scoort, alweer voor de 5x in de laatste 3 wedstijden: 0-3! Een voorsrong die niet meer uit handen gegeven zou worden. In de 80ste minuut het laatste hoogtepunt van de wedstijd. De bal beland na een goede aanval bij invaller Danny v/d Horst maar hij schiet de bal voorlangs.

Een overtuigende overwinning voor de mannen uit Schaijk die zeer knap de derde periode in de 3de klasse pakken en zich kunnen gaan opmaken voor de nacompetitiestrijd voor promotie naar de 2e klasse. Maar eerst nog de wedstrijd tegen Vitesse'08, waar DAW zich mogelijk nog kan verzekeren van de 4e plaats in de eindrangschikking en tegelijkertijd Festilent kan helpen om zich veilig te spelen.