Het kan verkeren. DAW staat na de winstpartij van afgelopen zondag ineens weer tweede op slechts één punt van koploper Rhode. Rhode versloeg met minimaal verschil Nooit Gedacht. De ploeg uit Geffen is de tegenstander van volgende week.

De wedstrijd: DAW begint redelijk en probeert het initiatief te nemen. Avesteyn vind dit prima en laat DAW van achteruit opbouwen. Pas halverwege de eerste helft de eerst kans van de wedstrijd. Mark Raaijmakers passeert twee man, zijn vlammende schot, recht op de doelman, wordt over de lat getikt. Twee minuten later een scrimmage voor het doel van Rik. Stan de Laat ziet zijn inzet via de rug van Rik Willems en de lat over het doel verdwijnen. Al in de eerste helft moet trainer Rob van Griensven noodgedwongen ingrijpen. Eerst valt Dirk van den Hoogen uit met een enkelblessure en even later moet ook Tom den Ouden naar de kant met hamstring problemen. De vervangers zijn Marc van Heesch en Gerwin wittenberg. Net voor rust krijgt DAW een hoekschop. De goede trap van Aldair zorgt voor gevaar, Mark Megens kan echter het net niet vinden. Uit de counter wordt Avesteyn gevaarlijk.  Het schot van Rens van Vugt wordt door Rik prima gepareerd, in de rebound schiet Joost van de Heijden over. Het slotakkoord voor rust is voor DAW. Een prima voorzet van Marc van Heesch wordt door Mark Raaijmakers tot tweemaal ingeschoten, maar door de Avesteynse doelman beide malen gekeerd, zodat we met een brilstand gaan rusten.

Na rust een beter DAW, de wedstrijd wordt leuker, er gebeurt meer. Met name is het Niels de Groot, terug op de backpositie, die steeds voor dreiging zorgt aan de rechterkant. In de het begin van de 2e helft wordt DAW een strafschop onthouden. Bas v/d Ven wordt duidelijk van achteren onreglementair gehinderd en gevloerd. Iedereen kijkt naar de scheidsrechter, maar het fluitsignaal blijft uit. DAW blijft de bovenliggende partij zonder groots te spelen. Maar dan: na een uur spelen stoomt Niels weer eens op langs de tribune en zijn voorzet wordt door Mark Raaijmakers prachtig binnen gewerkt. Met een heuse omhaal brengt Mark de bevrijdende 1-0 op de borden. Avesteyn dringt daarna aan op de gelijkmaker, maar de defensie van DAW geeft geen krimp. Altijd is daar weer Robbert Knipping en zijn maatje Rik Willems. Samen winnen ze elk duel in het hart van de defensie. Op het middenveld speelt Mark Megens weer een prima wedstrijd: sterk in het duel en vaak met een prima voorzetting.

Avesteyn dringt wel aan maar wordt zelden gevaarlijk. Tot zes minuten voor tijd. De beste man van Avesteyn, Rens van Vugt, stoomt op vanaf de rechterkant, maar zijn inzet wordt ternauwernood van de doellijn gehaald door Rik Willems. Had het zomaar 1-1 kunnen staan. Het slotakkoord is voor DAW. Bas opent op de geheel vrijstaande Mark Raaijmakers aan de linkerkant. Mark zijn schot wordt in eerste instantie gered door keeper Van den Heuvel, maar op de tweede inzet is hij kansloos: 2-0. Net voor tijd nog een kans voor de goed ingevallen Marc van Heesch maar zijn inzet gaat net over. Diep in blessuretijd wordt het toch nog 3-0: een foutieve terugspeelbal wordt door Marc van Heesch gepromoveerd tot doelpunt. Einde wedstrijd!

DAW wint verdiend en mag zich gaan opmaken voor een treffen op sportpark de Biescamp in Geffen. Daar zal oud DAW trainer Jurgen van Wanrooij ons hartelijk begroeten. We kijken er al naar uit.