De Landerdderby tussen DAW en Festilent wordt traditiegetrouw vervroegd naar de zaterdag. In deze gedachte kon het niet anders, dan dat ook de kraker tussen DAW 4 en Festilent 4 vervroegd uitgevoerd zou worden. Helaas moesten wij met een vervroeging van twee uur genoegen nemen, waardoor Das Vierte al om 10.00u de koude kunstwei in moest. Rik van der Zanden trok zich hier natuurlijk niets van aan en verscheen – ook traditiegetrouw – onaangekondigd niet aan de aftrap.

De eerste helft had veel weg van de verkoopcijfers in de huizenmarkt in 2012: niet echt spectaculair. Na een minuutje of twintig gaf Ferry Perentuin een op het oog vrij matige bal, maar door een carambole van Blomdalse proporties belandde de bal uiteindelijk toch in het vluchtschema van Flight Captain Thijs van Leuken. Die was er net op tijd bij om de bal beheerst over de uitstormende goalie te liften: 1-0! Voor het overige viel er voor het handjevol publiek maar weinig te genieten. DAW5 coryfee Twan Geurts van Kessel wilde in de herfst van zijn carrière toch nog een keer met het hoofd scoren, maar zijn poging spatte op de verticale lat uiteen. In de rest van de eerste helft vielen de spelers als bosjes geblesseerd uit, waardoor de arbiter van dienst halverwege de wedstrijd besloot om een time-out van een kwartier in te lassen.

DAW 4 heeft dit seizoen een reputatie hoog te houden wanneer het op tweede helften aan komt. Van de 74 eerdere wedstrijden van dit seizoen ging DAW 4 in 72 gevallen met een voorsprong van minimaal twee doelpunten verschil de rust in. In 69 van die gevallen werd er uiteindelijk alsnog verloren, waaronder drie keer van een team met een clown, een slangenbezweerder en de gemene boef uit de doofstomme zwart-wit versie van Kuifje in Amerika. Een unicum. Festilent begon fanatiek aan de tweede helft en na een kwartiertje had het de schade weer ongedaan gemaakt. Net buiten de 16 werd door de oranjehemden een vrije trap weggegeven en die belandde op tragische wijze via opnieuw een oranjehemd in het doel: 1-1. De niet-Zeeuwse Zeelanders leken vervolgens het heft in handen te nemen, maar daar kwam in de duivelse 66e minuut verandering in. Zwak uitverdedigen van de blauwerds leidde tot een kolderieke kopbal op de hand van een medespeler: penalty! De slecht tegen hun verlies kunnende Landerdgenoten beweerden dat de handsbal het gevolg was van een ongeoorloofd duwtje, maar die bezwaren werden door de leidsman terecht overruled. De protesten hadden veel weg van een Arabische lente, ware het niet dat er geen Arabieren aan het spel deelnamen en we al aardig in de richting van de winter gaan. Het opstootje leidde al snel tot een gele kaart en dan wordt verwacht dat je je naam doorgeeft aan de scheids. In alle commotie riep de tegenstander echter ‘Mijn naam is haas!’, waar hij beter gewoon eerlijk ‘Mijn naam is Klaas!’ had kunnen roepen. De scheids liet niet met zich sollen en trok resoluut een tweede gele kaart: rood! Torschutzer Japie benutte de daarop volgende penalty gedecideerd en DAW 4 kon de wedstrijd daarna rustig uitvoetballen. Even later besliste geheim DAW5-wapen RobA op goed aangeven van Flight Attendant Van Leuken de wedstrijd. Ondertussen ontving ook een andere Festilender nog zijn tweede gele prent en toen was de lol er voor de bezoekers helemaal vanaf. De kaas was uit de vogelkooi, de beren zaten op de waslijn en de paginalegger lag in de gang: het was beslist. Vlak voor tijd fungeerde Mister Bookmaker als peppie, door kokkie Japie Jans op maat te bedienen: 4-1! Al met al een veelbewogen ochtendje op D’n Heuvel.