• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Bulderend van de lach slenterden de spelers van UDI 6 rond 11.13u het sportpark van DAW op. Hun gedachten dwaalden dromerig af naar de gigantische overwinning in de openingswedstrijd van het seizoen. Het kwakkelende, niet op elkaar ingespeelde en conditieloze DAW 4 werd destijds onder een brandende zon meelijwekkend van de vele kastjes naar de even zovele muren gestuurd. Bij een stand van 11-0 besloot de scheidsrechter om de Udense cabaretvoorstelling eindelijk te beëindigen. Juist: das Vierte was deze zondag extra gebrand op een goed resultaat.


DAW 4 had het over het algemeen toch goed hoorbare fluitsignaal van scheidsrechter Jan van Son kennelijk niet goed meegekregen, want het begon als een horde verstokte slaapwandelaars aan het duel. Binnen elf seconden was de eerste vijandelijke doelpoging een feit en het Udens ‘hihi daar gaan we weer’-gegniffel was niet van de lucht. De openingsminuut werkte echter als een volleerde Klaas Vaak op de oranje leeuwen van DAW 4. Nu een leeuw zich zeker bij temperaturen rond het vriespunt niet in zijn hemd laat staan, werd dapper de aanval gezocht. Op aangeven van Ruud Zegers, de nooit officieel erkende broer van Rik Willems, werd mister Bookmaker op links gelanceerd en die slingerde de bal voor de pot. Targetman Japie Jans zweefde als Bep Bakhuis in zijn beste dagen naar de bal, maar kon hem helaas net niet genoeg vaart mee geven. Binnen tien minuten was het dan toch raak. Penaltykiller Japie liet zien ook aardige corners te kunnen trappen en hij bracht mister Bookmaker fraai in stelling. Die kan helaas niet koppen, maar met een stijlvolle nekbal wist hij de doelman toch te passeren: 1-0! DAW 4 was los en het bracht de zwakke achterhoede van UDI al snel weer in de problemen. Mister Bookmaker lag op stoom en de verschrikte linksback van de Udenaren zag zich genoodzaakt om aan de illegale noodrem te trekken: penalty! Japie besloot eens te variëren op zijn vaste penaltypatroon en kegelde de bal snoeihard door het midden tegen de touwen: 2-0! DAW 4 ging door en hield de druk op de spartelende ketel. Via onze eigen André van Duin belandde de bal uiteindelijk opnieuw op links bij de Unibetter en die gokte terecht op de lange hoek: 3-0!

De koek was nog niet op en het geslepen Vierte joeg de bezoekers opnieuw vanaf de aftrap de gordijnen in. Thijs van Leuken werd na militair optreden van Ferry Appelhof op links in stelling gebracht en met de koelte van de kruising van een IJslander, een Fin en een vrieskist rondde hij beheerst af in de korte hoek: 4-0! Een ongekende weelde en het eerste ’10, 10, 10!’ galmde al over de vlakte. Luuk ‘de wel officieel erkende broer van Rik’ Willems kon het rood-wit-blauwe leed niet langer aanzien en besloot om de gasten toch maar te hulp te schieten. Het moest immers wel spannend blijven. Met een iets te late poging om de bal te spelen torpedeerde hij een Udens scheenbeen in de 16 en de arbiter wees gedecideerd naar de stip. De Tieleman koos de goede hoek, maar begon helaas net wat te laat aan zijn snoekduik: 4-1. Niet veel later mochten de Udenaren het hele veld oversteken, met het gemak waarmee Sepp Blatter de WK-loting wist te saboteren. Een en ander leidde tot een sensationele maar ook verontrustende 4-2 ruststand.

Na de thee zetten de gasten nog even flink aan, op zoek naar een aansluitingstreffer. DAW 4 werkte zich echter als een sjoelbak in een kerstboom de rondte in en mede daardoor kun UDI weinig echt goede kansen creëren. Met name supersub Teun van Tilburg wervelde als een lichtvoetige komeet over de toendra en was op alle posities aanwezig. De marge was niet groot genoeg om rustig achterover te kunnen leunen en een nare 4-3 bleef in de lucht hangen. In de tegenaanval kreeg ook DAW 4 gelukkig steeds meer ruimte en na ongeveer een uur viel de Vorentscheidung. Bas ‘altijd tentamens op woensdag’ Martens bracht Japie Jans met een fraaie voetbeweging in stelling en die omspeelde de vijandelijke keeper beheerst: 5-2! Voor de vorm werd vervolgens de tijd nog even vol gespeeld, maar echte kansen vielen er niet meer te noteren. Desondanks zou er nog een goaltje vallen, omdat UDI schaamteloos profiteerde van een van richting veranderde bal: 5-3…

De energie vloeide uit de oranje armada en met horten en stoten werd de eindstreep gehaald. Een knappe overwinning, waarmee DAW 4 zich gedeeld aan kop nestelt in de tweede periode. Adressen voor een geschikte platte kar kunnen alvast worden doorgegeven aan het secretariaat van DAW 4.
Tagged under Senioren