Een zonnetje, een goede grasmat, veel publiek. Alles aanwezig dus voor een mooie voetbalmiddag.

In de eerste helft kregen zowel DAW'er Mark Raaijmakers als Herpiniaan Bjorn Suppers twee schietkansen. De schoten van Suppers waren gezegend met iets meer venijn, maar de Schaijkse doelman Rik van der Linden keerde beide inzetten bekwaam. Na een halfuur spelen krijgt DAW een hoekschop. De prachtig getrapte bal van Aldair wordt jammerlijk gemist door Mark Megens. Dé kans van de eerste helft voor de oranjehemden. Meteen aan de andere kant een prachtige volley van Luc van Zuilen, maar Rik van der Linden staat ook hier een treffer van Herpinia in de weg. Nog voor rust een goede aanval van DAW, maar Dirk v/d Hoogen ziet zijn schot geblokt. Een terechte ruststand van 0-0.

Na rust gebeurt er het eerste kwartier bitter weinig. Na een uur spelen komt de bal naar de uiterst actieve Mark Raaijmakers, maar zijn schot wordt ternauwernood van de lijn gehaald. De rebound van Tom den Ouden wordt geblokt door Herpinia-keeper Van Son. Nog geen twee minuten later volgt er weer een aanval van DAW. Mark Raaijmakers geeft voor vanaf links, Robbert Knipping kopt terug op........ uit het niets is daar Rik Willems de bal valt achter Rik, die bedenkt zich geen moment en haalt de bal om. Keeper Ralf van Son is kansloos. De bal valt precies tegendraads onder de lat: 1-0 DAW!

De tweede helft heeft DAW het iets betere veldspel. De beide backs van Herpinia dragen een gele kaart met zich en kunnen de noodrem niet al te vaak meer gebruiken. Even later in de 2e helft wordt Mark Raaijmakers diep gestuurd. Mark lijkt eerder bij de bal te zijn, maar keeper Van Son brengt redding. In de 72e minuut komt de bal bij Dirk v/d Hoogen. Dirk legt de bal terug op Aldair Rodriquez en met een prachtige drop kick verdwijnt de bal snoeihard hoog in de touwen, een verbouwereerde Van Son achterlatend. "Mooi doelpunt". En 2-0 voor DAW!

Herpinia valt daarna wel aan en dat levert wat gevaarlijke momenten uit standaard situaties op én een heus opstootje in de zestien, maar verder komen de rood zwarten niet. Alhoewel: twee minuten voor tijd volgt er nog een grote mogelijkheid voor Herpinia. Bjorn Suppers speelt broer Jordie aan. Jordi had, vrijstaand voor Rik v/d Linden, nog een hete slotfase kunnen zorgen. maar zijn schot verdwijnt recht in de handen van de Schaijkse doelman. Na zeven minuten, terechte, extra tijd fluit scheidsrechter Jaspers beide teams naar de kleedlokalen en is DAW drie zeer belangrijke punten rijker.

Volgende week weer een belangrijk duel dan speelt DAW uit tegen Avesteyn in Dinther.