• Gepubliceerd in Voetbalnieuws
Na een ietwat teleurstellende serie en een aantal ongunstige uitslagen op de overige velden in onze competitie, viert het beruchte degradatiespook hoogtijdagen binnen de gelederen van DAW 4. Het werd dan ook hoog tijd om weer eens de volle buit te pakken en daarvoor moest worden afgerekend met HVCH 4. De combikaarten voor alle Schaijkse supporters die met onze armada mee wensten te reizen, waren zoals gewoonlijk weer niet aan te slepen.


Tijdens de training had das Vierte gruwelijk veel vertrouwen getankt en dat gaf de oranje burger voldoende moed om zonder keeper af te reizen naar Heesch. Eenmaal daar aangekomen kwamen we gelukkig bijtijds tot bezinning en werd de onnavolgbare Tieleman alsnog even ingevlogen. HVCH leek hierdoor even aangeslagen, maar dat bleek al snel mee te vallen. Met de infraroodprecisie van een getrainde vleermuis werd onze onzichtbare André door de Heeschenaren gelokaliseerd en zij zetten hem direct hevig onder druk. De carnaval, de bevalling van newborn entertainer Boris en vier zware optredens in Carré eisten daarbij hun tol en zijn tikkie terug op oom Dirk was net niet hard genoeg. De thuisploeg profiteerde en zo stond het al vroeg in de wedstrijd 1-0.

Nadat HVCH een beetje uitgeraasd was, kwam DAW 4 wat meer in het spel voor. Kansen en met name kansen op kansen wisselden elkaar af, maar in de eindfase ontbeerde het helaas aan de vereiste accuratesse. Ook Heesch kwam af en toe nog gevaarlijk in de buurt, maar onze alerte goalie oberde de ballen vakkundig uit zijn hok. Vlak voor de thee ontstond er nog even wat commotie, toen Tim Groep vissen binnen de vijandelijke 16-meter door de doelman getorpedeerd werd. De – overigens goed fluitende – arbiter van dienst twijfelde, maar kon een strafschop niet over zijn hart verkrijgen. Na een redelijk gelijk opgaande eerste helft floot de Howard Webb van Bernheze af voor de rust.

In het tweede bedrijf begon DAW scherp, alert, gedreven en fanatiek aan de strijd. Waar Rambo, Spartacus en de Hulk waarschijnlijk aangegeven zouden hebben dat het wel een tandje minder kon, stormden de zwaar getrainde gladiatoren van DAW 4 gretig over het hobbelige veld. Targetman Japie beloonde de Schaijkse hegemonie met een fraai en bekeken boogballetje: 1-1! Na deze meer dan terechte gelijkmaker, maakte DAW 4 een klein kwartier de dienst uit. Daarbij kreeg het verschillende mogelijkheden om op voorsprong te komen. Helaas maakte Sjoerd zich onsterfelijk door een niet te missen kans toch te missen, was de dadendrang van masterchef Jans kennelijk net te vroeg gesust en imiteerde Tim Groep vissen onze legendarische ex-spits Otjes feilloos, door van een zekere goal alsnog een kans te maken.

Luuk ‘man of the match’ Willems had zijn schoenen bijna aan de wilgen kunnen hangen, om zo op zijn hoogtepunt te stoppen. Helaas stond het vizier 2,324 millimeter te ver naar rechts afgesteld, waardoor zijn torpedo op de paal uiteen spatte. Ook Tim ‘born to be back’ van der Linden begaf zich nog in vijandelijk gebied, maar maakte daarbij een basisfout: hij kwam aan de bal. Waar hij met een bekeken voorzet een mooie assist af had kunnen leveren, schoof hij de bal vriendelijk in de handen van de keeper.

De edele volkssport die wij beter kennen als ‘voetbal’ kent een aantal ongeschreven gouden wetten. Één van deze ongeschreven wetten is dat, wanneer je zelf verzaakt om de kansen te maken, de goal uiteindelijk aan de andere kant zal vallen. Hoewel die gouden wet bij dezen niet langer ongeschreven is, klopt hij als een koe. HVCH kwam tegen de verhouding in op 2-1 en nadat das vierte nog even dapper tegensputterde, werd ook de 3-1 tegen de touwen gekopt. De strijd was gestreden, het leed geleden en het pleit beslecht. Puntloos droop DAW 4 af naar Schaijk, maar niet voordat het massaal meegereisde publiek met een staande ovatie was beloond.

Bijzonderheden: Teun ‘hoe-die-ut-doet-doet-tie-ut’ van Tilburg stond ook op het man-of-the-match podium en onderscheidde zich met de ene gedecideerde kopbal na de andere. Deze keer vrijwel allemaal in de goede richting. IJsselmeervogels schijnt inmiddels al een bod uitgebracht te hebben, maar dat is door de directie van DAW met veel hoongelach van tafel geveegd.
Tagged under Senioren