DAW verloor de thuiswedstrijd tegen Boekel Sport terecht met 3-1. Vanaf de eerste minuut was Boekel Sport de bovenliggende partij, het was feller, voetballende beter. Tel daarbij op een spits die uit drie kansen drie doelpunten maakt en de 1-3 is een volkomen terechte weerspiegeling van wat er zich zondagmiddag op sportpark D'n Heuvel zich afspeelde.

Boekel Sport begon ijzersterk aan de wedstrijd wat gelijk al resulteerde in een kans bij een hoekschop. Het schot van Noud van Stiphout, uit de tweede lijn, gaat twee meter over. Na tien minuten doet DAW iets terug. Dirk van den Hoogen komt door op links diens strakke voorzet wordt door Tom den Ouden net gemist. Halverwege de eerste helft onderschept de keeper van Boekel Sport een diepe bal. Zijn trap valt in de verdediging van DAW. Het centrum van DAW twijfelt maar Sjoerd Vogels weet wél raad met deze kans, mist niet en laat keeper Rik van de Linden kansloos: 0-1. Voor rust kan DAW niets terug doen, het creëert geen enkele kans en speelt zwak. Het heeft geluk dat Boekel de kansen niet weet te verzilveren, mede door goed keeperswerk van Rik, anders had het al in de rust tegen een onoverbrugbare achterstand aangekeken.

Na rust hetzelfde beeld. Boekel Sport komt gewoon beter uit de kleedkamer en slaat nu wel gelijk toe. Het is wederom Sjoerd Vogels die de bal voorbij Rik van de Linden prikt. De lange spits van Boekel speelt een prima pot, is telkens aanspeelbaar, legt de ballen weg en niet onbelangrijk: scoort. DAW probeert wat terug te doen, na tien minuten een scherpe vrije trap van Aldair Rodriquez, helaas gaat de bal aan iedereen voorbij en verdwijnt deze rakelings langs de paal. Na een uur spelen een hoekschop voor Boekel Sport, geheel vrijstaand mag Sjoerd Vogels de 3-0 binnenkoppen. Een valse hattrick volgens Angelsaksische normen. Meteen doet DAW iets terug, Bas van der Ven verlegt het spel naar links, Dirk van den Hoogen pikt de bal op, trekt naar binnen en schiet de bal met links, stijf in het kruis. Mooi doelpunt! Het laatste kwartier krijgt DAW door opportunistisch voetbal een aantal kansen. Maar Robbert Knipping (vrije schietkans) en de kopkansen van Mark Megens en Rik Willems worden gemist. In de laatste minuut krijgt Rik Willems zijn tweede gele kaart en moet vertrekken. Het betekend dat Rik voor de uitwedstrijden tegen Rhode en Stormvogels geschorst zal zijn.

Volgende week uit tegen Rhode. Rhode ook niet in goede doen, verloor thuis tegen runner up Stormvogels. Op sportpark de Neul in St. Oedenrode kan onze ploeg alle steun gebruiken.