DAW B1 heeft de lastige uitwedstrijd tegen Berghem Sport B1 in winst om weten te zetten. Hiermee herstelde het team van de coaches vd Linden, Appelhof en vd Helm zich knap van de onluisterende 4-5 nederlaag een week eerder tegen UDI'19 B2.

Op deze lenteachtige Novemberdag viel er de eerste 20 minuten weinig te genieten op sportpark de Koppelsteeg. Op het stroeve kunstgrasveld kwamen beide ploegen niet veel verder dan kleine speldenprikjes.

DAW was wat meer aan de bal, maar de eerste echte kans kwam pas in de 25e minuut toen Siem van Merwijk een afgemeten voorzet afleverde. Spits Stijn Wingens kon zijn hoofd echter niet goed achter de bal krijgen. Kort daarna zet de voorhoede van DAW goed druk op de Berghemse defensie. De keeper raakt wat in paniek en trapt de bal matig uit, recht in de voeten van Noah van Deijne. Noah twijfelt geen moment en plaatst de bal - vanaf zo'n 25 meter - direct over de keeper in de kruising. 0-1 voor DAW.

Voor rust dringt Berghem nog wat aan zonder gevaarlijk te worden, terwijl DAW in de omschakeling een paar keer gevaarlijk wordt via de behendige spitsen Roel en Noah.

Na de rust komt Koen Sengers in het veld voor de licht-geblesseerde Giel Vissers. Stan Wingens zakt een linie en speelt verder een prima 2e helft als rechtsback.

Berghem komt fanatiek uit de kleedkamer. Geklungel in de achterhoede van DAW leidt tot de gelijkmaker. Op de achterlijn wordt de bal verspeeld, de bal wordt teruggelegd en voor de spits van Berghem is het een koud kunstje om de gelijkmaker aan te tekenen 1-1.

DAW gooit er weer een schepje bovenop, en al snel krijgt het weer kansen. Eerst een vrije trap van Siem vanaf de 16-meter lijn die de keeper goed stopt, daarna een daverende knal van Stijn Wingens (met links) die de binnenkant van de paal raakt, maar geen doelpunt oplevert.

Ook Berghem krijgt twee kansen. Beide keren is keeper Stijn van Ras de baas wanneer de Berghemse spitsen vrij voor hem opduiken.

In de 60e minuut een mooie dieptepass op links die door Noah goed gecontroleerd wordt. Noah kapt twee keer totdat de bal precies goed ligt. Met veel gevoel stuurt hij de bal naar de rechterbovenhoek, de keeper is opnieuw kansloos. Een prachtig doelpunt!

In de resterende minuten van de wedstrijd komen beide teams nog wel tot kleine kansen, maar niet meer tot doelpunten. Na 86 minuten fluit de scheidsrechter af, en gaan de punten verdiend mee naar Schaijk.