• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Dit weekeinde namen de gelauwerde neo-profs van DAW 4 het in eigen huis op tegen WHV. De Aanhouder Wint tegen Wij Houden Vol. Dat kan natuurlijk alleen maar een gelijkspel opleveren. DAW 4 beschikte voor dit duel echter over kunstmatige doping, want het had zojuist gloednieuwe tassen ontvangen van hoofdsponsor Bouwbedrijf Van Dinther BV. Die tassen schreeuwden om met drie punten gevuld te worden en met dat doel gingen we dus de wei in.

Het tot op het bot getergde DAW 4 stormde als een opgewonden Duracel-konijn de mat op en het joeg de geel-zwarte paniekelingen uit Loosbroek een kwartier lang alle kanten op. Toen de stofwolken eenmaal opgetrokken waren, stond het helaas nog steeds 0-0. Zo moe als een luiaard met de ziekte van Pfeiffer zuchtte en kreunde de as van Das Vierte van alle inspanningen. Daarvan werd meteen geprofiteerd, want de wij-houden-vollers konden ongehinderd het hele veld oversteken en de 0-1 aantekenen. Veteraan Jaap kreeg nog een aardige kans om de stand weer gelijk te trekken, maar zijn inzet ging helaas voorlangs. Het restant van de eerste helft was nog saaier dan de slowmotion van een naaktslak die een doodlopende weg oversteekt. Gevoelsmatig werd er na 72 minuten afgefloten voor de rust.

Het tweede bedrijf stond voornamelijk in het teken van de gemiste kansen van WHV. De strijders van DAW 4 gingen gedreven op zoek naar een opening, maar het slaagde er niet in om uitgespeelde kansen te creëren. Aan de overkant viel doelman Tom van Casteren ongeveer elf kilo af, als gevolg van de inspanningen die hij moest verrichten om alle gevaarlijke uitbraken van WHV onschadelijk te maken. De Loosbroekers kregen daarbij beurtelings hulp van verschillende oranjehemden, waarbij vooral de steekpass van Ton Reijnen niet onvermeld mag blijven. Hij zette daarmee drie Time-Outers vrij voor de goal, maar Tom van Casteren toonde zich opnieuw een ongenaakbare lijnbewaker. WHV kreeg het maar niet voor elkaar om de genadeklap toe te dienen, maar het bracht de achterste linie van DAW 4 wel compleet in de war. Zo belandde Teun Zwaans opeens onaangekondigd in de vijandelijke 16-meter en nu hij daar toch een keer was, besloot hij ook maar meteen om de gelijkmaker binnen te koppen: 1-1! Een ware zeldzaamheid. Naar verluidt leverde een kopgoal van Teun Zwaans bij Unibet voorafgaand aan de wedstrijd een quotering van 92.498 keer de eigen inleg op. De Schaijkse Puijol had de smaak te pakken en hij besloot daarna ook het eigen doel maar eens op de korrel te nemen. Helaas zeilde de bal rakelings over de goal, waardoor de scheidsrechter van dienst hier geen Triviantvraag voor Simply The Best van kon maken. Vlak voor tijd kreeg Jorg ‘Wokkel’ Manders nog een uitgelezen kans om de drie punten te stelen, maar zijn inzet ging hoog over. Ook een kopbal van Rik van Summeren miste helaas de juiste richting.

Na nog wat hachelijke momenten voor de eigen goal klonk het verlossende laatste fluitsignaal. Het eerste puntje zit in de nieuwe tas. Op bezoek bij Schadewijk 2 gaan we bekijken of er nog een aantal bij gepropt kunnen worden. Via deze weg wil DAW Van Dinther Bouwbedrijf BV - en aanjager Tim van der Linden - graag nog even bedanken voor de mooie nieuwe tassen!

Tagged under Senioren