DAW heeft de driepunter te pakken. Avanti'31 had recht op meer, maar keerde huiswaarts met niets. DAW zette de lijn van afgelopen weken voort en had lak aan de geflatteerde eindstand.

Avanti'31 stond hoog op de ranglijst en dat was van af het begin ook duidelijk te zien. De ploeg speelde met veel druk naar voren en met veel positiewisselingen. Met name Bas van Gaal dook vanuit het middenveld, regelmatig op in de Schaijkse zestien. Handenbinder Jody van de Burgt was een ware plaag voor de defensie van DAW. De kleine snelle aanvaller kon maar niet aan banden gelegd worden en vormde dus een constante dreiging. DAW speelde niet goed. Het leed veel balverlies en zakte teveel in. Maar speelde wel met veel inzet en passie.

Avanti'31 had dus de beste opening in het duel en kwam verdiend op voorsprong. Jody van de Burgt leverde een strakke voorzet op het hoofd van Bas van Gaal. Een prachtige kopbal verdwijnt onder de lat tegen de touwen 0-1. Vanaf dat moment gooit DAW wat schroom van zich af. Het gaat zelf wat meer voetballen, de linies sluiten beter aan. Het krijgt een hoekschop genomen door Bas van der Ven. De bal wordt prachtig aangesneden en afgeleverd bij de eerste paal. Rik Willems is heer en meester in het luchtduel en knikt de bal in het doel. 1-1 DAW ruikt dat er meer in zit. Bas van der Ven opent met een strakke pass op de ijverige Noud de Looijer. Noud ontdoet zich van zijn tegenstander en brengt Marc Raaijmakers in stelling. Voor open doel mist Marc niet. DAW op voorsprong zowaar 2-1. Tot de rust loopt DAW weer achteruit en is het billenknijpen voor de DAW'ers.  Avanti'31 krijgt nog twee kansen maar de voorsprong gaat mee naar de thee. Na rust gelijk een mega kans voor de Schijndelse ploeg. Tommy van Schijndel verschijnt oog in oog met Silvester Rodriquez. "Fes" wint door de bal met een katachtige tik net langs de paal te werken. Avanti blijft drukken maar DAW houd stand. Het komt gedurende het tweede bedrijf steeds vaker onder het juk van de Schijndelnaren uit. Mark Raaijmakers krijgt een goede kans na prima werk van Rik Willems en Noud de Looijer. Het schot van Mark is een prooi voor de doelman. Halverwege de tweede helft komt dan toch de gelijkmaker. Weer staat Jody van de Burgt aan de basis, weer kopt Bas van Gaal in. Keeper Rodriquez erkent zijn fout na afloop. "Ik moet daar veel resoluter ingrijpen". 2-2. Avanti inmiddels met 10 man na een rode kaart voor Tommy van Schijndel, gestrekt been naar voren. Beide ploegen proberen te winnen, er ontstaat een zeer vermakelijk schouwspel. DAW is in deze fase de bovenliggende partij wat kansen betreft. Na een voorzet van Wessel Bens schiet Aldair de bal in de handen van de keeper. Een paar minuten later is het wel raak. Geklungel in de verdediging bij Avanti'31, Noud de Looijer pikt de bal op, omspeelt de keeper. DAW juicht 3-2. Avanti probeert met man en macht nog iets te forceren. DAW countert er lustig op los. Krijgt prima kansen om de wedstrijd in het slot te gooien maar het blijft spannend. De grootste is voor Marc Raaijmakers, zijn vliegend schot verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet. De goed leidende scheidsrechter de Goeij fluit de mannen naar de douche. DAW wint 3-2

Een zwaarbevochten overwinning. Volgende week uit naar Berghem Sport. DAW heeft nog iets goed te maken. De thuiswedstrijd was ondermaats. Ook hier zal de basis weer moeten zijn, de arbeidsethos!