• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW/Achilles Reek C5, met 3 spelers van Achilles Reek, werd vorige week al kampioen, vandaag konden nog 4 DAW-jeugdteams een feestje vieren:

DAW MB1
Het meisjesteam DAW MB1 behaalde tegen medekoploper Hapse Boys MB1 een benauwde 2-1 zege. Hierdoor kan de enige concurrent die nog over is, Constantia MB1, hoogstens nog gelijk op gelijke hoogte komen. In dat geval is naast DAW MB1 ook Constantia MB1 kampioen.

MB1

DAW MB1


DAW MC1
Het tweede DAW meisjesteam dat kampioen kan worden, DAW MC1, won de uitwedstrijd tegen GVV'57/Estria/SCV'58 MC1 met 2-1. Een gelijkspel zou voor DAW MC1 al voldoende zijn geweest. DAW MC1 won alle 9 wedstrijden en eindigt de competitie met minimaal 5 punten voorsprong op GVV'57/Estria/SCV'58 MC1 dat nog een wedstrijd tegoed heeft.

MC1

DAW MC1


DAW/Achilles Reek C3
Het combinatieteam DAW/Achilles Reek C3 met 5 Reekse spelers moest het kampioensfeest een week uitstellen doordat vorige week met 2-2 gelijk werd gespeeld tegen de nummer 2 van dat moment, Festilent C2. 
Alleen bij een overwinning vandaag in de uitwedstrijd tegen DSV C2 zou het kampioenschap alsnog worden binnen gesleept. Deze missie slaagde glansrijk, het werd maar liefst 0-8.

Hiermee zijn 2 DAW/Achilles Reek C-teams kampioen geworden. De samenwerking tussen DAW en Achilles Reek, met als doel om de Reekse jongens te kunnen laten voetballen omdanks een tekort aan spelers om als Achilles Reek zelf een C-elftal te kunnen vormen, is dus niet alleen organisatorisch een succes, ook op het sportieve vlak is het succesvol. 

C3

DAW/Achilles Reek C3 (op de foto ontbreekt trainer/coach Joost Koninkx)


DAW F7
Voor DAW F7 was de kampioenswedstrijd tegen nummer 2 in de ranglijst Berghem Sport F12 om meerdere redenen bijzonder. De wedstrijd werd gespeeld op het hoofdveld onder grote publieke belangstelling en daarnaast werd de wedstrijd geleid door een scheidsrechter uit het betaalde voetbal, Edwin Boot.
Deze Schaijkse scheidsrechter fluit wedstrijden in o.a. de Jupiler League (eerste divisie), komende maandag staat de wedstrijd Fortuna Sittard tegen Sparta Rotterdam onder zijn leiding. Daarnaast is Edwin regelmatig actief als 4e official bij wedstrijden in de eredivisie,  vanavond is dat het geval bij de wedstrijd NAC-FC Utrecht.

De wedstrijd tegen Berghem Sport F12 werd door DAW F7 eenvoudig gewonnen, uitslag 8-1.
DAW F7 won al zijn 8 competiewedstrijden met groot gemak. Het doelsaldo zegt voldoende, 108 doelpunten voor en slechts 6, een gemiddelde van ruim 14 gescoorde doelpunten per wedstrijd.

 

Onderstaande foto's zijn gemaakt door Ingrid Willems.
F7c

Op de foto met scheidsrechter Edwin Boot en de tegenstander

 

F7b

 DAW F7 met leiding en de scheidsrechter van vandaag

 

F7e

 Nico Geurts reikt bloemen uit aan de leiding

 

 

F7f

 En de spelers krijgen een medaille

 

Tagged under Jeugd