• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Na de eclatante zege van vorige week op naaste belager Festilent 3, was DAW 4 knap opgeklommen naar de negende positie op de ranglijst. De KNVB was opgelucht, want niets leek handhaving van het vanuit historisch oogpunt zo belangrijke DAW 4 nog in de weg te staan. Niemand kon op dat moment nog weten hoe diep de Zuid-Amerikaanse goksyndicaten vandaag de dag in de krochten van de Vierde reserveklasse M geworteld zijn.


Nog voordat de wedstrijd begonnen was, waren de eerste sabotagepogingen al goed zichtbaar. Ondanks een uitstekende voorbereiding bleek het net met ballen onderweg naar Volkel van de vrachtwagen gevallen te zijn. Een streep door de voorbereiding van de ploeg, die juist enorm gebaat is bij rust, orde en structuur. Met geleende Volkelse witte leders werd de warming-up onwennig afgewerkt.

Direct na de aftrap kreeg DAW 4 het antwoord op de vraag waarom er opeens elf Bentleys, Mercedessen en Spykers op de Volkelse parkeerplaats stonden. Volkel 3 bleek met een financiële injectie van onbekende komaf in staat geweest te zijn om vermaarde talenten vanuit Engeland, Italië en Spanje aan te trekken. Bij aanvang van de wedstrijd maakten de bookmakers ook melding van opvallend grote bedragen die werden ingezet op 'DAW 4 to relegate'. Voor diegenen die geen Frans kunnen: 'DAW 4 zal degraderen'. Er gingen al snel hardnekkige geruchten over een omkoopschandaal en daarbij werd ook de namen van DAW-trainer Willy Z. en DAW 4-spelers Dennis G., Tim S. en Japie J. genoemd. 

Die geruchten bleken juist. Strateeg, aanjager en motivator van het team Willy Z. werd voor dit weekend door onbekende derden in de watten gelegd met een geheel verzorgde reis naar Turkije. Dennis G. verzaakte op zijn beurt juist dit duel om tijd te komen en noopte zo de technische staf om de opstelling volledig om te gooien. Tim S. spande de kroon. Met een schwalbe waar zelfs Tim 'nee geen waterzak, ik ben gewoon moe' van der Linden zich kapot voor zou schamen, strompelde hij als een afgematte bejaarde naar de kant. Daarvoor in de plaats kwam Japie J. die door de Latijns Amerikanen 'toevallig' gefêteerd was met een bruiloft op vrijdag en een vrijgezellenfeest op zaterdag. Ondanks alles haalden we met slechts een 2-0 achterstand de rust.

Tijdens The Halftime Show werden we verwend met thee die zo zoet was dat zelfs de mieren er met een ruime boog omheen liepen. Ook daar lieten de heren van de gokbrigade dus niets aan het toeval over. Das Vierte sloot echter de gelederen en het besloot om er in het tweede bedrijf nog even vol voor te gaan. Dat strijdplan kon ongeveer 1 minuut en 37 seconden na de rust alweer de prullenbak in, want toen stond ook de 3-0 op het bord. Wat volgde was een beschamend eenrichtingsverkeer en de eindstand zou dankzij een uitblinkende Tom van Casteren slechts beperkt blijven tot 6-0. Naar verluidt konden de maffiosi zijn vraagprijs niet betalen.

DAW 4 ging zodoende roemloos onderuit en daardoor was het afhankelijk van de uitslagen op andere velden. Het kwaliteitsloze Festilent 3 ontving op eigen veld hoogvlieger Rhode 3 en dat kon dus eigenlijk niet missen. Toch eindigde wedstrijd in 2-0 en met name die 0 is op papier opmerkelijk, wanneer je bedenkt dat Rhode dit seizoen al 62 keer het net wist te vinden en de doelman van Festilent juist al 70 keer had moeten vissen. Ook in Loosbroek vierden de Verslaviosi hoogtijdagen, nu nummer 10 WHV thuis met 4-1 van nummer 4 Odiliapeel wist te winnen.

De KNVB realiseerde enerzijds dat hier iets goed mis was en anderzijds dat het de doodsteek voor de aantrekkingskracht van onze competitie zou zijn, wanneer Das Vierte moest absteigen. Daarom kwam het met een list: DAW 4 had 19 punten behaald en DAW 5 in dezelfde klasse maar 17 en op basis daarvan besloten de wijze heren uit Zeist om het vijfde komend seizoen een niveautje af te laten zakken.

Waar je slotdag normaal eindigt met een kater, hadden we die nu dus al bij binnenkomst in de kantine te pakken. Voor Das Vierte was speciaal een 'verdomhoek', dan wel een 'hoek waar de klappen vallen' gereserveerd. Door wat kinderachtige taferelen als gevolg van een veteraan die niet goed tegen alcohol kan werd het nog bijna letterlijk zo'n hoek, maar zo ver kwam het gelukkig niet.

Tagged under Senioren