Dit is de belangrijkste conclusie na de 21e speelronde in de knotsgekke competitie 3e klasse D. Door de winst van Venhorst bij Margriet kan DAW volgende week het thuis afmaken tegen de Ossenaren. Margriet is bezig aan een vrije val op de ranglijst, DAW is tot op twee punten genaderd, dus een overwinning volstaat om over de Ossenaren heen te gaan op de ranglijst. Als Rhode bij Avesteyn wint volstaat ook een gelijkspel. In dat geval eindigen Avesteyn en DAW punt gelijk en zal het doelsaldo beslissend zijn. Dit in het voordeel van DAW.

DAW won zelf vrij gemakkelijk van het al gedegradeerde Festilent. De Zeelanders hadden drie eerstejaars A spelers moeten opstellen. De jongelingen konden terugkijken op een geslaagde wedstrijd.
DAW begon onrustig aan de wedstrijd. In de openingsfase was het Mark Megens die in de handen van de keeper kopte na een corner van Bas van der Ven. Na een klein half uur spelen komt DAW op voorsprong. Het is Mike van de Ven die goed doorzet en met een sliding Marc Raaijmakers in stelling brengt. Marc glipt langs zijn tegenstander en schiet beheerst de 1-0 op de borden. Vanaf dit moment dicteert DAW de wedstrijd. Het krijgt kansen via Niels de Groot, Aldair Rodriques (prachtige vrije trap met een gemene stuit) en Mark Megens. Het is in de 45e minuut Aldair Rodriques die de 2-0 maakt. Marc van Heesch glipt mooi langs zijn tegenstander en de lage strakke voorzet wordt door Aldair op waarde geschat.

Na rust een controlerend DAW. De beste mogelijkheid is voor de Zeelanders maar de vrije trap van Niels van den Brand spat uiteen op de deklat. Silvester Rodriques was kansloos geweest. Na driekwart wedstrijd de kans voor DAW om de wedstrijd te beslissen. Een foutieve terug kopbal wordt door Marc Raaijmakers opgepikt, maar de inzet verdwijnt via de doelman over de achterlijn. De beslissing valt vijf minuten voor tijd. Tim Huberts vindt via een mooie voorzet Rik Willems, Rik neemt de bal beheerst aan en schiet de 3-0 binnen. Een mooie beloning voor de beste man op het veld. In de laatste minuut nog een kans voor Aldair Rodriques Aldair wordt in stelling gebracht door de debuterende Bart Vos. De inzet verdwijnt tegen de keeper.

Volgende week dus de ontknoping van deze te gekke competitie. DAW rekent massaal op jullie steun. Tot zondag.