Nadat DAW 4 een week eerder nog vertrouwen had getankt met een sprankelende eerste uitzege van het seizoen, wachtte deze week in eigen huis Rhode 3. Op papier geen ondoenlijk affiche, want op bezoek in Sint-Oedenrode had Das Vierte eerder dit seizoen nog knap een puntje in de wacht gesleept. In de praktijk bleek het helaas toch iets lastiger.

Vlak voor de wedstrijd werden onze talentvolle spelers hevig opgeschrikt door de Pablo Aimar van DAW 4: Jorg Manders. Het was al bekend dat hij geblesseerd was aan zijn enkel, maar niemand had de moeite genomen om te vertellen dat bij de chirurgische ingreep aan zijn enkel ook 82% van zijn beroemde ‘coupe du krul’ verwijderd was. De kapster was in één klap 74 kilo sloopafval rijker en dat restmateriaal werd direct dankbaar ingezet als vulling van zwarte pietenpruiken voor het jaar 2015 en als versteviging van staalconstructies in de tentenbouw.

De gewoontedieren van DAW 4 waren dan ook compleet van slag en ze renden de eerste negentig minuten van de wedstrijd als kippen zonder kop over de vlakte. De symptomen uitten zich onder meer in niet coachen, een gebrek aan beleving, slecht verdedigend optreden en compleet uit positie lopen. De gasten profiteerden daar optimaal van en kwamen rap op 0-2. In het vervolg van de treurige eerste helft wist DAW welgeteld één kansje te noteren en het was vooral te danken aan goalie Tom van Casteren dat het bij rust nog altijd ‘maar’ 0-2 stond.

Het kunstgras van DAW was deze zondag niet het enige dat aan definitie van ‘mat’ voldeed. Het optreden van de oranjehemden was de tweede helft namelijk zo tam als een kastanje en de Rhodenaren vergrootten de voorsprong binnen vijf minuten na de thee tot 0-3 en niet veel later tot 0-4. Even zorgde Backske Fransen met een doelpunt voor een korte opleving, maar binnen 14 seconden na de aftrap stond het direct alweer 1-5. Wat volgde waren 25 beschamende minuten, waarin de eindstand – onder meer door een tweede treffer van Backske Jansen – op zou lopen tot 2-8.

Al met al een dieptrieste wedstrijd en één om heel gauw te vergeten. Door de overwinning van concurrent Festilent staat DAW 4 weer onder de degradatiestreep en dus zal er volgende week uit een ander vaatje getapt moeten worden. Voor een enkeling werd afgelopen zondag al uit een ander vaatje getapt en wel aan het Raadhuisplein.