Het was weer zondag ochtend en dit keer kwam het 10e van DAW op de proppen met een team dat zowaar allemaal uit eigen spelers bestond. Door veel blessureleed en de nodige afmeldingen was dit al lang niet meer het geval. In de kleedkamer bedacht M.Langenhuizen nog snel de doeltreffende maar verkeerd geformuleerde slogan: “vandaag tegen HVC nemen we drie punten mee!”. Iedereen had hier vrede mee, de handjes gingen op elkaar en 11 fanatieke jeugdige halfgoden betraden het veld. De wedstrijd begon stipt op tijd op het gladgestreken vilt van veld 2. Dit onder leiding van Dhr. Overvliet.

De eerste 12 minuten verliepen rumoerig omdat de arbitrage hier en daar een steekje liet vallen. Hier kon DAW uit opmaken dat ze deze wedstrijd dus op eigen kracht moest winnen.

Na het eerste kwartier brak er een kansen regen aan voor de oranje-witte. Hierbij maakten ze meerdere malen 100% aanspraak op een 1-0 voorsprong. Veel van deze kansen werden door de keeper gestopt maar het merendeel werd zelfstandig om zeep geholpen.

Pas 9 minuten voordat de 45 minuten zuivere speeltijd van de eerste helft om waren deed het duo B.Keijzer en T.Hommeles een poging. Eerstgnoemde legde de bal vanaf de achterlijn terug op tweedsgenoemde die klaar stond op rand 16. Deze kapte eerst 3 keer dezelfde verdediger uit waarna hij de bal vakkundig langs de goede kant van de paal prikte. 1-0 was dan ook de ruststand.

Aan het begin van de tweede helft werden de nodige wissels doorgevoerd en begon DAW weer fris. Ze hadden de smaak goed te pakken en gingen er vol voor. Het duurde dan ook niet lang of K.Verhaaren passeerde zijn directe tegenstander op snelheid langs de rechter zijlijn en bereikte bijna de cornervlag. Vlak hiervoor zwiepte hij de bal sierlijk de 16 in recht op de slof van p.vd.ven deze legde hem als een ware Ronaldinho terug op T.Hommeles die hem op zijn beurt met een flinke poeier in de netten van de tegenstander schopte. 2-0. DAW was op dreef en stoomde door.

Niet veel later was F.vd.Zanden die de tweede helft fungeerde als opkomende rechtsback mee opgkomen. Hij vergaarde 18 meter van het doel van HVCH balbezit en dwong de tegenstander verder terug. Hij zag rechts van hem bas vrij lopen en twijfelde geen moment en legde de bal op hem af. Deze stuurde met een twijfelachtige schijnbeweging de keeper de verkeerde hoek in, en kon zo de bal het net in trappen. 3-0. Deze juichte op zijn beurt niet al te overdreven wat wel begrijpelijk was. Had hij immers alle voorafgaande kansen benut was het al 9-0 geweest maar dat terzijde.

De oranje hemden hadden de smaak goed te pakken en snakten naar meer. Ze bleven druk zetten en bleven jagen. Op de linkerhelft van het veld werd de bal op eigen helft opgepikt door J.Lips. Deze tikte de bal door naar Y.Bosman die de bal langs de lijn meenam verder vijandelijk gebied in. Toen deze omsingeld werd dor tegenstanders zag hij zijn kans schoon om de bal op P.vd.Ven af te leggen die op rand 16 klaar stoond. P.vd.Ven had de eerste helft goed opgelet en haalde hetzelfde trucje uit als T.Hommeles kapte zijn tegenstander uit en plaatste de bal rustig in het hoekje langs de paal. 4-0.

Hier hield het nog niet op voor de DAW’ers. HVCH deed niet veel meer dan met man en macht voor de goal liggen. Tijdens een individuele actie van B.Keijzer werd hij in de 16 pootje gelapt door de tegenstander en ging als stervende zwaan naar de grond. Waar de eerste helft de scheidsrechter verzuimde voor een overtreding binnen de vijandelijke 16 te fluiten floot hij deze keer wel.

B.Keijzer eiste de bal meteen op. Nam na het fluitsignaal een sierlijk loopje richting de bal en ramde de bal rechtsboven in het kruis van het doel tegenover hem. 5-0

Maar wacht er komt meer. Niet veel minuten voor tijd stormde M.Langenhuizen mee op. De bal werd hem door K.Strik recht door het midden meegegeven. M.Langenhuizen werd door de verdediging van HVCH naar de rechter kant van de 16 gedreven. Deze hadden ook niet aan kunnen zien komen dat de stijf linkse laatste man ook in het bezit was van een goed rechterbeen. Dit gebruikte hij ten goede en schopte tegen de bal in hoop op een goede afloop. Hij zag tot zijn verbazing en die van ieder ander dat de bal net trof. 6-1 was dan ook de eindstand.

Nu hoor ik het lezend publik denken 6-1? De goal van de tegenstander heb ik gemist. U heeft gelijk.

Maar dat komt omdat er in dit verslag geen plek meer was voor halve kansen.

Volgende week wordt het 10e van DAW verwacht op het sportpark van SCV’58 om daar aan te treden tegen het 3de.