DAW heeft een zeer belangrijke overwinning behaald op directe concurrent Avesteyn. De overwinning was volkomen verdiend. DAW was de hele wedstrijd de betere ploeg. Avesteyn kon geen indruk maken en oogde erg matig.

De Dinthenaren waren dan ook naar Schaijk gekomen voor een puntje. Het strijdplan hield na de zwakke openingsfase nog wel stand. DAW speelde in de beginfase ook niet echt groots, maar nadat de zenuwen waren weggetrokken kreeg het meer grip op de wedstrijd. De eerste kopkans was dan ook voor DAW. Na een hoekschop van jubilaris Bas van der Ven taste keeper Buermans mis. Robbert Knipping schrok, zo leek het, van de geboden kans. Geheel vrij voor het lege doel kopte Robbert de bal in het zijnet.
Na een half uur komt DAW nog dichter bij de openingstreffer, ditmaal is de paal het eindstation na de inzet van Bas van der Ven. Robbert Knipping kan de bal onvoldoende richting geven voor een treffer. Zes minuten later is het wel raak. De vrije trap van Bas van der Ven wordt verlengd door Robbert Knipping, Mark Megens pikt de bal op en scoort beheerst de 1-0! DAW drukt door en kort voor rust wordt het beloond. Noud de Looijer wordt door Mike van de Ven aangespeeld in de zestien. Met de rug naar het doel is Noud op zijn best en een mooie schijnbeweging later staat Noud oog in oog met de Dintherse keeper. De topscoorder van DAW faalt niet. Geholpen door een been van een Avesteyn-speler gaat de bal met links in het doel, waarna DAW met een comfortabele 2-0 voorsprong de rust in gaat.

Na rust het dezelfde krachtverhoudingen, met dit verschil dat Avesteyn wel moet aanvallen. Het gaat op een gegeven moment één op één spelen. U raad het al: DAW krijgt meer ruimte en dus mogelijkheden. Na twee minuten een schietkans voor Noud de Looijer, maar de keeper brengt redding. Acht minuten later volgt de mooiste aanval van de middag. Marc Raaijmakers en Mike van de Ven staan aan de basis. Combinerend komen zij door de Dintherse defensie. De voorzet van de weer goed spelende A - junior Mike van de Ven wordt door Noud tot tweemaal toe niet tot doelpunt gepromoveerd. Bij de aansluitende hoekschop troeft Rik Willems de doelman af, echter bij toeval komt de bal toch in diens handen. Na een dik uur spelen het eerste echte wapenfeit van de mannen van coach Antwan van Rijn. Na een voorzet van Rens van Vugt, kopt Nick van der Heyden de bal een meter naast het doel. Avesteyn probeert het wel, krijgt ook een paar kansjes, maar DAW is minstens zo gevaarlijk in de omschakeling. Het wachten is op de genadeklap. Die komt er na driekwart wedstrijd. De hoekschop van Bas van der Ven wordt door Mark Megens diagonaal teruggekopt, waarna Robbert Knipping het beslissende zetje geeft: 3-0! Wat een weelde. De voorsprong komt niet meer in gevaar. Na maarliefst zeven minuten blessuretijd fluit  scheidsrechter Schuijling af.

DAW heeft rechtstreekse handhaving nog steeds in eigen hand, met volgende week de laatste uitwedstrijd voor de boeg tegen Avanti'31. Een stunt in Schijndel zou daarbij helpen. Daarna sluiten we af met twee thuiswedstrijden, tegen Festilent en Margriet.

Na de wedstrijd een gezellig optreden van TIONA en een mooie huldiging voor Bas van der Ven. Bas speelde zijn 250ste wedstrijd in DAW 1. Een prachtig aantal voor de aanvoerder van DAW 1. Bas scoorde in deze 250 duels 38 maal en gaf maarliefst 75 maal de assist! En nog opmerkelijker: vanaf het seizoen 2007-2008 was Bas elk seizoen de speler met de meeste assists met als hoogtepunt seizoen 2012-2013 toen Bas 15 maal de beslissende eindpass verzorgde. Bas proficiat met deze mijlpaal!