• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

Het aantal nog te spelen wedstrijden van DAW 4 neemt verontrustend snel af, terwijl het aantal bijeen gesprokkelde punten onheilspellend traag toeneemt. Das Vierte verkeert in de positie waarin het alleen nog maar naar boven kan kijken en dat betekent dat het deze week tijd werd om eens het volle pond in de wacht te slepen. Tegenstander van dienst was UDI'19 BB 7. Er viel weer meer dan genoeg te beleven.

Rond de klok van 11.16u arriveerde het Convoi Exceptionel uit Uden. Achterop rijdende auto's werden de hele reis vanuit Uden al gewaarschuwd met de melding 'Zeer lang voertuig'. De reden? De Udenaren bleken via Jeruzalem gereden te zijn, om daar de Klaagmuur in zijn geheel uit de grond te rukken. En met succes, want het gehuil, gezanik, gezeur en gezever was 90 minuten lang niet van de lucht. In die zin was het een echo van de uitwedstrijd.

Na één minuut was het letterlijk al raak, toen onze Burgt met de hardnekkigheid van een afgetrainde teek zijn tegenstander op de huid bleef zitten en hem daarna ook nog eens de bal ontfutselde. De verwende Udense diva kon dit maar slecht verteren en trapte de Burgt vol na. Onbegrijpelijk genoeg mocht de omhoog gevallen zieligerd zich zielsgelukkig prijzen met slechts een gele kaart. Je zou verwachten dat de bezoekers zich vanaf dat moment wel gedeisd zouden houden tegen de man in het zwart, maar helaas. Het gehuil nam al snel Pieterbureniaanse vormen aan, maar de leidsman liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. Na het zoveelste valse vlagsignaal van de Udenaren liet hij terecht doorspelen en daarvan werd door Das Vierte optimaal geprofiteerd. Roadrunner Geurts stormde over het veld heen en bracht daarna vanaf rechts topschutter Jans in stelling, die koelbloedig afrondde: 1-0! De grensjager van UDI besloot het daarop voor gezien te houden en hij gooide zijn vlag demonstratief op de grond. Na ongeveer veertien seconden was zijn bedroevende theatervoorstelling voorbij en raapte hij gehoorzaam zijn vlag weer op. Wat volgde was een rommelige en verhitte eerste helft. Waar het oranje en het rood-wit-blauw ons over het algemeen verbroedert, zorgde het deze zondag juist voor de nodige botsingen. Voetballend viel er ondertussen weinig te genieten. Goalie Tom van Casteren moest een paar keer alert ingrijpen, maar over het algemeen waren er aan beide kanten niet veel kansen te noteren. De grootste kans was voor Dennis 'TGV' Geurts, op aangeven van chefkok Jans. Na de slechtste schwalbe uit de geschiedenis van het amateurvoetbal door één van de bezoekers stormde Dennis onverstoorbaar op doel af, maar faalde helaas oog in oog met de doelman.

Na de thee stelde het jeugdige DAW 4 alles in het werk om de genadeklap aan de bejaarde Udenaren toe te dienen.  Doelpuntenmachine Jans kreeg na voorbereidend werk van Rik 'Quo Vadis' van Summeren al vrij snel een goede mogelijkheid om de Vorentscheidung te forceren. Jaap had de bal blind op de hard gillende Tim School kunnen geven, maar aangezien die ook roept als er vier man voor hem staan en zes in zijn rug, leek hem dat een matige optie. Hij ging dan ook voor eigen succes, maar helaas wist hij met zijn suikerbeen de volledig vrij gelaten hoek niet te vinden. De klaagzang van de bezoekers nam ondertussen verschrikkelijke vormen aan en dat werd er niet minder op toen Das Vierte even later toch op 2-0 kwam. Na opnieuw goed voorbereidend werk van doctorandus in wording Van Summeren kon Tim 'ja hier!' School de bal beheerst terugleggen op Mister Bookmaker Reijnen, die voor de goal was opgedoken. Die prikte de bal langs de doelman en daarmee leek de wedstrijd gelopen: 2-0! Helaas kwam UDI binnen twee minuten alweer op 2-1, door een knappe kopbal van de Udenaar die eigenlijk al na twee minuten met rood naar de kant gestuurd had moeten worden. Dat doelpunt zorgde voor een vrachtwagen aan twijfels bij Das Vierte en vanaf dat moment liep de ploeg alleen nog maar achteruit. Een kleine tien minuten later leek de 2-2 een feit, maar met een idioot goeie redding van onze Van Casteren belandde de bal via de paal net langs het doel. Een halve minuut later was het uit diezelfde corner alsnog raak, toen de bal uit de kluts van dichtbij binnen geschoten kon worden. U raadt het al: opnieuw door de Natrapperd van het Knoerissenrijk, wederom mede mogelijk gemaakt door 'Lim van der Tinden – Dekken op afstand BV'. De zege leek DAW 4 opnieuw te ontglippen, maar een makkelijk gegeven rode kaart bracht nieuwe hoop in de oranje harten. En nieuw gezeur, gehuil en gezanik in de oren van de scheidsrechter. Met een man meer op het veld leek Mister Bookmaker de beslissing te kunnen forceren, na een bekeken passje van weer Rik van Summeren. Helaas kreeg hij de bal niet onder controle en kon hij de bal niet meer voorbij de doelman punteren. Tot doelpunten kwam het in de laatste tien minuten helaas niet meer en daarmee verspeelde DAW 4 opnieuw twee dure punten.

Tagged under Senioren