• Gepubliceerd in Voetbalnieuws

DAW 4 beschikt dit seizoen over een jeugdige selectie en dat was deze week pijnlijk voelbaar. Tijdens de carnaval slingerden de vedetten in wording nog stoere praatjes over de groepsapp, maar toen de stofwolken van het Moesland eenmaal waren opgetrokken werd de balans opgemaakt: drie blessures en een twijfelaar. Das Vierte maakte zich dus met een enigszins uitgedunde selectie op voor het duel met Schadewijk 2. En dat bood perspectief, want de uitwedstrijd ging eerder dit seizoen met slechts 7-0 verloren.



Het eerste half uur hadden de bezoekers zoals verwacht het betere van het spel. DAW 4 had een zichtbaar gebrek aan wedstrijdritme en had keer op keer de grootste moeite om de bal fatsoenlijk in de ploeg te houden. De vijand werd met Vierlingsbeekse Volharding van het Schaijkse doel geweerd, maar na ongeveer twintig minuten spelen was het dan toch raak. Een dekkingsfout op het oranje middenveld stelde de Schadewijkers in staat om vrij voor de goal te komen en stand-in goalie Daan Janssen werd kansloos gelaten: 0-1. Aan de overkant beperkte het Schaijkse gevaar zich tot een paar speldenprikjes via onze Rik-Rick tandem: Rik ‘studieboekenverzamelaar’ van Summeren en Rick ‘ziever maar raak’ van de Burgt. Met echt grote kansen werd de toegestroomde menigte helaas niet verwend. Tien minuten later leek de Vorentscheidung zich aan te dienen. In de eigen zestienmeter werd zwak ingegrepen, waarna Daan Janssen van dichtbij in de korte hoek verschalkt werd: 0-2. Met de 7-0 van de uitwedstrijd in het achterhoofd leek het een gelopen koers, maar niets bleek minder waar! Das Vierte rechtte de rug en stormde ten strijde! Met het doorzettingsvermogen van een Hannibal die halverwege de Alpen al zijn laatste olifant het ravijn in zag donderen en toch doorzette, veroverde Van the man Burgt de bal en bracht Mister Bookmaker in stelling. The Gambler kwam oog in oog met de doelman te staan en de echte connaisseurs noteerden de 1-2 al voorzichtig in het kladblok. Helaas, de sluwe Osse doelman bleek niet voor de poes en met een ware flitsduik pareerde hij de uitstekend geplaatste bal uit de hoek. Mister Bookmaker was heftig teleurgesteld, maar ging uiteraard niet bij de pakken neer zitten. Vlak voor het serveren van de thee stoomde hij op over de linkerflank, na een goede steekpass van Malle Babbe Van Summeren. Als een duvel uit een doosje verscheen Jorg ‘Aimar’ Manders voor de goal en die plaatste het witte leder beheerst tegen de touwen: 1-2!

Na weer een zinderende halftime donderspeech van Hoofdwachter Van der Zanden buffelden we enthousiast de wei in. De angel bleek er bij Schadewijk wel uit te zijn en dat bood perspectief voor een goed resultaat. DAW was al snel dicht bij de gelijkmaker, maar de kopbal van targetman Jans werd met veel Ossisch kunst- en vliegwerk nog net van de lijn gered. Helaas viel er daarna voor de neutrale toeschouwers – voor zover aanwezig – lange tijd niet veel meer te genieten, want de tweede helft stond vooral in het teken van fysieke duels en gezeur op de volledig naar eigen inzichten arbitrerende leidsman. De nummer 4 van de bezoekers zal na afgelopen zondag hoogst waarschijnlijk de bijnaam ‘Houdini’ gekregen hebben, want ondanks duidelijk natrappen en klieken naar de tegenstander mocht hij de negentig minuten gewoon vol maken. Het was immers maar ‘zachtjes natrappen’ en het klieken was nu eenmaal mis. Waar een creatieve uitleg van de spelregels wel niet toe kan leiden. Das Vierte bleef op zoek naar de gelijkmaker en net op een moment dat we hem even niet verwachtten, kwam hij er toch. De Osse goalie die tijdens de wedstrijd al een paar goede reddingen had verricht leek op een roze wolk te zitten, maar vanaf die roze wolk verprutste hij de bal knullig aan Carolus Magnus van Summeren, die niet wist wat hem overkwam. Voor de zekerheid dribbelde hij nog even door tot op de doellijn, maar toen haalde hij de trekker vernietigend over: 2-2! De Wadeschijkers waren als kalkoenen in de derde week van december rijp voor de sloop en bijna kreeg DAW 4 loon naar werken. Helaas kon voedselcouturier Jans ondanks wat kap- en draaiwerk niet profiteren van nieuw gepruts van de vijandelijke doelman.

In de slotfase leek DAW 4 door te drukken en drie minuten voor tijd kreeg het een gevaarlijke ingooi. De bezoekers waren volledig uit positie en de ingooi werd daarom snel genomen. In een vier tegen twee situatie denderde de oranje trein in de richting van het Schadewijkse doel, totdat er een onverklaarbaar en oorverdovend geluid uit de mist opdoemde. Het bleek een fluit te zijn. Het fluitsignaal en de bijbehorende gebaren van de arbiter deden in eerste instantie buitenspel vermoeden, maar dat is uit een ingooi best lastig. Na veel triviantwaardige cryptische hints en het kopen van een aantal klinkers werd het duidelijk: de wedstrijd bleek teneinde. DAW 4 ging als morele winnaar de catacomben in, maar al met al deed het zich met een gelijkspel net wat te kort.

Tagged under Senioren