In een mooie wedstrijd heeft DAW A1 van MMC Weert A1 gewonnen in de nacompetitie. MMC Weert was op de 2e plek geĆ«indigd in de Hoofdklasse J achter de ongenaakbare kampioen Bekkerveld A1 met 41 punten uit 22 wedstrijden (51-45). De ploeg van John Lamers, Mari Lange en Robbert Knipping liet goed voetbal zien en maakte enkele schitterende doelpunten.

In de eerste helft kwam DAW op voorsprong nadat Bart getorpedeerd werd door de keeper van MMC Weert. Freek schoot de penalty feilloos achter de doelman. Lang kon DAW niet van de voorsprong genieten. Een minuut later stond de 1-1 op het scorebord. Een vrije trap van de zijkant werd achter de verdediging van DAW gelegd en binnengewerkt. De 2-1 mocht er wezen. Een pass van Freek op Bart werd door laatstgenoemde mooi over de doelman gelepeld. Dit was de tevens de ruststand.

In de tweede helft stond het talrijk aanwezige publiek al snel weer op de banken. Bart maakte een 'golazo'. Zijn stift na een pass van Corik liet de keeper van MMC Weert verbouwereerd achter. De wedstrijd ging definitef op slot toen MMC Weert een handje hielp. Een Weertse verdediger werkte de bal achter zijn eigen doelman: 4-1. De 5-1 kwam van het hoofd van Mitchell Appelhof. Hij werkte een voorzet van Robyen binnen met zijn hoofd. In de slotfase deed MMC Weert nog iets terug: 5-2.

Na 90 minuten stond er aldus een 5-2 eindstand op het scorebord. Let op: De return zal niet in Weert maar ook in Schaijk gespeeld worden.

Datum: woensdag 13 mei

Tijdstip: 20.15 uur