DAW 1 trof in de voorbereiding het 2e elftal van Gemert. Deze wedstrijd werd ingepland doordat de wedstrijd tegen Rood-Wit '62 geen doorgang vond. Het elftal van Gemert werd afgelopen seizoen kampioen in de Reserve Hoofdklasse (de hoogste klasse voor 2e elftallen) en dus trof DAW een mooie tegenstander op deze regenachtige zaterdagavond. Begonnen werd met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Jan van Mun, Lid van Verdienste van DAW, die eerder in de week op 72-jarige leeftijd was overleden. Tevens speelde DAW met rouwbanden.

De eerste helft werd in een hoog tempo gespeeld. DAW zette vroeg druk, maar vergat zichzelf te belonen. Tim Huberts had recht op een penalty nadat hij van achteren werd neergehaald. Wellicht dat de charme van het vriendschappelijke voetbal kwam hierbij om de hoek kijken. De Gemertse verdediger mocht blijven staan en DAW kreeg geen buitenkans van 11 meter. In het eerste bedrijf kregen verder Rik Willems (kopbal uit een corner), Niels de Groot (schampte de bal nèt te weinig met zijn hoofd) en Marc van Heesch (schoot op de keeper na mooi weggedraaid te zijn van zijn tegenstander) nog kansen, maar de brilstand bleef gehandhaafd. Gedurende de 1e helft werd het spel wat slordiger door de vermoeidheid en het hoge tempo waarin het eerste gedeelte werd gespeeld.

De 2e helft was van wat minder niveau; Toch kwam DAW na driekwart wedstrijd op 1-0. Een diepe bal van Erwin Christiaans werd door de Gemertse defensie verkeerd ingeschat. Noud de Looijer was er als de kippen bij en liet zien het scoren na de zomervakantie niet verleerd te zijn: 1-0. Stefan de Kort was enkele keren dicht bij een doelpunt, maar had het geluk niet aan zijn zijde. Het bleef 1-0 en hiermee boekt het team van oefenmeester Rob van der Ven een prima resultaat.

Aanstaande dinsdag vervolgt het 1e elftal de oefencampage. Om 20.00 uur wordt Olympia '18 uit Boxmeer ontvangen op sportpark D'n Heuvel.