DAW 1 heeft de eerste thuisoverwinning op zak. In een goede eerste helft gevolgd door een matige tweede, kwam de overwinning nimmer in gevaar. Hapse boys gaat een moeilijk seizoen tegemoet. De groen zwarte combinatie scoorde nog niet deze competitie en met één punt staat de ploeg onderaan.

DAW begon vol overgave aan de wedstrijd, dit leidde al direct tot kansen. Het schot van Marc Raaijmakers wordt gered door keeper Dirk Thijsen de rebound van Noud de Looijer word op het nippertje gekraakt door een Hapse verdediger. Na een kwartier spelen is het wel raak, en hoe! Een mooie aanval via Mark Megens, Stijn Lamers en Noud de Looijer, de laatste legt de bal af op Marc Raaijmakers van 25 meter schiet Marc de bal stijf in het kruis. Prachtig doelpunt.
DAW blijft aandringen, jaagt de tegenstander de "touwen" in en heeft veel beweging. Haps wankelt en het is wachten op nummer twee. Freek van Boekel zet Noud de Looijer vrij voor de keeper. Schot geblokt, de rebound gekraakt in de handen van de keeper. Een grote kans, maar het blijft 1-0. Na een half uur spelen is het wel raak. De kersverse vader Bas van der Ven neemt een prima corner, de kopbal van Mark Megens is machtig mooi. Hoog boven de rest kopt Mark de bal via de binnenkant van de paal, de bal in het vijandige doel: 2-0. Tevens de ruststand.

Na rust begint DAW aanvankelijk goed, het creëert een aantal kansen, maar langzaam verdwijnt de scherpte. Rik Willems kopbal, Noud de Looijer (moeilijke kans) krijgen het doel niet gevonden.
Haps zelf doet bitter weinig terug. DAW had in deze tweede helft Haps naar de slachtbank moeten begeleiden, maar heeft genade. De eindpass is vaak net niet goed, vaak slordig balverlies. De overwinning komt echter nimmer in gevaar. Vijf minuten voor tijd de eerste en enige echte grote kans voor Haps, invaller Emiel Jans schiet de bal van een meter of acht echter voorlangs. Na dik negentig minuten maakt scheidsrechter Vissers er een einde aan.

DAW behaalde een verdiende overwinning. Volgende week op bezoek in Nuland, eens kijken wat daar te halen valt.

Foto's zijn hier te bekijken: DAW1 huidig seizoen.